Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Така е, прав си. Просто някои от руските безсмилици съм ги изпитвал доста на гърба си. Не говоря само за леко стрелково оръжие.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Ей няма да се научат тези руснаци, че лентата след като стреляш не ти трябва и не е рентабилно да се връща, да се води на някой и да се лентова въобще, било то с машинка или на ръка.....
      Абе в реална ситуация едва ли някой мисли за празните ленти . Това са тежкия клас оръжия които са или качени на машини или се използват за отбрана на стационарни позиции и в двата случая не се налага да ги носиш с километри на гръб заедно с лентите .
      Последно редактирано от sek.1; 28-03-13, 05:23.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Донякъде си прав, но при монтиране на руска картечница на американски машини празната лента почва да виси и се закача по купола и пречи. Ако пък съединиш няколко ленти става още по-голяма пречка. При америиканските картечници липсва, понеже лентата се разпада на малки звена и после само минаваш вътре машината с метлата и си готов. Другия момент е, че нашите ленти някой трабва да ги леннтова. В Бг в поделенията има машинки за лентоване, ръчни с ръчка, много лесно сттава. В Афганистан и на двете мисии нямахме, а лентите там бяха много и всичко се лентова на ръка. Норматива в БА за лентоване на ръла е невъзможен за изпълнение, едвва ли не беше нещо от рода на патрон за секунда, С тезии нашите ленти дето са 1000 пъти употребявани и със смачкани звена забрави ако ти се наложи да лентоваш. А американските идват лентоввани в кутията, слаггаш ленатат, свърши ли прсто слагаш следвващата. По-удобно е.

Коментар

Ми то количеството ленти обикновено е крайно.... И баш в реална ситуация като ти свършат лентите - и не си събирал, ще се фанеш за палците. То за това НАТО всички патрони за картечница си се доставят директно лентовани и кутия - и звената и кутиите са консуматив. А интересното е че и пълнителите са консуматив- поне за братята хамериканци. В смисъл отчетена е ниската им събираемост от бойното поле- по спомени на един GI са му осигурени около 40 пълнителя само на ротно ниво.... Те даже си имат по три комплекта пълнители и си ги въртят- едни в него , един "почива" и един е резервен. Въпрос на концепции.... Така както у нас се войската масово си купува батерии сама, а в едни други армии по стандартна оперативна процедура те се сменят задължително преди излизане. Нощните очила също преди излизане минават на един полеви GO/NO GO тестер във вид на малко куфарче с автономно захранване. На едно занятие поисках резервни батерии и реших да проявя чувство за хумор и поисках по 5 на станция.... на следващата сутрин заявените батерии ме чакаха заредени и изправни. В друг случай поисках светлинно звукови гранати - трябваха ми три - отговоря беше- или получаваш един сандък (12 броя) или ми се мащаш от глъвътъ - няма кой да се занимава да вади три от кутията , да пише после върху нея, че са вадени три (такъв е реда) и т.н. Подобен случай имаше и с едни MRE - на въпроса може ли 500 отговора беше - не щото са на палети по 750 или нещо подобно.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Ми ето а това говоря, така трябва да бъде. Не да ти дадат 4 пълнителя за АК, от които трите криви и после се чудиш какво да ги правиш.

Коментар

Донякъде си прав, но при монтиране на руска картечница на американски машини празната лента почва да виси и се закача по купола и пречи. Ако пък съединиш няколко ленти става още по-голяма пречка. При америиканските картечници липсва, понеже лентата се разпада на малки звена и после само минаваш вътре машината с метлата и си готов. Другия момент е, че нашите ленти някой трабва да ги леннтова. В Бг в поделенията има машинки за лентоване, ръчни с ръчка, много лесно сттава. В Афганистан и на двете мисии нямахме, а лентите там бяха много и всичко се лентова на ръка. Норматива в БА за лентоване на ръла е невъзможен за изпълнение, едвва ли не беше нещо от рода на патрон за секунда, С тезии нашите ленти дето са 1000 пъти употребявани и със смачкани звена забрави ако ти се наложи да лентоваш. А американските идват лентоввани в кутията, слаггаш ленатат, свърши ли прсто слагаш следвващата. По-удобно е.
              Явно нещата в тая армия съвсем са отишли на зле . Ние имахме по щат две ПК и за тях имахме една машинка . Същата беше само че зелена носеше се в едно зелено съндъче . Ленти никога не сме лентовали ръчно . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic22802.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5465582Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic22803.jpg
Прегледи:1
Размер:84.2 КБ
ID:5465583

