Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За веригата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За веригата....

Аз моята верига я мажа с двигателно масло от известно време, но не само да я поливам, а със стара четка за зъби топя в една чашка и я натривам (между другото така си и пише в мануала на мотора). Забелязвам, че ефекта е по-добър, защото докато я минавам вътрешните ролки се обръщат и от там излиза доста мизерия. Не знам ако преди смазването периодично направя същата процедура с нафта-обилно и после маслото. Не би трябвало да навреди на веригата нали? А нищо не пречи по време на карането да се пръсва със спрей. Там пък остава въпроса със смазването на двата вида смазка каква каша може да се получи? Нещо се улях. Айде стига толкова съм разсъждавал...

Коментар

нищо и няма на веригата от нафтата
      аз моята зимата я бях свалил и седеше един месец в нафта
      KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Даже в Tips&Tricks някой беше споменал за туба от масло 4-5л с една кука от тел през капачката, там закачаш края на веригата пускаш я в тубата(в която си налял 1-2 л нафта) затваряш и тръскаш. После дори може да се прецеди фино нафтата и да е за неколкократна употреба.

Коментар

Прочетох много ърпеливо цялата тема и не видях това, което аз бих направил. Нямам много опит с ендуро мотори все още, но....
          В оръженйите магазини има спрейове с оръжейна смазка. Не са скъпи и някои са много добри. Няма нищо лепкаво в тези смазки - на практика си е тънко машинно масло и влиза навсякъде. На някой хрумва ли му причина да не става?

Коментар

знае ли човек, пробвай, ама щом е така тънко няма да се задържа много време по веригата.

аз от доста време си мажа веригата с двигателно масло 10W40 и съм си супер доволен, така си го пише и по мануалите, нито е прекалено тънко нито е прекалено гъсто за да събира мизерия
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе гледам аз тука викторина някаква се води ии си викам ще се включвам и аз.Давам две снимки на една смазка ако има някои под ръка представителство на ВЮРТ наблизо или пък магазин и разбира от вериги нека да вземе въпросната смазка и да пробва,че после да сподели и с останалите.Аз имам чувството,че ако се напръскам с това чудо ще се подмладя с 10 години ама като нищо не разбирам от вериги може пък и да бъркам.Така че ако има някои разбирач нека да пробва с това чудо и да каже адже ба за какво става въпрос.
              Прикачени файлове

Коментар

Имам едно колебание и искам да попитам:

Дали си заслужава да си купя О-ринг Регина или Подсилена от същата марка. Цената на о-ринга е 2х. Ще слагам големи зъбаци и трябва да сменя и веригата. Мотора ми е японска версия ДР 250цц по каталог го дават 32 кончета. Заслужава ли си о-ринга в моя случай.

Като пиньони мисля да сложа 13 на 48. Според вас добра комбинация ли е?

Коментар

ц ц ц никой няма да ми отговори

Коментар

Вземи си о рингова,за този мотор не ти трябва подсилена...Ако си вземеш хубава о рингова верига тя ще надживее мотора...
                    MG RACING

Коментар

при стефан в севлиево има АFAM много са добри и са на прилични цени и тои прави отстъпки

Коментар

Иначе за пиньоните какво ще кажеш. Добра комбинация ли е?

Коментар

За пиньоните няма верен отговор,вземи 13-47 и ако не ти е добре ще променяш,но така ще е добре...
                          Успех
                          MG RACING

Коментар

Зъбаците са като обувките с които ти е удобно с тях ходиш. За баира с едни за равното с други. Ти си решаваш сам. Само да не са износени иначе все е добре . Само да върви машинката. ДР-ите са много корави машинки такаче гас и толкова.

Коментар

Mantus, моя го купих с 13/49 още си е така. Бих свалил някой зъб надолу отзад. На 1ва е доста нервен. Скоростите са къси. На 60км/ч съм на 6та. Максимум 90-100. Повече не смея. На втора минава навсякъде като трактор...ако не съм паднал вече

Коментар

Оп пиньоните ги реших - 13/47 карловски. Но се колебая за веригата, дали да е о-ринг. Мерси за мненията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X