Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
    Не съм стрелял с Ар15?

Къде виждаш тук полза от бързото презареждане (с 2 секунди) и повишената точност?
    Значи да уточним- не си стрелял, разглобявал, сглобявал или чистил AR?
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Да, ти презареждал ли си ранен в едната ръка? И аз питам?
      Как и за колко време се чисти засечка в АР15? Да речем кофти боеприпас, пушката е супер.
      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Да, ти презареждал ли си ранен в едната ръка? И аз питам?
        Как и за колко време се чисти засечка в АР15? Да речем кофти боеприпас, пушката е супер.
        Аз за разлика от тебе имам сандъци изстреляни и с двата вида оръжие. И ги имам в нас по няколко бройки от всяко. Ама да обяснявам нататъка на човек гледал AR15 само на картинка, е като да правя аборт по телефона.
        Трябваше от самото начало да кажеш, че по картинки говориш, да не си губим времето в обяснения.
        лека вечер Меавка!

Коментар

Понеже всички са участвали в бойни действия Жалко, че Сибирски го няма, имаше адекватни мнения.

Преди да зарежа темата и форума, желая някой да ми сподели клипче тип "Real combat shooting" където си личат предимствата от бързото презареждане и по-добрата точност. Съвсем убеден съм, че няма да е лично творчество тука всички сме форумни оръжейни специалисти, само другаря Калашников е гаден самодеец копирал работата на хер Хуго!

Иначе и в задънен булгаристан има как да се стрела... верно само на единична, но за ар15 не бих си жертвал левчетата, ако ще е за нещо различно от какалашка предпочитам няква екзотика

Коментар

А таквиз дето са показани тия дето не са тренирали бърза презарядка и прочие "изгъзици" броят ли се...?
            Щото е пълно

/някои явно им е трудно да вникнат, че вече "второ контролно упражнение", "отделението във верига", "сумката" и пр. неща все повече отиват в историята и се заместват от все по-големи изисквания към пехотата (и оръжието в частност)...
            Как да продължи човек да води "диалог" с опонент, според който няма смисъл от никакви тренировки за подобряване боравенето с оръжие (и подобряване на самото) щото "от по бързото презареждане няма никакъв смисъл" + "няма смисъл от по-голяма точност в стрелбата" ... /

Тъй де - като шибне артилерията един 120 мм до тебе и кел файда, че си праЙл стойки и чалъми десет години, дал си 1000 лв за "глезотии" по пушката и още петдесет по толкова за стрелба...
            По-добре на сянка под асмалъка, Ичкията - студена и ако се наложи да опрат до тебе за война - грабваш АК-то запасано с канап (справка екземплярите експлоатирани от разните африкански представители на фауната) и си готов, напълно подготвен боец със идеалното орУжие /

П.П.: Само може да радва, това че хората сън не спят вълнували се от оръжейната тематика (аз съм на работа + часово предимство)

Иначе - вграждам видеата от компа, а пиша от телефона щото нещо не можем да се разберем с Вин10 относно грамота кирилица (да ми е удобна на мен) и затова се забавям (и редактирам по сто пъти) публикацийте
            Последно редактирано от BulAf; 26-02-19, 02:21.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение

Това какво трябва точно да е? Смешка

Коментар

Ти четеш ли изобщо? Става въпрос за сваляне на пълнителя с копченце ( а не с заклинване) и задържане на затвора. А не за това има ли смисъл да се тренира нещо или не. Обаче ме кефи как си измисляш...

Дай клипче на натеренирани американци как спийд рилолдват и пукат по лошите моля... с какалашка и маймуна може да пука

Коментар

Като тийм секс трябва да съм възхитен? Официалната версия ако е вярна, то наистина са кацнали за шоуто и пукотевицата, щото там 10-тина талибана с рпг-та и какалашки щяха да им избушат хвърчикопетерите дето кацат В ДВОРА Даже няма да им е било нужно някво по-специално пво. Тва ако наистина е бил някой сериозен и подготвен противник, щеше да има 2 хвърчикоптера по-малко и няколко сандъка в повече
                  Тази операция е подготвяна с месеци . Къщата е наблюдавана и проучена с всички възможни технически и обективни средства . Някъде в щатите е построена същата и щурма е отработен сигурно стотици пъти . Въпреки това винаги има доста неизвестни величини които се налага да се решават в движение . За това такива операции ги провеждат специалните части . И пак единя хеликоптер кацна твърдо и се наложи да го бракуват по спешност.
                  Последно редактирано от sek.1; 26-02-19, 06:19.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не съм стрелял с Ар15?

