Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Глока си го разглобявам основно на всеки 100-1500 изстрела и го мия - както е казал Гламавия на мивката с CIF.... Стандартният инструмент за разглобяване е хубава клечка за зъби. Трябва да се внимава единствено с пружинката на затворната задръжка, че много лесно се преебава... ама са пък евтини де. Зиг Зауера Сп 2022 си го чистя по подобен начин, като единствено не разглобявам затворния блок - щото там като избиеш щифта после трябва да го подмениш с нов- а тва се прави на "междинните" ремонти- демек на всеки 5000 изстрела- така ресурса на плякалото отива къде 50 000 и нагоре. За сравнение Викинга на един приятел на около 10 000 изстрела вече отива на тотална щета.
    По отношуние на отворите върху цевите - такива неща - известни като Маг-На-Порт се правят на някой ловни карабини, че и на гладкоцевни пушки. Проблема е, че ако оръжието е на "газова" автоматика подобни отвори трябва да се "смятат" още при конструирането - в противен случай надеждността на оръжието пада рязко. При АК особено няма начин да стане заради много тежката група затворна рама с газово бутало- не случайно на автоматите тип Филко 2000 (АР-4 ако не се лъжа) се слагат специфични дулни наставки с цел повишаването на остатъчното налягане в цевта....
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Калине, я кажи ЗИП-комплет за "Викинг" може ли да се достави в България и някаква цена евентуално?
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

По принцип вносител на всичко руско се води НВС Комерс Пловдив . Още преди повече от 10 години на едно изложение Васил Наниш се кълнеше че до година ще внесе всичко най ново руско ама явно някой му дръпна ръчната .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз за Викинг се пробвах да намеря регулируем мерник, но без успех.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Неговите (на Васил Наниш) приказки ги знам. Само дето преди две-три години нещо се набълбука с кредити и руснаците го отрязаха...
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Павлине - само НВС внасят от ИЖМАШ.....
              А аз отново съм в драма - преди около седмица получихме новите Зиг Зауер 516 Патрул райфъл..... и усещам как прасенце касичка ще даде фира......
              Прикачени файлове
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

А така. Става интересно. Много интересно. Аз ако имах прасенце касиичка - отдаван да е дала фира при наличие на такива "играчки"

Коментар

Ижмаш май фалирали...
                  Или поне докато се преструктурират може и да има някакви задръжки в производството
                  http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2...shnikov.155985

Коментар

Ето за този компенсатор ставаше дума по-горе...
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0000132772-article.jpg
Прегледи:1
Размер:17.5 КБ
ID:5464650

Коментар

Този компенсатор е най-известният за АК. Доста разпространен и евтин.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                        Този компенсатор е най-известният за АК. Доста разпространен и евтин.
                        И ефективен .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз като лаик ще си позволя да запитам, защо трябва едно оръжие да му е нужен дулен компенсатор, не може ли да се произведе така, че на няма тази нужда. Да кажем една или две версии да, но с годините не може ли да се проектира така, че да се реши този проблем!?

Коментар

След като световни лидери ги произвеждат с дулен компенсатор, въпросът ти е наистина лаишки - отговори си каква му е функцията и ще ти се изясни.

Коментар

Е сега нямам право да съм лаик, да съм тъп ли дори? Направо трий и това и предишното ако искаш. Брей, човек не може да си отвори устата без да му я затворят с шамар... Пък представи си що ли не мога да си отговоря на въпроса, дето трябва да мога да си отговоря... Щото аз като тъпак дето не е държал калаш не мога да разбЕра що пишат хората, че на автоматична бяга яко по диагонала /като тъп може и да не съм разбрал/, та и не ми е ясно, що разни други пушкала не бягат и така си ги правят. Естествено може и нещо друго да прави дулния компенсатор, пак щот съм лаик не разбирам и нали, но само за калаш съм чувал дето точно тоя компенсатор това му е основната функция. Та така, извинявам се за спаменето, трийте ме и ако тряа може и бан... но поне тоя път ми го пишете за тъпота, не за спам молим.

Коментар

Дулният компенсатор компенсира отката, бягането горе-дясно си е специфично за АК, за разлика от отката при всички огнестрелни оръжия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X