Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За веригата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: За веригата....

веригата се маже отвътрешна страна и като се развърти от самосебеси смазката излиза и навън но без да хвърчи и цапа
    А виж това е добра идея ! Ще пробвам!
    Шпрея при пръскането се запенва по веригата, а това помага за изкарване на някой мръсотийки на повърхността, и по-късното им изхвърляне, при завъртане на веригата! Но до колкото съм чел по инструкциите на спрейовете, трябва да се изчаква известно време преди да се подкара мотора, за да се изпарят разредителите на смазката и тя да полепне по здраво, а и да проникне навсякъде.
    Идеята за диференциалното масло не ми харесва, защото освен дето ще цала ами и ще смърди гадно.
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ей това него бях чувал,все се оплакват от цапане,лепнене ама това за смърденето направо разби:}

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Идеята за диференциалното масло не ми харесва, защото освен дето ще цала ами и ще смърди гадно.

на место ако стоиш и си навреш носа във веригата може и да ти смърди и да се изцапаш

ако караш нито цапа нито смърди
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от suhoi27 Преглед на мнение
          ...ПО отношение на подобни вериги всички са на мнение,че те не се пръскат с никакви спрейове (освен с ВД40 и то след миене на мотора -НЕ НА ВЕРИГАТА-с водоструйка)

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          в мануалите пише веригата да се маже с двигателно масло...

Още нямам много опит за оффроуда и веригите...

На шосето О-ринг веригите се мажат заради друго - ако исъхнат започват да се загряват много повече - и това довежда до деформиране на О-пръстените (или каквито са там) и край с живота на веригата...

Така че в случая Краси е по-прав

Иначе си има спрейове за шосе и такива за офроуд (на Моторекс и Мотул със сигурност ги има различни) има си и други спрейове - въпрос на вкус.

Спрея е създаден за удобство на потребителя и никой не казва, че това е най-доброто решение.

Има и Ойлери - системи за смазване на веригата в движение ...

Решението като цяло си е на човека... Аз напоследък ползвам някакъв спрей... с тефлон и графит - не е от лепкавите. Дотук към 2000 км - трябва да видя в какво състояние. (Регина без никакви рингове)
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

на место ако стоиш и си навреш носа във веригата може и да ти смърди и да се изцапаш

ако караш нито цапа нито смърди
            Желязна логика!!! Като на един шофьор на дизелов автомобил ,на който преди време направих бележка че много му пуши колата, пък той ми отговаря: " Ми на мене нито ми пуши нито ми смърди, на тебе ако ти пречи , оправи я!"
            Та аз просто исках да кажа че не искам мотора ми , на вид и на мирис, да прилича на диференциал на дападжийска ГАЗ-ка! Пък то виж какъв чат се заформи ,а уж бяхме против това!

Коментар

Моят скромен опит показва,че най-добре е смес от масло и грес,преди всяко излизане мажа,и нямам проблеми
              MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                Желязна логика!!! Като на един шофьор на дизелов автомобил ,на който преди време направих бележка че много му пуши колата, пък той ми отговаря: " Ми на мене нито ми пуши нито ми смърди, на тебе ако ти пречи , оправи я!"
                Та аз просто исках да кажа че не искам мотора ми , на вид и на мирис, да прилича на диференциал на дападжийска ГАЗ-ка! Пък то виж какъв чат се заформи ,а уж бяхме против това!
                ако искаш може да ти снимам мотора та да видиш, за мирис няма как да ти кажа !

защо си мислиш че с двигателно масло е едно а с диференциално е друго !?!?!
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

ако искаш може да ти снимам мотора та да видиш, за мирис няма как да ти кажа !
                  Виж Краси, мотора ми ще ти бъде малко трудно да го снимаш, освен ако случайно нямаш път към Сандански! А за миризмата на маслата мисля че нищо ново не можеш да ми кажеш, защото известно време съм поработил като машинен инженер и съм се надишал доста с изпарения и миризми на масла, даже успях лека алергия да развия!

защо си мислиш че с двигателно масло е едно а с диференциално е друго !?!?!
                  Не бих използвал за целта нито двигателно нито диференциално масло, защото има по-високотехнологична алтернатива - ПОДХОДЯЩ спрей. А има и НЕ ПОДХОДЯЩИ спрейове за нашите условия! Това не значи че тези спрейове не са подходящи за други условия!
                  Аз карам мотора си около 80% по асвалт и около 20% по черни пътища, поради което се чувствам длъжен да се съобразявам и с миризмите и с петната от масло ,които бих могъл да оставя след себе си. Ако карах пълен крос или хард ендуро , 100% по черни пътища или офроуд ,щях да си сложа ойлер ,в който да наливам каквото масло ми падне ( да ме прощават еколозите ).
                  С мненията си не искам да обидя никого, и не се присмивам и подигравам на мнения различни от моето! А ако някой е останал с друго впечатление , моля за извинение!

