До: Въпрос за ХR400
Емо, аз за моя ХР имам мигачи, огледало, стойката за номера и осветлението, ако ти трябват само за пред технотест и кат - имаш ги.
Километраж нямам. Но оригинално си имат и такъв, като на ХР 600 е.
Обаче не мисля, че ще ти искат километраж в кат, виж в технотест може и да се заядат.
Обединих двете теми, но реших че 250, 600 и 650 трябва да си останат в отделни теми, че да е по прибрано и подредено. Защото иначе ще стане много разпокъсана информацията вътре, понеже подреждането става по хронология. А и многото страници не са добър знак за намиране на нужната информация.
Емо, аз за моя ХР имам мигачи, огледало, стойката за номера и осветлението, ако ти трябват само за пред технотест и кат - имаш ги.
Километраж нямам. Но оригинално си имат и такъв, като на ХР 600 е.
Обаче не мисля, че ще ти искат километраж в кат, виж в технотест може и да се заядат.
Обединих двете теми, но реших че 250, 600 и 650 трябва да си останат в отделни теми, че да е по прибрано и подредено. Защото иначе ще стане много разпокъсана информацията вътре, понеже подреждането става по хронология. А и многото страници не са добър знак за намиране на нужната информация.
Това е схемата на маслената магистрала,която се състои от два кръга,които се осъществяват от двойна маслена помпа.Едната секция засмуква масло от картера и го качва в рамката ,другата секция взема маслото от рамката и го праща към колянов вал,разпределителен вал и скорости.На дъното на рамката има цедка От там маслото отива директно в маслената помпа,няма никакви клапани които да задържат маслото в рамката.Ако не се задържа маслото в рамката,единствената причина за това са увеличените хлабини на маслената помпа,през които се изтича в картера.Това е причината заради която не се задържа маслото в рамката и засичането му става трудно.
Хлабините се получават от изкривяването на корпусите на в които са поместени елементите на помпата,или износването на самите елементи ,и от там при престой на мотора продължително време маслото изтича в картера. Широко разпространената версия е, че има клапан който държи маслото в рамката........Няма такъв клапан,причината е горе споменатите проблеми,които се дължат на многото изминати километри.Единствения клапан които има по маслената система се намира на самата маслена помпа и той е редуциращ налягането което се създава от самата нея.
. Както по-горе пише двигателят е същият като на ХР400, предполагам с малки разлики по трансмисията
. След това процедурата беше повторена както трябва да е. Сега се усеща разлика във вървенето на мотора. С по-малко газ изтегля много по добре. С много лекота върви. Много бързо достига прекъсвач на ход като му дам газ като хората. Общо взето останах с приятни впечетления от цялата манипулация.
Коментар