Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    Това е навсякъде по света, но тук не коментираме политически, икономически, корупционни и мафиотски схеми, а плюсовете и минусите на даден образец леко стрелково оръжие, е понякога не е леко, но се стремим да е по темата, поне аз се стремя де.
    Това казвам и аз. Просто тази част от изказването ми е контрапункт на твърдения от типа "еди-коя си армия е предпочела еди-кой си модел - значи е по-добър".
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

АК има един пълнител/кръгъл, подобен на този на ППШ/ с над 30 патрона, но колко точно, не знам. Може ли някой да каже нещо повече за него и защо поне аз така съм забелязал не е така масов. Като казахте боеприпаси се сещам, че бях гледал за един обир на банка в САЩ и двамата бандити точно са били въоръжени с АК-47 с този кръгъл пълнител, но патроните са им били някакви по-специални, с по-голяма пробивност, някой сеща ли се? И вероятно има и еквивалент на западно такова нещо и как би било то съпоставимо.
      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Ами не мога да се съглася съвсем, донякъде съм съгласен само. Виж Словения. Как ще коментираш тяхното въоръжение? Дали такава малка държава по-малка и по територия и население от Бг са нямали "натиск" отвън? А и нека американците предпочитат М92 пред Зиг, пак са в пъти по-добре отколкото ние с ПМ със закрит кожен кобур.....
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
          АК има един пълнител/кръгъл, подобен на този на ППШ/ с над 30 патрона, но колко точно, не знам. Може ли някой да каже нещо повече за него и защо поне аз така съм забелязал не е така масов. Като казахте боеприпаси се сещам, че бях гледал за един обир на банка в САЩ и двамата бандити точно са били въоръжени с АК-47 с този кръгъл пълнител, но патроните са им били някакви по-специални, с по-голяма пробивност, някой сеща ли се? И вероятно има и еквивалент на западно такова нещо и как би било то съпоставимо.
          Да, за АК-47 (РПК) е с 75 патрона. Ето го и него:

Или за Мка., там е с 100 броя.

Относно този за АК съм чувал, че има склонност към засичане. Като цяло е труден за лентоване, както се вижда доста "ръбест" за носене.
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

[QUOTE=Dagobar;2132364][QUOTE=ЕМО;2132301]
            Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение

Няма какво да ти мирише,то е ясно:

Абе не е фотошоп бре. Това е резонансна вибрация след изстрела на 6 цеви едновременно
            Бе те цевите си вибрират, то е ясно, а как пък веригите, тревичките, снега, нищо не трепна. В нашия полк бяха 152 мм гаубица-оръдие обр. 1938 г. /май/, та знам една като гръмне какво е . Това ако беше гръмнало с шесте цеви, задницата му щеше да е в горичката на хоризонта
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
              Относно този за АК съм чувал, че има склонност към засичане.
              Не само за АК всички дискови пълнители имат такава склонност . Особено са чувствителни към замърсяване .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

...Какво правя аз, за да улесня всичко това? Като лентовам, лентовам така, че последните 5 патрона при стрелба да са трасиращи, а всики останали не трасиращи...
                Хитро!
                Не знам за вас , но аз в този тип теми търся точно определен вид информация.Много пъти съм го казвал-американците,руснаците и всички останали си имат техни проблеми и техни войни които изобщо не ме интересуват.Въпроса който си задавам е какво може да се отсее и приложи от техния опит за нашите си проблеми(не дай Боже).
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Така е, прав си. Основния проблем, на това което правя с трасиращите е, че не работи на къси дистанции, което не ми помага много, помага само при изпълнение на типичните кашишки упражнения.

Коментар

Димитре, а как изглежда типичното снаражение при излизане на задача? Какво мъкне един боец, колко патрона и др. принадлежности?
                    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Всяка една операция си има правила. При Eндюринг фриидъм в Афганистан и по-точно зоната за отговорност принадлежаща на Командване Юг има поставен минимум. Минимума е 2 бронирани коли с по минимум 5 човека във всяка, всеки задължително с автоматично оръжие и минимум по една картечница на автомобил. Това е минимума. А иначе има си минимум за всяка една бойна единица (взвод, рота, група), който е минимум за въоръжение и екипировка и хора като специалности, демек минималния щат на въоръжение, техника и хора. Това обаче е класифицирана информация с доста висок гриф, съдържаща се в класифицираната КОНОПС (концепция на операцията). Всяко едно нещо започва с някаква концепция. От БГ войните тези правила не се спазват, излизали сме без жилетки и каски, и без картечници, само с по един ПМ/Берета. Иначе ако трябва да се излиза на сериозно, а не на разходка, оръжието и екипировката ти е последното нещо от което имаш нужда, най-важното е да имаш работещи радиостанции с връзка с американски ТОЦ за медицинска евакуация и КюЕрЕф и медицинско лице с подходящо оборудване. Ако трябва да се излиза на сериозно се взема каска, бронежилетка, пистолет, автомат, отбранителни гранати, светлинно звукови шокови, картечници, боеприпаси в доволно количество, кастьори, ВОГ-ове, РПГ-та (НЕТО), прибори за нощно невиждане (български, мамата си еб*ли), вода, храна, носилка и медицинска чанта (ако сте си купили/откраднали/изпросили), батерии, тегличи за машините, хладилна чанта с лед, химически пръчки, димки...със сигурност изпускам много неща, ама нямам чек лист пред мен. С две думи се помъква цялата цигания. А и се взема много вода и безалкохолни, да се дава по пътя на мангалите.