Къде виждаш тук полза от бързото презареждане (с 2 секунди) и повишената точност?

Това коеот твърдя е, че презареждането на АР15 е удобство (за сметка на надежност) но не и предимство. Както и уж по-добрата точност (щото зависи от стелеца на какво и как е тренирал и колко му е корава психиката)
                    Общо взето е тъпа идея да се опитваш да доказваш нещо с клипчета. Клипчета - дал Господ всякакви и с малко търсене човек може да извади такива, които могат да се използват като доказателство за диаметрално противоположни тези.
                    На всичкото отгоре, както показва и опитът от офроуда, точно от най-интересните и напечени ситуации най-често снимки и клипчета няма. Щото всички са били или много заети, или много уплашени, за да се занимават със снимане.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Тунинга е много хубаво нещо,но не е определящо.Иначе простите талибани с антични калашници ,щяха да ги прегазят и покорят ,и руснаци и англичани и американските специални.Но уви за да си добър войник,явно не стига само много тренировки и добра екипировка.Афганистан от 2500г.Никой не е успял да го покори.Явно от маята на хората има значение.Един руснак беше казал-най големия тунинг на калашника е да се научиш добре да стреляш с него.

Коментар

Ние за оръжието говорим, каквото е и заглавието на темата. Че зависи в чии ръце е, е ясно, ама това не променя качествата или недостатъците на самото оръжие.

Коментар

...поначало сгрешеният начин на работа...
                          Това коеот твърдя е, че презареждането на АР15 е удобство (за сметка на надежност)...
                          Тези неща, на какво основание ги твърдиш? Ама не лафове на едро, лозунги, пропаганда, запалянковщина и пр. в този ред. Ти си техничар (поне така си изкарваш хляба) - ей на такава основа се аргументирай.

...Къде виждаш тук полза от бързото презареждане (с 2 секунди) и повишената точност?...
                          Две секунди е разликата, когато го прави виртуоз. Ти ще го направиш с десет секунди разлика. През тези десет секунди аз (нетрениран тюфлек на средна възраст) ще променя позицията си с 50 метра. Като тези метри могат да са в посока към теб и да те лепна с лопата по главата, докато си кълчиш пръстите. Може и не така геройски да са встрани, или назад, като така, откак презаредиш, целта ти ще е дедовия ми...
                          Можем да продължим с този пример и като разглеждаме точността (и изобщо ергономията). След пробягването на тези 50 метра - с пулс 140/мин и прочее всичкия адреналин - с "М-ката" аз (същият тюфлек), ще съм в състояние за несравнимо по-адекватна стрелба.

...само другаря Калашников е гаден самодеец копирал работата на хер Хуго...
                          Нищо не е копирал впрочем!
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ако ти тичаш с лопата срещу мен и 30 патрона не ми стигнат, няма да имам много файда от презареждането. 2-ро ако целта ми е да презаредя бързо, разбирай спортно няма да се забавя повече от 2 секунди от натренираните господа, а в реална бойна тая разлика се стопява.

Не случайно всички клипчета дето съм пуснал и съм си губил времето да ги преглеждам са американски и нито едно руско. Знам много добре какво доказателство са клипчета в тубата... само дето тия са снимани (повечето) от акшън камери в реална бойна обстановка - нещо в което тука май никой не е попадал. Второ говорим за аремейско оръжие - нещо масово, в клиповете се вижда точно как се ползва - осигуряване плътност на огъня и подавление на вражеския!

Ето и едно руско клипче, че ще ме глобят иначе от посолството! (от 3:20 някъде)

Коментар

Ако ти тичаш с лопата срещу мен и 30 патрона не ми стигнат, няма да имам много файда от презареждането.
                              Нямаш 30 патрона - тепърва ги втикаш. Точно затова е ключово времето, за което ще го направиш!

2-ро ако целта ми е да презаредя бързо, разбирай спортно няма да се забавя повече от 2 секунди от натренираните господа
                              Ми значи, кво са прайш на скромен, ти си същия Рамбо. Аз говоря от позицията на тия, дето ще ни мобилизират и ще ни връчат "сумки" от Кримската война (които ти вкара в разговора).
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Рамбо не съм, автомата е за водене на бой на средно разстояние, не за ръкопашен... ама като се замисля има и щик, той отживелица ли е? Абсолютно мога да втикна пълнител и да заредя за по-малко от 5 секунди... все пак за 7 автомата е на части

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X