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
                    Моят скромен опит показва,че най-добре е смес от масло и грес
                    Абсолютно подкрепям!
                    Но с греста до една степен и то не голяма, че при повече грес се получава ефекта, за който се говореше по-нагоре, а именно полепване на на повече боклуци и песъчинки.

Коментар

преди пръсках с шпрейове..сега напоследък мажа с масло преди каране че ми омръзна да търся и поръчвам шпрейове ..па и да ги плащам
                      ..преди години имах ендуро с оринг нов дид карах го 2 или 3 години пръсках си със шпрей..нямаше проблем продадох го с същия дид и още дълго го караха а съм го карал повечето оффроуд че и мотокросс къде що имаше традиционно състезание
                      ..при това даже почти не се и разтегна за тия години
                      единственно и хвръкна свързващото звено веднъж та го смених
                      ..то на о ринг това е слабото място -свързващото звено се износва повече от останалите звена на веригата и трябва да се подменя от време на време
                      сега наскоро пак имахме случай на хвръкнало свързващо звено на о ринг верига

между другото системата на скотс ойлер за която гооврихме наскоро ми попадна на живо и това което твърдят че удължава живота на веригата до 7 пъти според мен наистина е много вероятно особенно при шосейни и туристически мотори или ендуро които се карат и по пътищата
                      ..за офф роуд не зная сега ще я пробваме ..при това екологията не страда защото маслото което се ползва си е специално и системата има и европейски сертификати
                      Последно редактирано от mitkov; 27-03-07, 13:36.

Коментар

С какво смазвате веригата си , защото напоследак съм много объркан по този въпрос . Едни ми викат с спреи за вериги , други ми казват с дифренциялно масло , трети с 2т масло ... аз най-много съм доволен от течната грес , която се задържа най-дълго по мои наблюдения . Също така споделете как смазвате веригата по какъв начин . аз я смазвам с една гъба на която е греста и я разнасям по цялата верига
                        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Днес се оборудвах с верига X-Ring и зъбаци на тази фирма

http://www.titax.com/products.php3

доколкото разбрах са доста качествени и правят части за Parts Unlimited

забака е от специална неръждаема инструментална стомана само 30% по-тежък от стандарния, но с 6-8 пъти по голям живот
                          http://www.titax.com/products.php3?id=7

след 2 години ще ви кажа дали съм доволен
                          тука видях нещо позабравено от мен

да ви кажа честно засега съм повече от доволен
                          е не са минали 2 години де, но като се има в предвид че цяла зима почти несъм спирал мотора и сме карали винаги в калища вода и мизерия, нещо което скапва веригата доста ... направо всичко е 6.
                          за това време сигурно 2 кросови вериги да съм хвърлил а тази все още си е в много добро състояние, откакто съм я сложил съм я опъвал 1 или 2 пъти, а като си спомням кросовите вериги на 1-2 излизания искаше опъване и след 2-3 месеца аут и тя и забаците.
                          ааа забравих да спомена и зъбака .... има някакви наченки на износване, далеч от нещо притеснително

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                            С какво смазвате веригата си , защото напоследак съм много объркан по този въпрос . Едни ми викат с спреи за вериги , други ми казват с дифренциялно масло , трети с 2т масло ... аз най-много съм доволен от течната грес , която се задържа най-дълго по мои наблюдения . Също така споделете как смазвате веригата по какъв начин . аз я смазвам с една гъба на която е греста и я разнасям по цялата верига

Цецо ето къде се маже веригата

на тези 4 места е нужно да има масло
                            мажи я с каквото ти харесва, стига да е мазна и не чак така лепкава откъм мизарията

Коментар

Re: За веригата....ČZ 520RD и 520RDZ.

Има ли някой опит с вериги от ČZ от този модел дето ламелите (дъсчици) са с отвори? Има два такива модела 520RD и 520RDZ.
                              Разликата между тях може да видите на http://www.czretezy.cz/produkty_c/se...alog_cs601.php
                              Според производителя са конструирани специално за ендуро и крос. Имат отвори в ламелите за по добро самопочистване на веригата освен това ламелите са със специална овална конструкция. Производителя твърди че овалната форма и дупките позволявали до 3-4 пъти по-голям живот на веригата. През отворите би трябвало да се изхвърля по лесно калта и по този начин да се удължава живота и на зъбаците. Тук се продават под 100лв.
                              Има ли някой с опит с тези вериги? Дали са сполучлива конструкция или това е само маркенингов трик?
                              born to be wild
                              Кольо Ковачев

Коментар

на теория би трябвало да има ефект защото наистина ще се почиства по лесно от калта-оня ден например рекох да потренирам в кал докато валеше дъжда ..така ми се нахака веригата че по едно време отказа да се върти задната гума -блокира направо
                                и го завлякох с блокирала задна гума мотора до една рекичка та я поизмих веригата и я разкарах постепенно напред назад та да може да тръгне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X