Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Чавдаре, автобуса не е ли всъщност точно там където ти е етикета "Разрив" ? Точно там си гръмва петно, и има един чифт фарове - преди завойчето в посока на движение към камерата...

Отделно - без да претендирам да твърдя от какво са тези кадри и от кога - при камера с широкоъгълен обектив отдалечените предмети се "отдалечават" непропорционално. Този който е отдалечен на десет метра може да изглежда на десет метра, този който ще е на двайсет метра ще изглежда на доста повече от двайсет метра, а този който е на петдесет ще изглежда отдалечен на няколко пъти по петдесет. В такива случаи единственото което работи е ако имаш доказуема маркировка или някаква единица мярка. В случая - разстоянията можеш да премериш в автомобилни дължини и въобще не са толкова големи колкото изглеждат.
    Не ти трябва да налагаш коли - има си перфектен ориентир - осветителните стълбове. Дистанцията до фаровете е около 70 метра (+/- 5), но това не е автобуса.

Коментар

И сепаратистите се здобиха с радари против артилерията. Сега ще си мерят радарите...
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        ...разрив на един ОФ, на такова разстояние ) е достатъчен да нанесе толкова и такива поражения по автобуса (и вътре в него) и без детониране на мина/ни.
        1:12 от началото

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

На това видео аз виждам, че след като започнаха взривовете от автобуса побягнаха хора в посока на дърветата, което може да означава че някой в страха си е възможно да не е обърнал внимание накъде бяга и да е задействал мина.Едва ли някога ще се разбере точно какво се е случило там, но и двете възможности са напълно вероятни.
          Subaru Legacy 2.5
          Suzuki GS500 E

Коментар

Само едно не ми се връзва - кой луд бяга в посока взрива?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Кой взрив? Аз първо виждам хора да побягват, а после взрив. Дали е от снаряд или мина кой да знае.Но ако предположим, че си на място и започне обстрел, логично е да се предполага че целта е блокпоста и трябва да се бяга надалече от него.
              Subaru Legacy 2.5
              Suzuki GS500 E

Коментар

Е освен ако не знаеш,че има мини в полето.За мен е логично да бягаш към укритие,но не са ме обстрелвали и не знам дали ще ми проработи логиката тогава.

Свири преди да падне,укритие тьрсиш
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
                  На това видео аз виждам, че след като започнаха взривовете от автобуса побягнаха хора в посока на дърветата, което може да означава че някой в страха си е възможно да не е обърнал внимание накъде бяга и да е задействал мина. ...
                  Това е "защитната" теза на проруските коментари в Интернет. Само че, дори и някой от пътниците на автобуса да е побягнал към полето да се спасява от обстрела и да е задействал мина, основната причина за трагедията е обстрелът, наличието на какъвто май никой не оспорва ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Руснаци стрелят, но все украинските мини са виновни...

Честно казано участвал съм на стрелби на полигона на Корен.Най-гадно звучаха снарядите на гаубиците и на ПТУРС-вете. И двете свиреха.
                    Разликата е че летяха с различна скорост.На гаубиците снарядите първо виждахме визуално взрива на снаряда и след 1-2 секунди се чуваше самият взрив.

При такава ситуация започне ли свиренето на никой не му издържаха нервите и се криехме в танка и затваряхме всички люкове.Иначе си гледахме- с главите отвън(окопите на танковете бяха зад един баир и от вишката не можеха да ни видят че сме си подали главоците от люковете). Ако обаче съм на голо поле, това което инстинкта за самосъхранение ти диктува е да се хвърлиш мигновено на земята по корем.Ако има на 2-3 метра трап или вада може да се хвърлиш в нея, ама да бягаш и да се взривява около теб е пълна глупост и самоубийство особено когато чувстваш нагнетения въздух(вълната) от взривете да минава "през" теб...

В конкретния случай, най-разумното е да залегнеш под автобуса, ако изобщо имаш време за това...

П.П. Какво толкова го обсъждате- руснаци са и това е.Точка. Дали на руснаците им се иска да е така, не ни интересува.
                    Последно редактирано от Justif; 18-01-15, 14:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Това е "защитната" теза на проруските коментари в Интернет. Само че, дори и някой от пътниците на автобуса да е побягнал към полето да се спасява от обстрела и да е задействал мина, основната причина за трагедията е обстрелът, наличието на какъвто май никой не оспорва ...
                      С това съм напълно съгласен и изобщо не оспорвам. Аз не съм защитник на руската теза и съм на мнение, че руснаците нямат работа там. Доста време прекарах в Украйна 2012 година и точно в този район съм бил многократно, контактувал съм с местни хора и искрено им съчувствам за това което им се случва.Това в автобуса са нечии синове, дъщери, майки и бащи които никога повече няма да се приберат при близките си хора. Там живота и без това им беше труден на обикновенните хора, а сега и с банда психопати които да ги избиват съвсем е станало непоносимо.

В предните си постове просто коментирах технически подробности които аз съм забелязал в публикуваните видеоклипове, и ми е интересно да прочета и други гледни точки по въпроса.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Е освен ако не знаеш,че има мини в полето.За мен е логично да бягаш към укритие,но не са ме обстрелвали и не знам дали ще ми проработи логиката тогава.

Свири преди да падне,укритие тьрсиш
                      БОС, мен за щастие също не са ме обстрелвали, но моята логика в случая е: в полето си и започва обстрел, чиято цел е единствената сграда наоколо, до която стоиш и в този случай логично би било да побегнеш към полето или да легнеш зад най близкия камък и да се надяваш да не те уцелят случайно падащите наоколо снаряди. А дали има време човек за логични размисли в такава ситуация не се наемам да кажа.
                      Последно редактирано от derhunter; 18-01-15, 21:02.
                      Subaru Legacy 2.5
                      Suzuki GS500 E

Коментар

Гледаш да се навреш в миша дупка и не мислиш за сградата точно тогава,тенекия от сирене да има и скачаш зад нея ако да не те пази ма хич.Да слезеш от рейса и да хукнеш през полето на мен ми е странно.

И не споря,просто ми е странно решението за газ през незащитено място пък ако ще до мишената да си,кой ти мисли за нея при падащи бомби.

Факта,че автобуса е на пътя,в полето има мини,сградата е между теб и падащите снаряди........по Твойта логика щяха да бягат към взривовете в посока сградата та за това питах - кой бяга срещи взрив.

Спекулации разни,да кажат гърмените зайци как е,аз не съм бягал
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Нещо се говори за неизвестни на оплаченците ПТУР-ве
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Тази нощ ще е доста тежка. Само руските източници отбелязват тези новини, но дори в някаква степен да е пропаганда, това не променя фактите.
                            Изобщо останали ли са мирни жители, хайде в по-малките населени пунктове ясно, че не са, но в Донецк например?
                            Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Ми да,в града освен малко снаряди да падат другото си е почти нормално,в близките до летището квартали няма много,но в града има.

клипове в тубата колко искаш,остатъците от летището са да си мерят пишките вече,нищо стратегическо няма в него.За боя и идеята
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Ми да,в града освен малко снаряди да падат другото си е почти нормално,в близките до летището квартали няма много,но в града има.

клипове в тубата колко искаш,остатъците от летището са да си мерят пишките вече,нищо стратегическо няма в него.За боя и идеята
                                Не баш. Самото летище представлява стратегиоческа височина, от чиято база се осигурява идеален плацдарм за директен арт. обстрел срещу самия град Донецк.
                                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X