Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    Не знам какво трябва да направят руснаците при днешната конкуренция. А и дали ще го направят качествено и на кака цена? Да не вземат пак да поръчват на австрийци и германци

А Sig 516? Как се държи? По-специално ме интересува късата цев, мисля, че беше към 7 инча, нещо CQB го водеха.
    Зиг 516 е еквивалентен на ХК 416 А 5 - има газов регулатор като добавка. Инженера, който го е конструирал е същият в крайна сметка (премина към ЗИГ в края на 2010). Късата цев не е проблем,но иска хубави патрончета- с цивилни .223 пламъка е ужасяващ. Е разбира се повечето хора дето "работят" с такава са с пламегасители и най- често със заглушители
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Е разбира се повечето хора дето "работят" с такава са с пламегасители и най- често със заглушители
      Не на празно те попитах. За съжаление не можах да гръмна с това животно, виждал съм го на живо от близо, но само толкова.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

И ПО- добрият АК-47- Зиг 553 Р. моя скромност има пръст пв пръкването на това изчадие, като два от прототипите (общо 14 на брой) идват за изпитания в България - Ненчев се запозна с част от тея дето ще ги изпитват.

Коментар

Да знаеш няма благородна завист Можете да ме включите в изпитанията по механична устойчивост при прегазване от брониран 21 тонен автомобил

Коментар

Да знаеш няма благородна завист Можете да ме включите в изпитанията по механична устойчивост при прегазване от брониран 21 тонен автомобил
            Споко Влаха и Татареца още в петък сутринта бяха подложени на подритване... А не е невъзможно и ти да гръмнеш като дойдат.
            Последно редактирано от Mad Dog; 17-03-13, 00:38.

Коментар

Не е зле да Mad Dog да сложи и цените на пушкалата на АКто всички знаем че цената му беше под 200 долара . Щото до сега сравняваме само качествата а в нашата бедна европейска държавица цената е май най важния фактор . Също и на Берета и Зиг спрямо няма и стоте долара на Макаров .
              Последно редактирано от sek.1; 17-03-13, 07:44.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Смятам да напиша последното си мнение в тази тема, а то е следното:
                - Ако ми се налага да воювам на принципа "Ето ти един автомат, една торба патрони, две гранати, една торба сухар и се оправяй!", без да се замисля - бих предпочел АК-47 с всичките му кусури, защото ги познавам и защото, ако нямам условия да поддържам редовно и правилно оръжието си, кусурите му няма да станат кой-знае колко повече от първоначалните, които и подлежат на корекции до известна степен на всичкото отгоре.
                – Ако ще воювам едва ли не с личен оръжейник прикрепен за задника и след всеки патрул мога да си изхвърля автомата в предвиден за целта контейнер и после да се врътна и да отида за нов, който ми вадят от друг контейнер - бих избрал да воювам с каквото и да е от гореизброените германски пушкала, защото са прецизни и е мислено за този, който ще стреля с тях.

За мен извода е, че никой не бяга от хубавото, стига да може да си го позволи! В крайна сметка всичко опира до цената...

Коментар

Ако не беше толкова крадливо ръководството на БА през годините сега можеше нашата малка армия да е оборудвана с най доброто .

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Смятам да напиша последното си мнение в тази тема, а то е следното:
                    - Ако ми се налага да воювам на принципа "Ето ти един автомат, една торба патрони, две гранати, една торба сухар и се оправяй!", без да се замисля - бих предпочел АК-47 с всичките му кусури, защото ги познавам и защото, ако нямам условия да поддържам редовно и правилно оръжието си, кусурите му няма да станат кой-знае колко повече от първоначалните, които и подлежат на корекции до известна степен на всичкото отгоре.
                    – Ако ще воювам едва ли не с личен оръжейник прикрепен за задника и след всеки патрул мога да си изхвърля автомата в предвиден за целта контейнер и после да се врътна и да отида за нов, който ми вадят от друг контейнер - бих избрал да воювам с каквото и да е от гореизброените германски пушкала, защото са прецизни и е мислено за този, който ще стреля с тях.

