Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За веригата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: За веригата....

Мойто е малко по различно ама нали пак има верига та да кажа и аз. Аз я мажа както е препоръчано в книжката. Веднъж месечно с трансмисионно масло, иначе редовно след всяко каране със на моторекс смазката за верига за ендуро. Доволен съм .... за сега...
    The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.

Коментар

Не бързах да се включа , но след като проверих реших да пиша.
      В резултат на проведени тестове на КАСТРОЛ е сменена формулата на спрея за вериги. Ако някой има , ще види надписа в/у спрея - "нова формула".
      Разговаряхме с дистрибутор на фирмата и разбрахме , че е отчетено това полепване на прах по веригата. Сега тяхния спрей не лепне толкова , но в същото време запазва свойството си на мозане. Ползвам го от 20 дни.
      Луд умора няма , само се поти !

Коментар

..а бе..веригата си е консуматив..това е положението
        с квото и да я пръскаш..даже ако пръснеш бая пари по шпрейове..не знам дали няма да стане по набутвация от колкото да сменяш по често верига

Коментар

аз откакто я мажа с масло щото ми писна да давам по 8-10 лв за спрейове несъм видял кой знае каква разлика

и със спрея и със маслото след 20-30 км в кал и вода веригата няма и спомени от смазка
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            аз откакто я мажа с масло щото ми писна да давам по 8-10 лв за спрейове несъм видял кой знае каква разлика

и със спрея и със маслото след 20-30 км в кал и вода веригата няма и спомени от смазка
            И аз стигнах до същия извод и после прочетох в няколко оригинални мануала (Ямаха, Сузуки) че веригата се маже с обикновенно моторно масло (в повечето случаи ставаше на въпрос за О рингови вериги).
            Така че НЕ на спрейовете, ДА на масльонките!
            born to be wild
            Кольо Ковачев

Коментар

+1
              MG RACING

Коментар

Аз пък си бях направил ойлер на КЛРа - обикновено шишенце от машинно масло скрито под едната кора с маркуч от системи и електромагнитен клапан, вързан с контакта.
                На края на маркуча игла от спринцовка, сложена така, че да капе по веригата, когато мотора работи. Сипвах обикновено двигателно масло и веригата определено живееше много дълго. Неудобство е, че пръска по каплата,но.. няма щастие Където и да карах маслото измиваше мизерията от веригата
                Нещо такова
                Прикачени файлове
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На мен идеята ми харесва определено и смятам да тествам идеята
                  Само трябва да видя да си намеря маслоустойчиво маркученце
                  Мислех и аз да си взимам спрей, но и според мен няма смисъл от примерно 15 лв. за прей от колкото 3 литра масло...... с толкова масло веригата постоянно ще е буквално улята със смазка и ще е по-добре
                  По-добрия вариант едно шишенце със капачка като тези на силиконите със остър връх във раницата пълно със масло според мен е много по-удачен вариант !
                  Така или иначе веригите рано или късно се сменят дори на моя, че е 360сс 2Т в момента съм със най-обикновена Иж-ова верига от 10 лв. метъра и си върви нормално а съм му навъртял към 400 км само аз
                  ----
                  ПП. На тая страница малко по-надолу има подробно обяснение как можете да си направите и електрическо ойлерче дори
                  http://www.moto-zone.net/forum/index...opic=11421.330
                  Последно редактирано от Даниел Туйков; 16-05-07, 16:12.
                  [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                  [/FONT]________________________________________
                  [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                  [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

До: Re: За веригата....

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
                    360сс 2Т в момента съм със най-обикновена Иж-ова верига от 10 лв. метъра и си върви нормално а съм му навъртял към 400 км само аз
                    ----
                    ПП. На тая страница малко по-надолу има подробно обяснение как можете да си направите и електрическо ойлерче дори
                    http://www.moto-zone.net/forum/index...opic=11421.330
                    Внимавай с ижовата "верига" защото обикновено се къса внезапно и има гадния навик да се навива около предния пиньон, което често е съпроводено от чупене на блок или скорости.
                    При ИЖ веригата минава доколкото си спомням през гумени ръкави и там проблем с мазането няма.

Коментар

До: Re: За веригата....

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      При ИЖ веригата минава доколкото си спомням през гумени ръкави и там проблем с мазането няма.
                      Точно така, минава през маншони, ама то при ИЖ почти с нищо няма проблеми
                      На мен ми се е случвало да се скъса и да се навие пък отзад в кошуха, който е около задния пиньон (даже го беше счупила малко), вследствие на което блокира задното колело - голям зор докато я разклиня нанякъде ...
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

До: За веригата....

Исках да кажа, че не е добра идея да сложиш такава верига на силен и рязък мотор. За ИЖа си е ОК
                        Аз съм слагал такава "временно" на КЛР 600 и ефектът беше именно такъв. Скъса я при първата по-яка ръчка.

Коментар

верига от че зе 250 крос е алтернативата.струва 20 лева и е много здрава .ако е истинска.стъпка като ижова.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                            верига от че зе 250 крос е алтернативата.струва 20 лева и е много здрава .ако е истинска.стъпка като ижова.
                            Може и да си прав, но по-сериозната алтернатива е истинска О-рингова верига, ако искаш да живее дълго Адски гадно е да буташ мотор из деретата заради верига

Коментар

верно е тва за бутането.преди години на такова 250 че зе ми превъртя предния пинйон преди ботев. до априлци са 36 километра и се наложи да го бутам.е изтиках го ама голяяяяяям зор.така че веригата не е баш от значение.има и орингови ама който няма кинти се спасява по различни начини.ама то в това е тръпката като не ти прави проблеми мотора или колата закво си тръгнал.по асфалта нищо няма да усетиш

Коментар

и аз ония ден бутах мотора заради веригата и си нямам на представа как се е скасала
                                KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X