Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Туй жълтичката линия в десния край на снимката е границата, нали? Отдясно/отгоре с жълтичко пише "Русия", а отляво/отдолу "Украина". Пуля се, пуля се и все ми се вижда, че следите от стрелба (мястото, където са били пусковите установки) са откъм украинската страна на границата. Или трябва да си сменям очилата?

Чавдаре, май така всичко ясно се вижда?

Коментар

Какво причинява подобни щети сред цивилното население? Дали жертвите са от попадението в самата жилищна сграда - на улицата не се вижда кратер или подобно въздействие от паднал снаряд/мина?

Коментар

Касетен боеприпас е.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

Беше редно да очертаеш и другите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

В интерес на истината, в украински източник под тази снимка намерих текст

Обстріл українських військ реактивними системами з території, контрольованої бойовиками
            Т.е. за нея не се твърди, че показва стрелба от руска територия. Тя явно е по другия параграф: Стреляли са сепаратистите, ама с оръжия, доставени от Русия.

Засега обаче не успявам да привържа към картата другата снимка.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Състояние към момента (27-ми) :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дневная-карта.jpg
Прегледи:1
Размер:194.3 КБ
ID:5601674

Има подозрения за използван Панцир, също има оценки, че бунтовниците имат най-много още две седмици.(ако се запази интензивността в момента)
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Състояние към момента (27-ми) :

[ATTACH=CONFIG]728960[/ATTACH]

Има подозрения за използван Панцир, също има оценки, че бунтовниците имат най-много още две седмици.(ако се запази интензивността в момента)
                Кои ги дават тия "оценки"? Защото, ако са тия, от които черпиш "информация", за "състоянието към момента"........Смяяяях.

За "подзренията" и Панцира, хептен смях.

Коментар

Ми смей се,
                  ето ти кой е сделал 18+ картинките в Горловка http://inforesist.org/storonnik-dnr-...ada-po-gorodu/
                  айде и едно в кавички, "P.S. До сегодняшнего дня я не верил в бессмысленные обстрелы. Я думал они просто стреляют в друг друга, и попутно умирают люди. Это доказательство того, что #‎ДНР#‎террористы. Точнее их руководители. Рядовые #‎ополченцы врядли вкурсе того, что они помогают убивать своих"

има кадри и на изгорели живи хора/войници(не може да се различи) пак от Градове
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ми смей се,
                    ето ти кой е сделал 18+ картинките в Горловка http://inforesist.org/storonnik-dnr-...ada-po-gorodu/
                    айде и едно в кавички, "P.S. До сегодняшнего дня я не верил в бессмысленные обстрелы. Я думал они просто стреляют в друг друга, и попутно умирают люди. Это доказательство того, что #‎ДНР#‎террористы. Точнее их руководители. Рядовые #‎ополченцы врядли вкурсе того, что они помогают убивать своих"

Леле народа стана много добър на око да преценява ъглите на стрелба и евентуалните разстояния откъде и накъде е стреляно. Аз съм забелязал по принцип, че е трудно да се прецени къде ще падне камък хвърлен от друг човек та какво да говорим за реактивни снаряди. Ама явно съм изостанал по приложна физика и фантастика.
                    Иначе като гледам най-новите клипове из нета и с какви колони взеха да се придвижват опълченците започвам да се чудя да не вземат накрая да спрат в Киев... Всяко тяхно придвижване вече е покрито от поне няколко бронирани машини и няколко оръдия... А тръгнаха от резани пушки, некой калаш и нередовни макаренковци сглобени по гаражите.... И друго ми прави силно впечатление - за разлика от снимките от УА стил Рамбо по джапанки и стреляне напосоки държейки калашника за пълнителя , опълченците показват доста дисциплина по отношение на техниката - всичко забулено при превоз, няма тракащи необслужени вериги и т.н... И друго се чудя напоследък пак - защо УА започна масово да си бележи техниката срещу евентуални удари от въздуха с толкова огромни, биещи на очи знаци? Това поредната идиотска аматьорщина ли е? Че аз не виждам смисъл да си боядисват техниката камуфлажно вече. Да земат направо да си я направят в сигнално жълто...... Всъщност действията на УА обясняват объркването ми - аз бях сигурен, че опълченците ще загубят до средата на май месец. А идва август и те май се готвят за настъпление като гледам как трупат техника .
                    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                      защо УА започна масово да си бележи техниката срещу евентуални удари от въздуха с толкова огромни, биещи на очи знаци? Това поредната идиотска аматьорщина ли е? Че аз не виждам смисъл да си боядисват техниката камуфлажно вече. Да земат направо да си я направят в сигнално жълто...... Всъщност действията на УА обясняват объркването ми - аз бях сигурен, че опълченците ще загубят до средата на май месец. А идва август и те май се готвят за настъпление като гледам как трупат техника .
                      Явно да пострадаш от приятелски огън е нещо нормално . Техниката и униформите са еднакви а дребните различия от въздуха не се виждат . Опълчението действа тактически грамотно и вече обкръжава и унищожава относително големи армейски съединения в състав около 1000 човека . Обкръжават ги и не влизат в директен огневи контакт добиват ги с артилерия . https://www.youtube.com/watch?v=6vcZfjF0A5E Това видео също е доста показателно за състоянието на УВС и настроенията сред офицерите https://www.youtube.com/watch?v=fQP5ICdXL94.
                      Последно редактирано от sek.1; 28-07-14, 07:33.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Пак няма логика. Запасняците по качествени ли са от редовната армия ?
                        Предполагам, че е по-лесно да ги манипулират.
                        Едно е да кажеш на глава на семейство, че го заплашват 5 години затвор, ако не се яви, друго е да заплашваш 18 годишен младеж...

Просто предположение.

Ето един още по-интересен материал.

Коментар

Ukrainian Army just outside Shakhtarsk

Ukrainian Army just outside Torez

Ukrainian Army outside Donetsk

Ukrainian bridge near Shakhtarsk next to blown up bridge

Ukrainian armored column moving through Artemovsk
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:map.jpg
Прегледи:1
Размер:169.1 КБ
ID:5601680
                          Последно редактирано от p-pleven; 28-07-14, 06:52.
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
                            Беше редно да очертаеш и другите снимки...
                            Кои? Тази, например?

Нещо й липсва, и то много, за да тя бъде приета насериозно. Знаете ли, какво? И още нещо, не знаех че CBS има СВОЙ фотоспутник.

Коментар

Ми смей се,

Голяма работа, Добрил пак се... исказал.

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                                Предполагам, че е по-лесно да ги манипулират.
                                Едно е да кажеш на глава на семейство, че го заплашват 5 години затвор, ако не се яви, друго е да заплашваш 18 годишен младеж...

Просто предположение.
                                А ако се яви в най добрия случай пленен . Ранен или в масов гроб също е много по вероятно от колкото да влезе в затвора . Не могат да вкарат целия народ там .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X