Ей това ми е малката раница, плюс контейнер към нея, ама не си личи, понеже всичко е черно:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03764 (2).jpg
Прегледи:1
Размер:98.3 КБ
ID:5461997

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                        Хитро!
                        Не знам за вас , но аз в този тип теми търся точно определен вид информация.Много пъти съм го казвал-американците,руснаците и всички останали си имат техни проблеми и техни войни които изобщо не ме интересуват.Въпроса който си задавам е какво може да се отсее и приложи от техния опит за нашите си проблеми(не дай Боже).
                        Точно така, и не си само ти. Опита в една насока може да помогне в друга. А и си е интересно

Коментар

По отношение на дисковите пълнители за АК - лично аз съм пробвал три модела - съвеЦки, китайски и румънски.
                          Съветските са производство на завод "Молот- Вятские поляни" - много качествен, доста надежден и рядко засичащ. Китайският е различен по конструкция от съветския и ако се отнасяш правилно към него засича относително малко. Проблема е че не търпи съхранение снаряден и освен това трябва да придобиеш навика да го "отпускаш"- става с натискане на оста на пружината. Иначе се уморява бързо и казва чао. Румънския е да го кажем с две думи "Абсолютно негоден" - представлява копие на китайския с много кофти експлоатационни характеристики. Китайски имам два към настоящият момент.
                          За М ка съм стрелял с 75 и 100 заряден, като 100 заряден "Бета маг" за Г 36 (първоначално предназначен за МГ 36) имам при мен и съм стрелял- добър пълнител но иска добра поддръжка за да функционира надеждно. По разчет един такъв се носи от помощник картечаря в Бундесвера. За изминалите години почти няма стрелкова система която да не съм имал възможността да пробвам, включително британския L85 френския ФАМАС - Клерон, белгийски FNC, ФН -2000, СКАР, ХК-21 ХК 33, ХК 53, всички от семейството на Галил, всички ТАР-21 - Тавор, Щаер АУГ, и прочие и прочие и прочие. За мен най доброто за момента си остава Г 36КВ 3 с пълнители командо или ягд командо (последните излезнаха преди няколко месеца) и бързомерец Аймопойнт Комп 4 или Комп 3. Защото:
                          Пушката е здрава надеждна и ползва здрав и изключително надежден пълнител.
                          Всички контроли са двустранни - при модела КВ 3 мога да сваля пълнител да сложа нов и да спусна затворната задръжка като всички лостове се управляват с показалеца на дясната ръка без да се пуска ръкохватката за управление.
                          Има избор от групи на ударно спускателният механизъм , приклади , полуложи- по същество системата е "лего"
                          Мога да и сложа подцевен гранатомет точно за 5 секунди.
                          Може да се разглоби за полево обслужване в рамките на пет секунди, поради модулната си конструкция с три отвертки две избивки и малка раничка части мога да съм оръжейник на немски пехотен батальон. Смяната на цевта изисква 5 минути и може да се направи на полето стига да има къде да хванеш едно средно менгеме.
                          Поради немската си конструкция не засича - справка теста на хамериканската армия в силно запрашена среда - т.нар. дъст тест- тестван е XM-8 който се явява Пина- фарина фейслифт на Г 36:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dust_test_graph-thumb.jpg
Прегледи:1
Размер:21.8 КБ
ID:5462024
                          А по отношение на това как оръжията по цял свят се приемат " с връзки" - може ама в източната половина. В западната - беше тая, ама приключи- в момента за приемането на нещо стрелково тестовете са продължителни и най - често сравнителни. Що годе съм на ясно с тестовете които проведоха португалската, норвежката и датската армии преди да си сменят пушкалата. Всъщност и трите накрая взеха Хеклер и Кох де... ама то.... щото май в момента по- добро няма.
                          Последно редактирано от Mad Dog; 17-03-13, 00:28.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Що такава огромна разлика между М4 и 416-ката?

Коментар

Що такава огромна разлика между М4 и 416-ката?
                              Щото 416 ката не е на директен отвод на газовете , а на пистонна система с бутало. Както и факта, че ползва уникалните немски пълнители от неръждаема стомана с лазерни заварки. Отделно е усилена възвратната пружина - новата 416А5 - правена за едни палавници от SOCOM е с още по- добри характеристики - на сравнителнителните тестове е показала само 124 засечки за 60 000 изстрела, плюс само 88 засечки за същите изстрели на овър дъ биич теста и сърф тест. Хеклер и Кох се явяват някъв доктор Хаус на оръжейните системи- от СА-80 направиха на британците Л 85 (който макар и недъгав не е такова дърво като предшественика си), от М4 направиха 416.... сега руснаците трябва да дадат и те някое евро да им оправят проблемите по АК -12.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Не знам какво трябва да направят руснаците при днешната конкуренция. А и дали ще го направят качествено и на кака цена? Да не вземат пак да поръчват на австрийци и германци

А Sig 516? Как се държи? По-специално ме интересува късата цев, мисля, че беше към 7 инча, нещо CQB го водеха.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X