Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Офф малко:

Начи некой който разбира от фотография да каже ,колко пиксела требат за да се чете заглавие на вестник, това да умножим по площа на България и да го стиймнеме в реално време...тва колко (мгб) информация е?

Имам 'чУство' че пак твърде много се верва на способностите на спътниците.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Липсват им конвенционални средства за поразяване на наземни цели, та са принудени да ги пукат с ракети дето струват една торба пари всяка ?
      По скоро се е търсила универсалност и предимствата на високоточно оръжие. Освен всичко друго една ЗР е снаражена с OФ бойна глава, която с висока точност може да съсипе нещо. Примера на Veni1 е красноречив. Един кораб да унищожиш/повредиш не е малко.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
        ...Имам 'чУство' че пак твърде много се верва на способностите на спътниците.
        Много или малко, ама бачкат и то мноо качествено. В това се убеди и един тарикaт, който разчиташе, на това че няма свидетели и никoй не го е видял в часа X еди къде си. Свидетели верно нямаше, нито някой го е видял. Освен една сателитна снимка на въпросния от Интерпол. Сега хубавеца е в дранголника.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Първите стрелби у нас със ЗРК са проведени по наземни ( наводни ) цели.
          Един шлеп в морето беше станал като бит от софийска градушка..

От 6.22...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Явно трябва да внесеш корекции в знанието. От тази височина техниката спокойно чете заглавието на вестник и ти щрака портретна снимка, само облачно да не е.
            Можеш ли да дадеш някакъв линк?
            Аз намерих ей този спътник http://en.wikipedia.org/wiki/USA-245, изстрелян съвсем прясно, определено не е на геостационарна. Вярно технологиите се променят, но земната атмосфера си е фактор за качеството на снимките и поставя ограничения, които няма как да се заобиколят лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
              От 6.22...
              Не пропускайте откъса от 5.03...Еб@ти тУмбака...няма такова изказване...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Не пропускайте откъса от 5.03...Еб@ти тУмбака...няма такова изказване...
                ЗРВ от ПВО...
                Има и алтернативно тълкуване на абревиатурата

Коментар

Първоначално публикуван от DundyTheCroc Преглед на мнение
                  Можеш ли да дадеш някакъв линк?
                  Аз намерих ей този спътник http://en.wikipedia.org/wiki/USA-245, изстрелян съвсем прясно, определено не е на геостационарна. Вярно технологиите се променят, но земната атмосфера си е фактор за качеството на снимките и поставя ограничения, които няма как да се заобиколят лесно.
                  За ограниченията-облачно и смог и толкоз. Точно земната атмосфера е незаменим помощник за височинните снимки до известна степен, играе го лупа. Не ми давай уикито където всеки може да дращи всичко, не е библията на познанието, а и надали някой ще качи там каквото и да е свързано с разузнавателни техники и технологии. Само се върни във времето назад, в "каменната ера" на този вид разузнаване и виж от каква височина снима U2, за днес няма какво да говорим. От 11х.метра при ясно време с невъоръжено око виждаш разчертанията на паркинга на мол. Личен опит.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    Укр. армия пък откога имат Тунгъска??
                    Що да нямат?!?

К концу 1970-х годов разработка была завершена. По результатам проведённых в 1980—1981 годах испытаний комплекс был доработан и 8 сентября 1982 года принят на вооружение в Вооружённых силах СССР.
                    Според кака Вики имат таман 70 парчета.

На сайта на Государственное предприятие Укроборонсервис, под шапката на Государственный концерн Укроборонпром.

На сайта на 8 армейски корпус на ВСУ
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      За ограниченията-облачно и смог и толкоз. Точно земната атмосфера е незаменим помощник за височинните снимки до известна степен, играе го лупа. Не ми давай уикито където всеки може да дращи всичко, не е библията на познанието, а и надали някой ще качи там каквото и да е свързано с разузнавателни техники и технологии. Само се върни във времето назад, в "каменната ера" на този вид разузнаване и виж от каква височина снима U2, за днес няма какво да говорим. От 11х.метра при ясно време с невъоръжено око виждаш разчертанията на паркинга на мол. Личен опит.
                      А и да не забравяме, че тези сателити не са само оптични, а оптично-електронни.
                      Относно "моженето им" ще дам пример с американския КН-11 Канон ("Кристал", програма 1010) разработен в далечната 1976г. поради което има що годе някакви достоверни данни. Разделителната споспбност на неговата фотоапаратура е 15см. През 1984г. го модернизират(Improved KH-11) и освен стандартното фотооборудване, има вече и широкоформатна картографична камера с възможности за обзорно снимане от елептична орбита 300х1000км. с полоса 1250-2500км с разделителна способност няколко метра ИЛИ детаилно заснемане с полоса 2,8х2,8км. с точност 0,1-0,3м.
                      После в началото на 90тте идва следващото поколение IKON, KH-12, към който са добавени и ИЧ камера за снимане нощем, за чиято чуствителност се твърди, че с нея може да се открие участък от световния океан, през който, няколко часа преди това е минала подводница или да установи дали в шахтна пускова установка за балистична ракета има установена ракета. Системата денонощно извършва спектрозонални снимки с честота 12 изображения в минута, като инфото постъпва директно във видеотерминалите на войските, където се обработва, разпечатва и предоставя за готово ползване до 10мин.
                      А вече сме 2014...

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Що да нямат?!?

Според кака Вики имат таман 70 парчета.

На сайта на Государственное предприятие Укроборонсервис, под шапката на Государственный концерн Укроборонпром.

На сайта на 8 армейски корпус на ВСУ
                      Значи си е на мястото.
                      Последно редактирано от Dagobar; 25-07-14, 16:31.

Коментар

• Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Да се абстрахираме от Уикито, личният ми опит като любител фотограф и леките ми задевки с астрономията са ми достатъчни да знам, че атмосферата ограничава много наблюденията и снимките. Не е случайно, че Хъбъл е в орбита и прави по-добри наблюдения от всеки земен телескоп. Проблемите с наблюденията от Земята се решават със системи от огледала или съставни огледала, които динамично изменят конфигурацията си. Сигурен съм, че спътниците използват подобни системи, но също така съм сигурен, че от 37 000 км. вестник не се чете. Спътниците на ниска орбита различават обекти с размер 10 сантимерта, в някои случаи до 5, но не по-малко.

Твърди се, че това видео е от днес, снимано от оцелелите силоваци, прилича ми на поредния точен удар с Град.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-07-14, 17:09.

Коментар

но също така съм сигурен, че от 37 000 км.
                          А защо 37000км???
                          Обикновнно се мандат на между 150-300км.
                          Както съм посочил по-горе 80те години вече имаме разделителна способност 0,1-0,3м. Вече е 2014...

Коментар

Твърди се, че това видео е от днес, снимано от оцелелите силоваци, прилича ми на поредния точен удар с Град.
                            Също се твърди, че видеото е от Зеленополе.

Изглежда Новорусия има и поне един огневи взвод 2С1 (3 бр.)
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Не знам до колко е вярно все пак източника е фишки... http://fishki.net/anti/1287857-perep...ficheskoe.html
                              Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                              Калоян Кирилов
                              LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                А защо 37000км???
                                Колегата derhunter твърди, че снимат от такава височина вече, според мен също са на споменатите ниски орбити 150-300 км.
                                Иначе 37 000 км. е височината на геостационарните, т.е. да зависнат над дадена точка и да снимат само там.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X