Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    Гледам, гледам... и се пуля като теле в железница. От 6:00 нататък - украински военен си комуникира с командването по ГСМ-а Дойдоха некви хвърчикоптери и ни изпозастреляха

Бидейки прост о.з. гефрайтер нямам много познания по тактика и стратегия, може това да е няква модерна тенденция във военното изкуство, ама все ми се струва че нещо в картинката не е наред ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Така наречения приятелски огън
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ключовите думи са

украински военен си комуникира с командването по ГСМ-а
        Имаше и видео със свален пилот на правителствените сили, дето повикал спасителните екипи пак по жисиема.

Да са диверсанти на нЕколкостотин км във вражеския тил - айде мога да го разбера. Ама редовен аскер ? Ко става ако му спрат телефона за неплатени сметки или няма обхват ? Димни сигнали ?
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          Димни сигнали ?
          Това показва че нито едно средство за комуникация колкото и старо да е не е загубило актуалност .

Коментар

Ей тука в блога http://twower.livejournal.com/1302081.html има повече информация за случило се.

Коментар

Опълченци са при(х)ватизирали БМП-2 на УВС.

Вчера са били захвачени след боя в Лисичанск, Луганская област.

Коментар

Полная "неразберуха" - ето и обратния пример, как две групи опълченци се постреляха, но без жертви:

Коментар

Защо днес украинските Ми24, които вчера отстреляха свои войници, са отказали да вземат участие във въздушна подкрепа, за обкръжения батальон Донбас, когото сепаратистите са обкръжили и след доста жертви са пленили ? Не беше ли този батальон именно ударната сила на Украинската Национална Гвардия ?
                  Може би Ми24 са неподходящи за подобен тип военни действия ?
                  Имам в предвид стрелба по врага.
                  При обкръжение де .

Ама накрая телекома ще им спре ДжиЕсЕмите и ще свърши войната.
                  Последно редактирано от Nik Nikolov; 23-05-14, 10:42.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Наистина в източните райони на Украина в момента е пълна бъркотия. Вече не се знае кой какъв и откъде и защо. Ето снимка на унищожена колона на УВС до нп Рубежное.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Защо днес украинските Ми24, които вчера отстреляха свои войници, са отказали да вземат участие във въздушна подкрепа, за обкръжения батальон Донбас, когото сепаратистите са обкръжили и след доста жертви са пленили ? Не беше ли този батальон именно ударната сила на Украинската Национална Гвардия ?
                      Може би Ми24 са неподходящи за подобен тип военни действия ?
                      Имам в предвид стрелба по врага.
                      При обкръжение де .

Ама накрая телекома ще им спре ДжиЕсЕмите и ще свърши войната.
                      Ами като нямат номера на ГСМа на пилота така става Без радиовръзка в реално време с пилотите на хеликоптерите обикновено става така . Тия от долу са с еднаква техника и униформи и като не можеш да си обозначиш позицията стават такива грешки . По мое време радиовръзката беше строго регламентирана имаше си таблица канал/честота еди коя си позивна примерно байкал е еди кой си . Като нямат техника поне един телефонен указател да си напечатат
                      Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Наистина в източните райони на Украина в момента е пълна бъркотия. Вече не се знае кой какъв и откъде и защо. Ето снимка на унищожена колона на УВС до нп Рубежное.

Това с нещо много яко са го ударили та да изхвърчи купола на десетина метра или с удара е детонирал и боекомплекта .
                      Последно редактирано от sek.1; 23-05-14, 18:17.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        ... По мое време радиовръзката беше строго регламентирана имаше си таблица канал/честота еди коя си позивна примерно байкал е еди кой си . ...
                        Както си имаше строго регламентирана радиовръзка, така и на едно занятие с бойни стрелби на 1-а армия хеликоптерите бяха стоварили НУРС-овете в бойните редове на настъпващите, които трябваше да поддържат. Слава Богу, без пострадали ...

Американците, при всичките им интегрирани и компютризирани системи за управление, имат един куп инциденти със загуби от "приятелски огън".
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Както си имаше строго регламентирана радиовръзка, така и на едно занятие с бойни стрелби на 1-а армия хеликоптерите бяха стоварили НУРС-овете в бойните редове на настъпващите, които трябваше да поддържат. Слава Богу, без пострадали ...

Американците, при всичките им интегрирани и компютризирани системи за управление, имат един куп инциденти със загуби от "приятелски огън".
                          А то и при нас на едни стрелби на Корен нашите надупчиха като решето линейката на кашиците . Бацила и доктора се бяха леко поопуснали ама само с това минаха Мисълта ми е че в украинската ситуация такива случаи даже много рядко се случват защото без радиовръзка и с еднакви машини и униформи пилотите отгоре никога не са сигурни по кого стрелят .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение

Това с нещо много яко са го ударили та да изхвърчи купола на десетина метра или с удара е детонирал и боекомплекта.
                            Дори и сдетонирал, боекомплект на БМП-2 надали може да си направи подобни поражения. Предполагам че вътре в БМП-то се превозвали боеприпаси, и то МНОГО, те и са си сдетонирали.

Коментар

Димните сигнали никой не е отменял, ама като няма взаимодействие и те няма да помогнат........ онзи ден попрехвърлих "Белая гвардия" .....колко актуално звучи, а са минали почти 100 години оттогава.

Коментар

Дори и сдетонирал, боекомплект на БМП-2 надали може да си направи подобни поражения. Предполагам че вътре в БМП-то се превозвали боеприпаси, и то МНОГО, те и са си сдетонирали.
                                Значи тия са весели самоубийци . Да натовариш толкова боеприпаси само в една машина .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X