Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Говори се че и при нас ще се минава на друг калибър.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Да прочетох разни неща но никъде не прочетох за официално представен образец .
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Няма и да намериш засега, още го няма като официален образец.

Коментар

Сибирски искам да те попитам нещо малко леееко встрани от темата но всъщност си е от значение в Америка можеш да си регистрираш филма която произвежда оръжие хайде не от нулата но от готови компоненти, в България режима е ясен, а В Русия как е положението?
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Не знам, нямам никаква идея. Има вече частни фирми, произвеждащи оръжия, но как стоят нещата с регистрацията не знам, несъм се интересувал.

Коментар

Ясно, разбрах те!
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

В България разрешение за производство се вади относително лесно. Проблема е основно в липсата на национален стандартизиращ орган, който да удостоверява, че оръжието отговаря на определен стандарт- в Русия си имат ГОСТ и определен институт който стандартизира по CIP.У нас такова животно нема. За това примерно когато се правеше пробвана партида за "сглобяване" на Зиг СП 2022 у нас пистолетите дойдоха на части и без номера, сглобиха се, върнаха се в германия където им бяха сложени номера и минаха пруф тестове.... и те така.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
                  За 7.62х39 много се изговори .... беше усмиван, калибъра на талибаните и на българската армия , други хубав мощен боеприпас , мощен но не точен ...... 5.45х 39 бил по добър , не 5.56х45 бил по добър ...... кое е вярното ?
                  Аз лично никога не съм усмивал 7.62 х39 - не е лош калибър , но лично аз предпочитам 5.56 или ако мога да си помечтая 6.5 Грендел. За 5.56 има огромно разнообразие от всякакви боеприпаси, за разлика от 5.45 който у нас е произвеждан само в три варианта. Отделно - в НАТО сме и е твърде желателно да сме логистично съвместими.

Коментар

Интересно извращение:

В услуга на "врага":
                    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                      Интересно извращение:
                      СВД-К

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Аз лично никога не съм усмивал 7.62 х39 - не е лош калибър , но лично аз предпочитам 5.56 или ако мога да си помечтая 6.5 Грендел. За 5.56 има огромно разнообразие от всякакви боеприпаси, за разлика от 5.45 който у нас е произвеждан само в три варианта. Отделно - в НАТО сме и е твърде желателно да сме логистично съвместими.
                        Калине можеш ли от твоя опит да кажеш кой Калашников като калибър според теб е най- добре 5,45, 5,56 или 7,62 и ако може същото да кажеш за някакъв западен образец.
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                          Калине можеш ли от твоя опит да кажеш кой Калашников като калибър според теб е най- добре 5,45, 5,56 или 7,62 и ако може същото да кажеш за някакъв западен образец.
                          Пфф.. а сега де .... Кво значи по- добър? Ако трябва да избирам между АК-47 и 74 ще взема АКМ в 7.62х39. 5.45 никога не ми е бил любим въпреки, че като преминах в БА от АКС- 47 на АКН-74 и в последствие на АКС-74 се родих. За АКСУ да не говорим него дет се вика в раницата за лаптоп може да си го носиш. От родните 5.56 не съм приятно впечатлен, от полският Берил също. Според мен най- читавото АК в 5.56 е Валмета и неговата версия Галил, въпреки че не са точно АК а "калашникоиди". Много ми допада застава М 21. Западните образци повечето са в 5.56 по обясними причини-стрелял съм и с Зиг 751 в 7.62х51 и с НК 417 в същия калибър - ми тоя калибър определено не е предназначен за стрелба на редове- освен с картечница де. В Сан Суйс Арм съм пробвал версията която са правили в 7.62х39 за Египет- доста приятно усещане - живот и здраве до месец ще мога да пробвам и 553R и да си кажа впечатленията.
                          Не знам защо и дали е вярно от гледна чистата статистика, но съм останал с впечатлението че 5.45 засича повече от 7.62 х39 - може просто да съм нямал късмет, ама с 6 различни оръжия да нямам късмет!?!
                          С 5.56 родните - има определени проблеми - но не мисля да ги пиша тук да не излезне като антиреклама на Арсенал. Иначе любимият ми АК в 5.56 е това:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9.jpg
Прегледи:1
Размер:63.6 КБ
ID:5484513
                          Хем Галил хем с шанцована цевна кутия....Много шукар
                          Последно редактирано от Mad Dog; 21-05-13, 11:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                            Пфф.. а сега де .... Кво значи по- добър? .
                            А сега де как да се изразя по точно например взимаме една и съща модификация на АК която се произвежда в трите калибъра затова питам.
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                              Сибирски искам да те попитам нещо малко леееко встрани от темата но всъщност си е от значение в Америка можеш да си регистрираш филма която произвежда оръжие хайде не от нулата но от готови компоненти, в България режима е ясен, а В Русия как е положението?
                              Много лошо и трудно. Един пример - Владислав Лобаев.
                              Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

А другият е Орсис.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X