Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от xpu100 Преглед на мнение
    С риск и аз да си осигуря място на скамейката искам да разбера в какво с изразява кретенията в цитираното мнение на колегата Сибирски?Изключвам граматическата грешка,все пак не е българин човека.
    Ако не разбираш - не мога да ти помогна с нищо.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Сибирски, следваща подобна кретения те праща на скамейката за много дълго време. Съвсем сериозно. Запази си патриотарствата за другаде и остави хората да живеят и да умират за тези които са избрали и да са такива каквито се чувстват.
      Гоблине, мери си приказките без обзира че си модератор. Също съм съвсем сериозен! Не ми се пише точно сега как и при какви обстоятелства г-н Кульчицкий изведнъж станал украинец (без да има и капка украинската кръв) и как се озовал в редиците на украинската милиция!

За отношение към трупове - хора, това е войната, неочаквано в градската морга дошли са КАМИОНИТЕ, пълни с трупове. Понататък, ако това безумието не се спре, ще има и котловани и ями, пълни с човешката разлагаща се плът. Видях това много пъти през живота и не искам повече да виждам тези неща!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        ...Не ми се пише точно сега как и при какви обстоятелства г-н Кульчицкий изведнъж станал украинец (без да има и капка украинската кръв) и как се озовал в редиците на украинската милиция! ...
        Сибирски, без да го напишеш това, но пишейки другото - друг тон от мен не можеш да очакваш.

Предатели до тук си спомням че нарече една друга националност преди време, дето и пишеш във форума, тогава си изчерпа кредита на общите твърди приказки за предатели дето минават щото са от теб. Нататък ще трябва да ги подплатяваш с конкретна информация като горната, или да си носиш последствията.

Коментар

Гоблине, мери си приказките без обзира че си модератор. Също съм съвсем сериозен! Не ми се пише точно сега как и при какви обстоятелства г-н Кульчицкий изведнъж станал украинец (без да има и капка украинската кръв) и как се озовал в редиците на украинската милиция! ...
          А ти не мислиш ли, че никой тук не е длъжен да е в течение на вашите истории и да знае, че:

Начальник управления боевой и специальной подготовки Национальной гвардии Украины генерал-майор Сергей Кульчицкий родился в 1963 году в ГДР в семье военного. В 1985 году окончил Дальневосточное высшее общевойсковое командное училище имени маршала Рокоссовского. Служил в 876-м отдельном десантно-штурмовом батальоне Северного флота. После распада СССР Кульчицкий выбрал украинское гражданство и продолжил службу в армии этой страны.
          Между другото, всички ли бивши граждани на СССР от руски произход, които през 1992 са избрали украинско гражданство, са предатели?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Кульчицкий от онези, за които се казва че са се родили със златна лъжица в устата. В неговия случай баща му, тогавашен полковник беше му тази лъжица. В училището той бил много примерен, първи от батальон бил принят в партията, завършил с червен диплом. Службата после за него била е лесна и сладка. За 6 години г-н Кульчицкий от взводен командир минал по командната верига до ЗНЩ на отделен батальон. Бащата му вече станал генерал. През 1992 година, понеже не го предсрочно (пак за трети път) повисили в длъжност, Кульчицкий се обидил и не се завърнал от отпуск. Чак слез много време станало ясно че той самоволно напуснал армията и отишел да служи в украинската милиция. Татенце му после ще издействал безпроблемното преминаване на личното дело от МО на Русия в МВР-то на Украйна. Г-н сам в интервьюто си признал, че не приел украинската присяга, тогава какъв е той?
            И още малко но от сърце. Не е воювал, нито в Афганистан, нито не минавал през горещите точки, я познайте защо и с чия протекция?
            Вземете например и прочете коментариите в статия за него, линк аз постнах горе.

Коментар

Десетки тела на убити край Донбас бойци са пренесени обратно в Чечения, откъдето - според ВВС - за Украйна са заминали няколко хиляди души.

Линк

Изглежда чеченците са доста.

Коментар

... ... ...
                Е, сега се отчита вече на по-висша инстанция. Да продължаваме нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                  Десетки тела на убити край Донбас бойци са пренесени обратно в Чечения, откъдето - според ВВС - за Украйна са заминали няколко хиляди души.

Линк

Изглежда чеченците са доста.
                  И те ще отмъщават, при горците няма лабаво http://shrek1.livejournal.com/335611.html

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Е, сега се отчита вече на по-висша инстанция. Да продължаваме нататък.
                    Да, има сега КОЙ да го съди. А има и нас, и ние помним всичко и всичките. И да приключа с въпросния г-н, ето г-н Кульчицкий по време на СССР:

Снимка междувпрочем от официоза на Съветската Армия, вестник Красная Звезда. Имаме в нашата Армия една хубава традиция, трети тост пием мълча и стоя, за загиналите другари, за тяхен спомен. Е, поне аз лично няма да го спомена с трети тост!

