Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За веригата....

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: За веригата....

    Греста върши работа, ако веригата е в затворен предпазител. Както са например почти всички стари соц машини.
    При открита употреба, както са съвременните машини, най-добрата смазка е маслото, трансмисионното, защото греста хваща цялата мръсотия и песъчинка и всичко това става един перфектен абразив, но не и смазка.
    За офроуд не съм сигурен дали е най-доброто, защото има спрейове, които се задържат по-дълго време върху веригата, а маслото съвсем рано си е заминала особено при мокро време.
    Не са много, но има наистина читави спрейове, които се задържат доста дълго на веригата, а в същото време не задържат мръсотиите.
    За шосе най-доброто е маслото, а ако е съчетано със ойлер е най-доброто, което съществува като смазка за вериги... но това за шосе.

    Коментар


    • От: За веригата....

      Освен това греста не прониква в прешлените и не маже осите им при X-рингова верига. При О-рингова този проблем го няма, но лепненето на греста е факт.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

      Коментар


      • От: За веригата....

        Аз съм смесил масло с графитна грес и съм доволен. Мажа си я с четка и така смазката попада почти навсякъде. Преди купувах спрей Motorex за 20 лв. и изобщо не ми хареса. След 20- ина километра веригата започване да "скърца" ( нямаше и следа от спрея ).
        Yamaha WR 200

        Коментар


        • От: До: За веригата....

          Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
          Абе гледам аз тука викторина някаква се води ии си викам ще се включвам и аз.Давам две снимки на една смазка ако има някои под ръка представителство на ВЮРТ наблизо или пък магазин и разбира от вериги нека да вземе въпросната смазка и да пробва,че после да сподели и с останалите.Аз имам чувството,че ако се напръскам с това чудо ще се подмладя с 10 години ама като нищо не разбирам от вериги може пък и да бъркам.Така че ако има някои разбирач нека да пробва с това чудо и да каже адже ба за какво става въпрос.


          И аз ползвам тази смазка от 3год на доста вериги и нема такава гад, като изсъхне става на конци, поизносени вериги като ги напръскаш с това спират да се чуват..!

          За 2 год на АТВ-то (КТМ 525 ХС) съм сменил веднъж заден пиньони, а се кара 5-6 пъти месечно. Преди 2 карания задния ми пиньони (алуминиев оригинален) здаде рязко и счупи 10тина ролки на веригата (Regina X-ring) иначе не беше мръднала, можеше да изкара още година.

          Ако се мие след всяко каране и се пръска доволно с тая маз, ще ти писне да я търкаляш.

          На мотора (450 ЕХС) за 10 карания (800-900км) чисто новите стоманени пиньони нямаха и следи от употреба.

          Коментар


          • От: За веригата....

            Мисля че най-добрите решения спрейове които след няколко минути изсъхват и се втрърдяват, хем мажат веригата, хем трудно се отмиват, хем не лепне мизерията.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

            Коментар


            • От: За веригата....

              ползвайте спрея на мотул няма по добър ,защото той не е като другите само да намокря ами на мотула като пръскате той направо ври и се навира между ролките и осигурява по дълъг живот на веригата .Една верига не се ли мие и не се смазва не очаквайте да ви изкара дълго независо каква е

              Коментар


              • От: За веригата....

                Kраси: Мисля че най-добрите решения спрейове които след няколко минути изсъхват и се втрърдяват, хем мажат веригата, хем трудно се отмиват, хем не лепне мизерията.
                Азсъм на същото мнение.прахта може да полепва по нея но не прониква до О ринга

                Коментар


                • От: За веригата....

                  ЗдрАВЕЙТЕ колеги, ще сменям веригата и пиньоните мисля да слоЖа 15/50 от карловските но не знам каква верига и колко линка да сложа мотора ми е suzuki ts 125 r 92 година моля дайте сЪвет

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X