Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За веригата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ам за мен бе

аз много карам

".....краси кво прайш бе човек ..мноо карате "
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Става бе Жоро,
      или ми дай телефона си да ти звънна или ако минаваш през кв.Кольо Ганчев ми се обади. На фасадата на сградата пише ВЕРИГИ

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
        йоу дайте и на мен една да тествам бре

щом са южнокорейски -значи има голяма вероятност да са добри
        Първоначално публикуван от Краси
        ам за мен бе Rolling Eyes Exclamation Idea

аз много карам
        На вас ще ви разкажа, по-споко !

Коментар

Първоначално публикуван от dragan.draganoff
          Става бе Жоро,
          или ми дай телефона си да ти звънна или ако минаваш през кв.Кольо Ганчев ми се обади. На фасадата на сградата пише ВЕРИГИ
          ОК, Драгане, утре ще мина от там.

Коментар

Между другото, всеки може да си поръча верига на тел. 042 607330 или на 0887 410036. Цените са народни. засега сме внесли само не- О - рингови. О ринговите ще дойдат към януари догодина

Коментар

Днес се оборудвах с верига X-Ring и зъбаци на тази фирма

http://www.titax.com/products.php3

доколкото разбрах са доста качествени и правят части за Parts Unlimited

забака е от специална неръждаема инструментална стомана само 30% по-тежък от стандарния, но с 6-8 пъти по голям живот
              http://www.titax.com/products.php3?id=7

след 2 години ще ви кажа дали съм доволен
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ако искаш да разбереш резултата още до края на годината, дай да ги тествам аз!
                Ми то вериги няма в тоя каталог бе, Краси !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                  Ако искаш да разбереш резултата още до края на годината, дай да ги тествам аз!
                  Ми то вериги няма в тоя каталог бе, Краси !!!

... е ти нали се уреди вече

айде стига ти толкова

веригите ги няма щото са секретна технология все още

Коментар

малко продължение на темата ....

понеже си сложих х-рингова верига сега, та да ми кажете
                    има ли някаква особеност при поддръжката на този тип вериги
                    най вече почистването? ако се мие с водоструйка има ли опасност водата да влезе под пръстените, на местата където има резервоарчета със смазка

а ако влезе там мисля че става лошо за веригата
                    за смезването ми е ясно как става, че се пръска помежду прешлените

Коментар

между другото веригата CZ се продава

ако някой е закъсал ще се спазарим

Коментар

Re: За веригата....

Здравейте.
                        Някой кара ли с южно корейските вериги?
                        Lesidren.com

Коментар

Да разкажа аз как за едно лято си съсипах О-ринговия Дид, че да не вземе някой да допусне мойта грешка! Пръсках си я аз веригата с обикновенни шпрейове за верига, и я миех само като е много зацапана, и то не на пароструйка или водоструйка, а със стара четка за зъби и препарат за миене на ръце. Обаче от обикновенните шпрейове много цапаше като напръскам, разхвърчаше се по целия мотор, та ме посъветваха да мина на силиконов спрей, от тия дето пръскат бяло на Валволин. На спрея си пише че е за О-рингови вериги, обаче смазката е много гъста и лепкава ,и заедно с полепналите песъчинки образува абразивна паста, която за 3 месеца употреба на такъв спрей ,съсипа веригата . А през цялото време веригата изглеждаше чиста от пясък и прах! Чак накрая като измих веригата с четка в съд с бензин и смазката се разтвори ,открих на дъното на съда почти 1 супена лъжица песъчинки ( и това от на вид абсолютно чиста верига). Извода ми е че в България трябва да се ползват само по редки и нелепещи смазки за верига, които в движение пръскат навсякъде ,обаче не задържат прах и пясък по веригата. Защото в България Road няма ,всичко е Offroad !
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Не думай И моята верига е О-рингов DID,и аз я пръскам с белия валволин И то защото така ме посъветваха по-опитни от мен ендураджии Иначе преди това ползвах спрея на моторекс....Май Краси Макея ще излезе прав-неговата препоръка беше веригата просто да се почиства редовно и да се смазва със двигателно масло...Дано се включат и други от форума-опитни и препатили,че да сме наясно по този въпрос....
                            ОФБ 2.2 ДТИ,YAMAHA XT,Дaihatsu Feroza SX 93

Коментар

не искам да създавам смут...но да пръскаш О ринг или Х ринг верига със спрей си е малко като полюция...Аз лично карам КТМ и доста се ровя в разни форуми,където всеки описва как точно си е прецакал това или онова по новичкия мотор...ПО отношение на подобни вериги всички са на мнение,че те не се пръскат с никакви спрейове (освен с ВД40 и то след миене на мотора -НЕ НА ВЕРИГАТА-с водоструйка)....нали тези рингове са точно за това-да запазят фабрично поставената смазка максимално дълго време.....ЛИЧНИЯ ми опит: Нова Х-ринг верига ДИД,6500км само оффроуд,КТМ 525 ЕХС,НИКАКВО СМАЗВАНЕ и НИКАКВО МИЕНЕ на веригата-..бях решил да я тествам,но като гледам резултата (сравнен с 2500км,пръскана със спрей Реджина З-ринг!!!!!)...май не смятам да пръскам никога повече
                              A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

в мануалите пише веригата да се маже с двигателно масло
                                аз даже я мажа с диференциално понеже е по гъсто и по трудно се изхвърля от веригата като завърти. лепкавите спрейове според мен са по скоро вредни отколкото полезни понеже задържат песъчинките и евекта е ясен

а това цапане на мотора се получава когато се маже веригата от външната страна, защото когато веригата се развърти центробежните сили изхвърлят смазката и всичко отива по пластмасите и каплите.

веригата се маже отвътрешна страна и като се развърти от самосебеси смазката излиза и навън но без да хвърчи и цапа

това за миенето с водоструйка наистина е така, вредно е ама понякога просто няма друг начин, особено когато веригата ти прилича на въже просто трябва да се мие по отдалеко и да не се пръска директно в прешлените там където са гумените рингове и след това да си издухва с компресор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X