Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
    Надали някой стреля нарочно по училища и детски градини. Комбинация от невежество, непукизъм и допустимо отклонение, с акцент върху първите две.
    Аз пък все повече си мисля, че съвсем нарочно се стреля по училища, детски градини, транспорт с ранени и цивилни граждани!Много фашизъм започна да има!
    М/у другото бих помолил съфорумци в чужбина да споделят как се представят нещата в Украйна?
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Поправка, удар бе нанесен с НАР С-8 и авиационното оръдие 30мм ГШ-30...
      Тогава най-вероятно е да С-8КО, но пък ми се струва, че разривите бяха малко слаби за тази бойна част...
      Каквито и да са били НУРС-овете си е варварщина!

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
      ...Ако е така няма ли е да по-подходящо с хеликоптер или су-27 примерно?
      Самолетът определено не е МиГ-29 - виж профила в предната част. 29-ката има големи наплави пред крилата, които оформят характерен профил в план:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mig29as1.jpg
Прегледи:1
Размер:54.3 КБ
ID:5591561

А, виж 27-цата колко по-издължена предна част има:

Име:tambov2006070.jpg
Размер:51.6 КБ
ID:5591562

А, относно хеликоптерите - хората на земята доказаха, че се справят чудесно с подобни цели: тлъсти, бавни и трудно подвижни!

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      на 1:35 1:36 се вижда запуск в средата на парка, малко вляво от пилона със червеното знаме.
      Това е първото попадение - ракетите са пуснати в поредица от дясно на ляво, перпендикулярно на сградата (в лявата част на обектива). Най-вероятно става дума за пусков блок с направляващи от тип Б-8С7:

Име:b-8s7.jpg
Размер:5.6 КБ
ID:5591564
      Последно редактирано от Павлин Андреев; 02-06-14, 18:59.
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

И видео на самата атака:

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          Запуск? На какво? На МБР? Искаш да кажеш разрив, експлозия и темподобни?
          Откъде да знам какво, но първото е в парка и посоката е от парка наляво, нищо хвърчащо няма Су, Ми или друго
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Откъде да знам какво, но първото е в парка и посоката е от парка наляво, нищо хвърчащо няма Су, Ми или друго
            Бъркаш, чети горното ми мнение.
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              ....М/у другото бих помолил съфорумци в чужбина да споделят как се представят нещата в Украйна?
              Не се представят. Тукощо гледах вечерните новини. Нито дума не обелиха за Украйна по какъвто и да е повод. Вчера също. Споменаха за Нигерия обаче.
              Сигурно не е достигната квотата от над 100 жертви и са сметнали за ненужно да казват какво става там. Ако не са форумите, няма и да разбера какво става. Ама като гледам операцията по унищожаването на терористи върви по план. А те гадовете вече като цивилни граждани и жени се маскирали.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Мисля, че вече съвсем спокойно украинците могат да бъдат съдени за военни престъпления и престъпления срещу човечеството! Това е пълна свинщина!!!!!
              Чакай от умрял писмо. А и не разбирам какъв е проблема- това е борба с тероризма. Или най-вероятно са си спретнали инсинуация и сами са се гръмнали.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Ако е въздух-земя, то това в парка трябва да е рикушет към сградата вляво ? А на короните на дърветата ясно щеше да се види струята при влизането в парка отгоре, както добре се вижда отдясно наляво, повече ми прилича на изстрел с РПГ подобно от самия парк.

Жалко че няма звук
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Как точно очакваш да видиш нещо хвърчащо на уеб (или охранителна) камера, насочена към земята?!? Още повече, ако хвърчащото се намира на височината, на която се вижда Су-то от горното клипче.

Ако е въздух-земя, то това в парка трябва да е рикушет към сградата вляво ? А на короните на дърветата ясно щеше да се види струята при влизането в парка отгоре, както добре се вижда отдясно наляво, повече ми прилича на изстрел с РПГ подобно от самия парк.
                  Какъв рикушет, какви 5 лева?!? При залп с неуправляеми ракети да не би да очакваш всички да попаднат в една точка? Не те знам и каква струя очакваш да видиш при земята, пък и при този ракурс на камерата.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-06-14, 19:26.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Следата от влизането и,листата на дърветата категорично мъдат посока отдолу->нагоре, гледах го на 0,25

Юра беше давал от Сирия, рпг как влиза в танк, на доста по-смотано видео и в два кадъра се виждаше самия снаряд. Тия Нурсове съвсем бездимни ли са?Турбуленция нещо около тях?

Коментар

Да, имат стартов двигател с много кратко време на работата. Също като и РПГ, между впрочем, само че тн НАР (неуправляема авиационна ракета) имат много по-висока скоростта.

Коментар

Ако е въздух-земя, то това в парка трябва да е рикушет към сградата вляво? А на короните на дърветата ясно щеше да се види струята при влизането в парка отгоре, както добре се вижда отдясно наляво, повече ми прилича на изстрел с РПГ подобно от самия парк...
                        Опитах се да направя малка скица на ситуацията:

Име:Clipboard01.jpg
Размер:102.7 КБ
ID:5591568

В червено съм обозначил приблизителното местоположение на камерата от клипа.
                        В зелено съм показал зоната на поражение по сградата.
                        В розово е линията по която се движат ракетите - между 5 и 7 попадения с начален разрив (на първа ракета) точно отзад, в ляво на паметника...

Съдейки по сравнително малката отсечка - около 75-90 метра имаме автоматичен пуск на НУРС-овете от сравнително голям ъгъл (най-вероятно пилотът се е боял да слезе по ниско за по-полегат пуск поради вероятност за обстрел от ПЗРК).

P.S. Извинявам се за лошата схема, но за толкова време, толкова успях.

Коментар

Не зная вече там кой кой е, и кой за какво се бори, но да се подкарат с нурс-ове по цели в града, докато хората съвсем мирно си ходят по улиците(видно от клипчетата) е в повече от където и да бъде погледнато.Това май наистина граничи с военно престъпление и е изродщина.Търсих до сега за някакви по-сериозни осъждащи реакции от страна на световната общественост, предимно в лицето на организации и официални изказвания на властите по света, ама нещо не намирам.
                          Всеки трети е шести

Коментар

.... повече ми прилича на изстрел с РПГ подобно от самия парк. ...
                            Ако се вгледаме още по-подробно, ще видим, че от парка стреля самият Путин, по самолета.
                            Така че акцията на Украинското правителство не е варварска, военнопрестъпна и с цивилни жертви, а всъщност е законен отговор срещу замаскирани "терорсти", разхождащи се из парка като "уж" невинни граждани.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Според мен първо бил произведен ПРИСТРЕЛОЧЕН откос от бордно оръдие, после веднага били са изстреляни ракети.

Онези въпросни светкавици отдясно са есплозии от 30мм снаряди.

Коментар

...Юра беше давал от Сирия, рпг как влиза в танк, на доста по-смотано видео и в два кадъра се виждаше самия снаряд. Тия Нурсове съвсем бездимни ли са?Турбуленция нещо около тях?
                                Неуправляемите ракети "димят" докато работи двигателя им. Т.е. в случая - 0,7 секунди. А скоростта на ракетата е между 450 и 610 м/с. Димна следа при земята ще видиш, ама друг път!

П.П. Да ти имам зрението, дето на едно видео от уеб камера видя накъде мърдат листата!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X