Коментар

Няма машинки, или ако има са много кът и се дават на кашиците в БГ, а по мисиите няма. Помисли само защо се получава така. Няма производство или закупуване на машинки от страна на армията. Тези които ги е имало едно време постоянно намаляват, някоя се счупи, някой изгуби някоя на къра, някой логистик бракува примерно цял склад със здрави просто за да не му се водят и да не се занимава с тонове бумащина. И така с продължение на годините дадената техника (не само машинки за лентоване) се разваля, няма ремонти, понеже няма части, а няма и майстори, понеже ги съкратиха, и така броя на дадената техника (годна за ползване) в един момент клони към нула. А лентоването има още един аспект. Значи една рота има х броя лети, един батальо - хх, бригада - хххх броя. Тези ленти се водят на някой в ротата - логистика. Той за тях (и за други глупости които се водят (метла, сапун, тоалетна хартия и още над 10 хиляди пера) е отговорен понеже е МОЛ. Зачислява ги на картечаря - много документи. От там отиват в логистиката на батальона - още документи, от там в логистиката на бригадата - още документи (добре че нямаме дивизии и армии). Сега тези документи трябва някой да ги обслужи. На батальонно ниво слагат в две канцеларии х пикли коио да цъкат на бизнес навигатор-а цял ден. Тъй ама тези х пикли в униформи, трябва да са в някаква структура и хоп отделение. Това отделение трябва да има началник, иначе какво отделение е. Тъй ама, според вижданията в БА, трябва да има и старши помощник началник. Така, минаваме на следващо ниво - бригада. По-голямо отделение с по-голям началник, старши помощник началник, помощник началник, главен експерт, експерт, оператори и така. С тази работа се занимава освен логистиката и финансова служба, понеже всяко едно нещо се води и струва пари, нали идва от някъде и отива на някъде и се заприходява. цялата схема се повтаря и със финансова служба. Отиваме по-нагоре, бригада логистика (която няма нищо и винаги като поискаме нещо все нямат), полк за ремонт (който нищо не ремонтира)......А забравих и складовете, щото и през тях минава всичко. Логистика на ротата си има склад, батальона си има склад, бригаден склад има и така на горе по стълбицата. И ето ти един куп хора, които по цял ден цъкат на едни компютри и пият кафета и вземат по над 1000 лева заплата. А хората с пушки и мушки в строя са 10 пъти по-малко от тези с кафетата. Вярно че логистиката е основното, ама ако работи. Някой сега ще каже, Ненчев пак преиграва, да ама не. капка по капка вир става. И това не са само ленти, ами куп безсмислици, които сме приели от братушките, само че другарите сега са светлинни години напред, щото се учат и се развиват и си променят системата, а понеже при нас на никой не му се занимава, стоим на ниво позиционни войни от втората световна война.

Коментар

А хората с пушки и мушки в строя са 10 пъти по-малко от тези с кафетата. Вярно че логистиката е основното,.......... капка по капка вир става............. ами куп безсмислици, които сме приели от братушките, само че другарите сега са светлинни години напред, щото се учат и се развиват и си променят системата, а понеже при нас на никой не му се занимава, .......
                  И в МВР е същата работа,явно такава си е цялата държавна политика,или пък трябва да изчезнат от ръководството всички дървени глави със закостенял мозък,...но това е мисия невъзможна,щото въпреки всички конкурси всеки началник си намира подходящи заместници, ....които горе-долу не се отличават много от него.......??????

Коментар

Ахахахаха- ми да взема да стана един министър на отбраната- даже и план-програма имам:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140084
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Ми стани де. Ама бая "тлъстини" ще трябва да изрежеш. Бахти и липусукцията ще падне.

Коментар

Ми стани де. Ама бая "тлъстини" ще трябва да изрежеш. Бахти и липусукцията ще падне.
                        Ами той точно за това няма да стане.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Няколко пъти в темата го казвах ако от тая армия не се крадеше толкова през годините сега щеше да е една от най модерно въоръжените . То не бяха розови БМВта то не беше чудо . Спомням си че едвам изритаха един тиловак който караше Ламборгини . То с ремонта и майсторите винаги е било кът в армията . Аз като служех в парка имаше голяма работилница . Имаше струг С 11 ; Фреза ФУ 320 ; плосък шлайф и на всичкото това нямаше кой да работи така си седяха почти нови машините . Като ме надушиха че аз мога се почна една всеки се мъкнеше да му направя нещо . Това си имаше и хубави страни обикновено още в петък към обед някой ми разписваше книжката и изчезвах . Иначе ето ти я машинката сигурно е излязла като бракувана от някой армейски склад и не е скъпа http://www.weapons-trading.com/produ...darticles=2972 Братушките сигурно и те отдавна са се отървали от тая дивотия щото всичките им войни които водиха след втората световна са а симетрични .
                          Последно редактирано от sek.1; 29-03-13, 04:40.

Коментар

Ми не е скъпа на фона на милионите за самолети и и какви ли не неща, но за какво ни емашинка, като може и без. Тази работа с машинката само усложнява нещата. А нали човечеството се развива, има прогрес, трябва да се гледа по-новото, по-удобното и по-модерното. То хубаво с машинка да се лентова, може и без, за един човек как да е, ами я си предсстави един кашишки батальон като излезе с машините какво лентоване пада и колко време и хора са необходими? Ами ако е бриггадно учение? Така че ресурса отива на майната си. Вместо да се изолзват хората за нещо полезно, те се занимават с лентоване, връщане на гилзи (в чужбина също сме събирали гилзи, но заради екологията, не за отчет), оттцепване на полигона (при учения) щото вътре пассат крави. И накрая войника не знам как е правилно да се хване пистолета, не знае, че показалеца не трябва да е постоянно на спусъка, не знае стойките за стрелба.....Искам да кажа, че нещата трябва да са максимално опростеени и войника да върши само това за което е в армията, нито повече, нито по-малко. Същото е положението с кутиите за патрони, нашите са тип консерва, в дървеен сандък опакован с метална лента....американските са в кутия с капак на панти, гумено уплътнение на капака, грам вода не може да влезе, има дръжка на кутията за по-удобно пренасяне. И нещата стават много по-бързо.

Коментар

Не се обажда Сибирски,той можеше да каже какво е положението там?

Коментар

Ми какво да е. Със лентите не знам какво е положението, но с другите работи е по-добре от нас. Започнаха от части да си сменят въоръжението и боеприпасите за него, техниката им малко по малко се подобрява. Най-важното не ползват наставления от втората световна война. Естествено има на света армии които са доста по малки, мобилни, по-добре въоръжени и екипирани и по-боеспособни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X