Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
    Аз и това не го разбирам, а и никой не ще да каже - как така хора, излезли от една и съща армия са много адекватни във военните действия, а другите хич? Това чета в 99% от мненията в тази тема, а никой не обяснява.
    Някъде по назад в темата е обсъдено. Мисля, че Чавдар и Гоблина говориха за това. На кратко- адекватните и можещите от украинска страна са малцинство, доста от тях отказват да го правят или са се покрили или са дезертирали или не им се дават командноотговорни позиции. Авангарда е от пиклйовци и келеши надъхани и хвърлени като пушечно месо. Конкретно за тея ми изводи препоръчвам гледането на малко клипчета от бойните действия там. И то желателно само и единствено украински клипове и репортажи. Не руски или сепаратиски, ами украински!!!
    Например

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    За мен е по-интересно от къде намират обучени екипажи,разчети...?
    За няколко десетки машини все ще се съберат толкова хора. Убеден съм, че само дори от тоя раздел на форума може да изскараме колкото за толкоква екипажи. Сумарум всичко вся и всйо е около 50 броя. Т.е. говорим за едни около 150-200 човека екипажи.
    Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
    Еми да ти отговоря честно и отговорно. Техническата част е толкова засекретена или фалшифицирана , че ние простосмъртните може само да подозираме и нищо друго.
    Та модераторите или правилника ги приемам в същата насока.
    Чисто технически темата би се изчерпила на около 2-3 страници с ТТ данните на използваната техника.
    Последно редактирано от Dagobar; 15-08-14, 22:10.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:JP0cF.jpg
Прегледи:1
Размер:149.9 КБ
ID:5605297

мосинка

Име:endts.jpg
Размер:56.3 КБ
ID:5605299

интересна граната

Име:kfbBe.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5605301

Коментар

На РПГ-то...гледах и по други клипове...от Сирия примерно...тая малка бомбичка отпред за какво точно прави?

Коментар

http://uapress.info/ru/news/show/35107

Братята украинци обаче не се шегуват, яко вдигат мизата. Още двама президентски съветници да туитнат и фейснат и вече ще имаме изтребена танкова дивизия.
          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Което рЕзко ми повдига още един въпрос. Каква е дължината по време на марш, на колона от 70 (!!!) единици техника (бронирана, небронирана няма значение). Да кажем средно по 5 метра дължина на машина, още по 3-4 метра отстояние между машините (кормуване нощем, промъкваме се незабелязано) - както и да го смятам доста над половин километър от първата до последната машина ми излиза сметката.

Чакаме спътникови снимки от разгромената колона.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
              На РПГ-то...гледах и по други клипове...от Сирия примерно...тая малка бомбичка отпред за какво точно прави?
              Осколки прави

Име:rpg-7_8.jpg
Размер:19.7 КБ
ID:5605303

От ляво на дясно, първите три са кумулативни, предпоследната термобарична, последната осколъчна.
              Последно редактирано от derhunter; 15-08-14, 23:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                Това е така наречената тандемна бойна част . Първия малък заряд разчиства пътя на втория голям кумулативен . Втората на снимката от ляво на дясно . Срещу такъв заряд не помага нито решетъчни екрани нито динамична защита . Не напразно руснаците разработиха системите за активна защита от типа щора и арена които унищожават боеприпаса в полет милисекунди преди да удари .
                Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                Много елементарно ми звучи някак си ... Те уменията са си умения. Като те притиснат и не си показваш уменията, защото нямаш желание и хъс и т.н. Ок.
                В един от клиповете човека го каза УА всячески избягват близкия огневи контакт с противника гледат където могат и както могат да ги ударят с артилерия .
                Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                http://uapress.info/ru/news/show/35107

