Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Как пилота е видял че е уннищожил Пзрк (преносим)
    И мен този въпрос ме мъчи. Пича (пилота) има ибаси зрението... Освен ако ПЗРК разчета не е бил облечен в ярко-оранжеви жилетки, и до тях да е имало транспарант (6х8 метра) с надпис "Зъл разчет на ПЗРК" и стрелка "Ако ви обстрелваме - моля насочете залпа си ТУК."
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
      Доста грубо се подпукаха...почти със 'всички средства'. Не виждам как след 'победа', ше се гледат в очите.
      Няма да се гледат, за поколение -две, примери бол.

Точно вчера гледах филмче в което споменаваха и показваха колко неразрива има и какво почистване пада след реална употреба на касетъчните БГ...
      В Либия след свалянето на Кадафи немска фирма беше наета за почистване на неразривите на НАТО. ...над 20 %
      В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
      В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
        Доста грубо се подпукаха...почти със 'всички средства'. Не виждам как след 'победа', ше се гледат в очите.
        Никак. В гражданска война победители няма .
        Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        И мен този въпрос ме мъчи. Пича (пилота) има ибаси зрението... Освен ако ПЗРК разчета не е бил облечен в ярко-оранжеви жилетки, и до тях да е имало транспарант (6х8 метра) с надпис "Зъл разчет на ПЗРК" и стрелка "Ако ви обстрелваме - моля насочете залпа си ТУК."
        Отделно от пилотската кабина не се вижда много особено надолу . Спомням си че съм виждал някаква схема в която мъртвата зона беше конусообразна и доста голяма в зависимост от височината . Така че да видиш от къде изстрелват под теб ПЗРК като се движиш с 500++ километра е никаква .
        Последно редактирано от sek.1; 03-07-14, 05:23.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В първия ден след подновяването на антитерористичната операция в Източна Украйна са ликвидирани над 1000 бойци от силите на самопровъзгласилите се републики, съобщи Зорян Шкиряк, съветник към министерството на отбраната на Украйна, предаде Агенция "Фокус".
          Понякога като ги чета/слушам тея от Киев, имам чуството че новините идват от Мелмак. Те имат ли вoбще представа къде са, какво става и как става или са им навили с ключета пружинката и бълват random-глупости?
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            Понякога като ги чета/слушам тея от Киев, имам чуството че новините идват от Мелмак. Те имат ли вoбще представа къде са, какво става и как става или са им навили с ключета пружинката и бълват random-глупости?
            Или българските СМИ отново словоблудстват, и превеждат компоти вместо компютри....
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Много добре им идва това АТО на украинските прапори, колко само кражби ще изпишат като изразходвани в БД

"Български" СМИ отдавна няма!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Или българските СМИ отново словоблудстват, и превеждат компоти вместо компютри....
                Съмнявам се. Те за толкова акъл нямат. Общо взето дейноста им се състои в copy-paste, тъкаче са преписали от някъде поредната дивотия. А подобни изцепки от укр. източници не срещам за първи път, ама сега са се уляли та малко идва в повечко...
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Път за ГКПП Изварино. Самия ГКПП е под контрола на опълченци, ама пътя се прострелва от УВС.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Път за ГКПП Изварино. Самия ГКПП е под контрола на опълченци, ама пътя се прострелва от УВС.

А с какви пушки се обстрелва пътят според теб ?
                    Снайпери Драгунов, обикновени АК, или нещо друго ?
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Според мен прострелват, или поне това, което има като видео, с КПВТ-то (картечница 14,5мм) от БТР. Но има и неексплодирал снаряд, май от 125мм танково оръдие.

Коментар

Славянски дневник.

Коментар

Интересно: Безпилотен самолет е хвърлил граната над пропускателен пункт в Луганска област

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Снимка от вчера, с това буквално осеяна земята в жк Северни в Славянск. За незнаещи това е ГПЕ (готови поражаващите елементи) тип стреличка от артснаряд 3Ш1 кал. 122мм. Един снаряд има 7 хиляди подобните стрели, те накриват отгоре, коефициент на поразяване на незащитена жива сила, каквито са мирните жители е 0,8.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              Снимка от вчера, с това буквално осеяна земята в жк Северни в Славянск. За незнаещи това е ГПЕ (готови поражаващите елементи) тип стреличка от артснаряд 3Ш1 кал. 122мм. Един снаряд има 7 хиляди подобните стрели, те накриват отгоре, коефициент на поразяване на незащитена жива сила, каквито са мирните жители е 0,8.

Вероятно става дума за предварителен артобстрел. Както е известно за днес е насрочен решителния щурм на Украинските въоръжени сили срещу Славянск. Съотношението в жива сила е 40 000 към 1000. Техническото преимущество е още по-драстично.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Отново изразявам недоумение с какви конкретни тактически цели е използвано това оръжие. Вероятно има по-ефективни методи да елиминираш цивилните, не знам защо се лигавят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X