Коментар

... Снимка междувпрочем от официоза на Съветската Армия, ...
                      Съжалявам за офтопика, но снимката е направо трепач!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Сибирски, недей така!Без да го познавам човека, съм сигурен, че и тогава би дал живота си в защита на това което е вярвал, че е негова Родина, тоест за СССР, както го направи сега за Украйна! Не е първият, няма и да е последният.Просто съдбата на войника е такава! От коя страна на фронтовата линия да застане, решават обстоятелствата и най-вече политиците. Та, ако си го познавал, почети го с третия тост! А, дали е бил прав или крив,както казваш, има кой да го съди!
                        Последно редактирано от emil5koff; 30-05-14, 22:04.

Коментар

Нали беше за техническата страна а пак се нахвърлихте с "империалистическите Руски амбиции" и странно си седят тия постове....
                          Та да се върнем на темата. Снощи гледах поредният репортаж на "руска рулетка" и няколко други клипа из лайв лиикс . Не мога да коментирам, пък и не му е тук мястото как отразяват, но ми направи впечатление на няколко от видеата при украинските националгваредйци се видяха сандъци, пакети и пликове с логото на щатските въоръжени сили. Дори обясняваха в едно видео как се радвали на щатските порциони също. Не следя изявления по преси и новинарски сайтове. Отдавана съм изморен от демагогия...... Но доколкото знам щатите отричат да подпомагат всячески украинските военни ? Може и да греша. Просто ми стана интересно. Или пък и това може да се купи на черния пазар в Украйна?
                          И друго ми е интересно, ако някой е попадал на достоверен линк - наистина ли гвардията е доубивала ранени "сепаратисти" ? И то чеченци главно....
                          Става ми страшно ако е така и какво се задава .......
                          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                            ...Без да го познавам човека, съм сигурен, че и тогава би дал живота си в защита на това което е вярвал, че е негова Родина, тоест за СССР, както го направи сега за Украйна!...
                            Аз пък знам, че тогава се водила война в Афганистан, където г-н Кульчицкий така и не приел участие, после по време на распада на СССР имаше много тн горещите точки, които въпросния г-н не е посетил, а как той дал си живота за Украина, засега точно не се знае. И наистина спирам да пиша за него, за мъртвите, както се знае, или с доброто, и нищо. Избирам второто!

Тони, наистина Нацгвардия доубивала ранените, както растрелвала камиони с ранените, обозначени според правилата с знамената на Червен Кръст. И не само. Те са растрелвали и линейките с ранените, а това вече е войното престъпление!

В края на клипа. Иначе ясно се чува отношение на донбаските жители.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              ...доколкото знам щатите отричат да подпомагат всячески украинските военни ? Може и да греша...
                              Не, от април месец официално помагат с "несмъртноносни" (не знам как ще се преведе non lethal по-точно) артикули - хранителни порциони, каски, спални чували, медикаменти, по молба на украинските власти. Нещата са част от далеч по-дебел списък поискан от украинците, който включва оръжие и който за сега не е удовлетворен. Републиканците в сената настояват да се пращат и муниции, леко стрелково оръжие и противовъздушни оръжия, но дали наистина го искат или просто ритат демократите през кокалчетата понеже знаят че няма да стане - нямам яснота.

Коментар

Аз пък знам, че тогава се водила война в Афганистан, където г-н Кульчицкий така и не приел участие, после по време на распада на СССР имаше много тн горещите точки, които въпросния г-н не е посетил, а как той дал си живота за Украина, засега точно не се знае. И наистина спирам да пиша за него, за мъртвите, както се знае, или с доброто, и нищо. Избирам второто!

Тони, наистина Нацгвардия доубивала ранените, както растрелвала камиони с ранените, обозначени според правилата с знамената на Червен Кръст. И не само. Те са растрелвали и линейките с ранените, а това вече е войното престъпление!

В края на клипа. Иначе ясно се чува отношение на донбаските жители.
                                Мерси за видеото Юра. Не го бях виждал. Кръвта ми се качи в главата......
                                Сега нямам съмнение. И друго да те попитам - според теб трите флага на антената имат ли някакво значение? В смисъл на маркери за приналежност, задача и т.н..... Едно време ни учеха на такива похвати, ама ми се вижда много остаряло... Или си е просто проява на лош вкус?
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X