Братята украинци обаче не се шегуват, яко вдигат мизата. Още двама президентски съветници да туитнат и фейснат и вече ще имаме изтребена танкова дивизия.
                Да де ама още няма и една снимка . Освен да са унищожили по грешка тяхна колона . Тая работа не става без да останат физически доказателства .
                Последно редактирано от sek.1; 16-08-14, 05:54.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Мдаааа, последно май някой е унищожен, ама кой ли...

http://www.washingtonpost.com/world/...c1a_story.html

...In Washington, the White House said late Friday that it could not confirm reports of a Ukrainian attack on a Russian convoy in its territory and was “working to gather more information.
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Да де ама още няма и една снимка . Освен да са унищожили по грешка тяхна колона . Тая работа не става без да останат физически доказателства .
                    Няма и да има, понеже и колона е нямало...
                    Тази руска колона е просто измислица.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04
                      Ето, беше там и каза човека.......
                      офф

http://tvrain.ru/articles/po_gps_byl...anitsu-374064/

Уокер:где-то в 10-15 километрах от границы стояла эта колонна из 23 БТРов и бензиновозов с российскими номерами. Мы решили подождать, посмотреть. Как только потемнело, колонна начала двигаться, и мы поехали за ними. А потом увидели, как она непосредственно проехала через границу. Там был только маленький забор, и по GPS было видно, что это Украина. Как далеко она уехала я не знаю, потому что там было темно, и мы решили уехать. Но то, что колонна проехала через границу – это точно...

Сколько точно? Последно минавах граница с включен ГПС миналия месец. Швейцарската. И да го ева, сто-двеста метра преди КПП-то уредът писна, че навлизам в друга държава

Прикачени файлове
                      Последно редактирано от icos; 16-08-14, 09:53. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                        ...In Washington, the White House said late Friday that it could not confirm reports of a Ukrainian attack on a Russian convoy in its territory and was “working to gather more information.
                        За сваления Боинг, няколко часа след инцидента бяха сигурни кой, кога и къде. Не че сме видели доказателства, ама така твърдяха. Спътникови снимки, голямата раута. И то говорим за единична ПУ на верижно шаси.

А тука - разгромена колона от 70 единици, и още не могат да я намерят 70 горящи машини трябва да вдигат пушек видим с просто око от поне няколко десетки километра, даже и спътник не ти трябва... ходи снимай на воля. Дет' викаше един приятел - не ме е яд че ме лъжат, яд ме е че ме мислят за толкова тъп, че да им повярвам....

Коментар

Гвоздики в Донецк 15. Авг.

Име:gvozdiki_doneck.JPG
Размер:37.8 КБ
ID:5605378

Две изявления на един и същи човек?
                          ->1:55
                          и
                          Последно редактирано от DBRS; 16-08-14, 18:13.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

"За период c 21 июля по 5 августа 2014 года каратели "подарили" ополченцам: танков – 22 ед.; боевых машин пехоты (БМП) – 26 ед.; бронетранспортеров (БТР) – 17 ед.; самоходных артиллерийских установок (САУ) 2С9 "НОНА" - 4 ед.; САУ 2С1 "Гвоздика" – 4 ед.; реактивных систем залпового огня (РСЗО) БМ-21 "Град" – 12 ед.; гаубиц Д-30 – 5 ед.; минометов калибра 82 мм – 10 ед.; зенитных установок ЗУ-23-2 – 13 ед.; автомобильных тягачей (АТ) – 75 ед." (С)
                            Чукча не е читател, чукча дори и не е писател, чукча си се остава чукча!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              Гвоздики в Донецк 15. Авг.
                              Мани карамфилите, дай снимки на разгромената колона - хич биля нищо ли няма в Украинските медии Фейсбука на Порошенко, туитъра на Аваков ?

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                ...дай снимки на разгромената колона - хич биля нищо ли няма в Украинските медии ...
                                Ще има, ще има снимки...
                                Чакат поредното стълкновение със сепаратистите - той Сибирския ще ги пусне фотографиите...
                                Само ще трябва да им добавят руските опознавателни знаци...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X