За мен извода е, че никой не бяга от хубавото, стига да може да си го позволи! В крайна сметка всичко опира до цената...
                    Аз спрях преди доста постове да пиша по темата ...защото казах какво мисля и не ми се водеше 'виртуално'' сражение ...с цитати от научни разработки..Но и аз мисля като колегата Марто...Ако дойде края на света ще взема АК АК се превърна в най-популярното ОМП ...
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Благодаря ви за отговорите относно пълнителя на АК и подобните му, а нищо не сме казали ВСС «Винторез» и за АН-94 Абакан, аз за тях съм чувал все добри неща, верно е че особено първото вече е бая остаряло. Българските спец служби мисля, че са ползвали АКС, а нещо друго? А сега какво носят?
                      А 100-та серия на АК, получила ли им се е?
                      п.п Съжалявам ако въпросите ми са глупави.
                      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Освен Сибирски и другите руснаци които пишат във форума за по новите руски разработки няма как някой да има впечатления защото от 1989 година насам с руснаците вече сме реално противници и ново тяхно оръжие тук не влиза .

Коментар

Българските спец служби мисля, че са ползвали АКС
                          Е то АКС кой не е ползвал? А Винтоорез-а не беше ли онова чудо с перфорация на цевта?

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                            Благодаря ви за отговорите относно пълнителя на АК и подобните му, а нищо не сме казали ВСС «Винторез» и за АН-94 Абакан, аз за тях съм чувал все добри неща, верно е че особено първото вече е бая остаряло. Българските спец служби мисля, че са ползвали АКС, а нещо друго? А сега какво носят?
                            А 100-та серия на АК, получила ли им се е?
                            п.п Съжалявам ако въпросите ми са глупави.
                            В едно не толкова далечно време имаше различни оръжия, като почнеш от картеяните пистолети на "Щаер" ,"Берета", "Скорпион", "Шипка" /още се "търкаля"/ докато излезе АК-74У а после е варианта на същия 7,62мм. За "Драгунов" няма нужда да споменавам ,щото то друго нямаше.Е имаше едни "Бърно" с оптика ,които бяха много по добри за градските условия.
                            Не помня коя година беше ,но дойдоха "Щаер -Манлихер" за демонстрация и предложение за превъоръжаване на БГ полиция и специални части. Тогава главен секретар беше Б.Бонев. Презентацията беше на едно стрелбище до София .Представиха всички варианти на AUG и снайпера SSG. За първи път стрелях с оръжие при което темпа на стрелба може да се регулира според натиска на спусъка. Също така много части и механизми бяха взаимозаменяеми дори и ако оръжията са от различен калибър. Демонстрираха малкия откат като демонстратора прикладваше на брадичката си и изстрелваше един пълнител без проблеми...После се наредиха един до друг с едно АК и започнаха една стрелба..гилзите на AUG падаха до стрелеца на AK сред публиката...Хвърляха го в един бидон с вода и после стрелба...дето се вика стандартни фокуси...
                            Имаше и един комичен случай ...Демострация на снайпера SSG ...Снайперист господин Б.Бонев ..залегнал мишена 100м/ да не пропусне/ ..Изстрел...ама мишената не пада..Ние стискаме зъби да не се разсмеем ...Австиеца обеснява ''Чудесен изстрел гоподин генерал ! Мишената не падна защото скоростта на куршума е много голяма и не можа да регистрира преминаването му"...
                            Дали нещо се купи от нас ..незнам Бях мернал в една тв акция един SSG ..може да са взели...
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Е то АКС кой не е ползвал? А Винтоорез-а не беше ли онова чудо с перфорация на цевта?
                              Да с интегриран заглушител върху а не пред цевта .
                              http://www.youtube.com/watch?v=NdMtxppqe3w

Коментар

Перфорацията за мен е по-добрия вариант пред обтуратор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X