Интересувам се колко трабва да е хлабава веригата.В един филм на КТМ показаха че трябва да е 2см от долната страна като се мери.Но на мен ми се струва че е доста хлабава.Защото като караме на асвалт тя цялата играе.Дали има някакви допуски колко да е стегната веригата
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За веригата....
Свий
X
-
по тази тема много сме говорили и наистина на едни мотори е едно на други друго -НО има един универсален начин който прилагам щото и аз не повечето си мотори съм ги взел без книжката им с тях
ТА регулираш веригата така че като седнеш на мотора или го натиснеш силно и вилката се изпъне хоризонтално спрямо предната зъбчатка -тоест
веригата е в най най опънатото си положение та при това положение трябва да не е изпъната като струна нито пък прекалено хлабава
тоест като я хванеш ск ръка трябва леко да може да се мърда нагоре надолу в рамките на 2-3 см че и до 4 някъде ако вилката е много дълга
то се усеща
-да не е изпъната като струна и да не е хлабава и отпусната при това положение
понякога даже качвам 1-2 ма тежки хора за да натиснат мотора но става и със собствената тежест и с задържане на спирачките в натиснато положение
за кал и мотокрос бива да е мааалко по хлабава а за ендуро и сухо време една идея по изпъната
Коментар
-
И аз карах до сега с по-отпусната верига, но CRF-ът е много калпав в това отношение. Не е ли точно 3 см хлабината, веригата играе отгоре и чатка нетърпимо.
Сигурен съм, че като сложа сега "х" ринг на DID, всичко ще си дойде на мястото, тъй като тя е по-тежка и по-масивна. Оригинално моторът пристига с много олекотена верига и тя за 2000 км вече почти си замина.
Коментар
-
ето така правят в америка

има и други интересни неща тук http://www.dirtrider.com/tech/141_04...your_dirtbike/Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Има значение веригата разбира се
Иначе щяхме да си купуваме от железарията на метър
Понякога се карат по 200-200 и кусур километра, както беше на Бузлуджа - Емине без мазане.
Сега съм с Regina MX (неорингова) и издържа доста повече от оригиналната
Имах лошо мнение за Regina. Пред очите ми са се късали много пъти.
Коментар
-
Начина който практикува Митков за мен е най правилен и универсален
аз също си проверявам така веригата защото и моята моторетка е капризна и на ниски обороти доста чатка веригата.А това колко ще изкара една верига то там става вече много сложно но при всички положения ще кара повече ако се маже рeдовно.
Коментар
-
Николай, то това е ясно, че е така.
Аз ти говоря за това колко ще издържи веригата при екстремални условия ! В случай, че се налага дълго време да не се маже, при каране в кал, която пили бързо веригата и пиньоните, тъй като съм имал такова каране и за два часа като си видях пиньоните как са им полегнали зъбите, не можах да повярвам!
То затова веригите варират от под 100 кинта до над 200!
Коментар
-
е за каране дето казва жоро..о ринг верига си трябва
а и за всеки по голям и мощен мотор си е много подходяща
за по леки и слаби мотори обаче като сложиш такава и се отразява на вървенето
а и по мои наблюдения има и без рингове вериги и си траят по бая време ..разбира се смазването си е задължително..та дори и за ринговите вериги
ПП все пак обаче нека не забравяме че веригата си е..консуматив не може да очакваме че ще кара докато мотора изгние
Коментар
-
Така е!
Аз до сега карах с не-рингова, но нямаше толкова кал, а и моторът се чувстваше по-разтоварен с нея, но за зимата ще сложа някакъв ринг, защото тази верига е по-подходяща за сезона
И един добър съвет, който и аз научих от други:
Ако сте по време на каране и искате да смажите веригата, не го правете направо върху калта
Носете си WD 40 и първо обилно я напръскайте с него, та чак да вземе да капе и после мажете с трансмисионно масло.
Няма да сбъркате! WD 40 струва около 6 лв, а веригата и пиньоните - знаете
Коментар
-
Жоро, чувал съм слухове, че ВД40 е агресивно и понякога скапва О-ринговете на вриги с такива ... ти да знаеш нещо по въпроса?Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев... Носете си WD 40 и първо обилно я напръскайте с него, та чак да вземе да капе и после мажете с трансмисионно масло.
Няма да сбъркате! WD 40 струва около 6 лв, а веригата и пиньоните - знаете
Път без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
-
верно е ,поне така съм чел
.... ВД40 е агресивно и понякога скапва О-ринговете на вриги с такива ...
но не съм пробвал- ясно защо,О-ринга не е много евтин консуматив и не ми се прави експеримент
може би като стане за смяна ще я пробвам та да знаем със сигурност"91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
MG Racing Team
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар