Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на МЗ ТС 250 за "спортен сезон"...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Different_Soul
    Първоначално публикуван от BADGO
    е в краен случаи вземи един цидак от всичко по 1 лев и готово!!!!
    Имам много голямо чувство, че точно така ще стане накрая, или просто наистина ще взема една сеялка за брашно, че е по-голяма ..
    също има и големи цидаци....аи момчета гЪзиран ПелИн руллиирааа
    "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

• Баси Много сложен филтър бе
      Няма ли хора с кросаци около тебе, да видиш как са им направени фитрите и просто копи и паст

Ще взема да сканирам една снимка на МЗ с вдигнат аспух дето бяхме направили. Може да ти дойде идея някаква.
      2010 CRF 250 R

Коментар

• Първоначално публикуван от Димитър
        Баси Много сложен филтър бе
        Няма ли хора с кросаци около тебе, да видиш как са им направени фитрите и просто копи и паст

Ще взема да сканирам една снимка на МЗ с вдигнат аспух дето бяхме направили. Може да ти дойде идея някаква.
        Изобщо не е сложен даже !
        Така ти се вижда понеже изработката на кутията е лична, затуй иначе е същия като останалите филтри на моторите
        На абсолютно същия принцип си е !
        Между другото ауспуха е вече срязан и заварен и чака да бъде поставен !
        Тази вечер се очаква мотора да бъде сглобен !
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

• Очаква се, но не се очаква... глупавата предница немога да и сглобя амортисьорите..
          Моля ако някой се е занимавал със смяна на масло и семери на предни амортисьори от ЧЗ 350 да каже дали тези шайбички, които са на оста на кола трябва да са така и ако са така как по дяволите да ги вкарам всичките във самия кол за да си сложа ботуша нормално !
          Освен тази пречка, се оказа, че и леглата за сачмите на предната вилка са малко невъзможни за поставяне, понеже едно е тясно друго широко и незнам и аз какво да правя вече, та ще я закарам на майстор накрая да я направи и т'ва е ...
          За днес бе сглобен и монтиран само въздушния филтър !
          Пасна супер, макар че бе леко удавен в кръв от ръката ми при едно неволно отплесване на самия филтър от ръката ми и понеже е от тънка ламарина се вряза почти до кокал в другата (отстрани на показалеца)
          Надявам се утре да намеря нещо подходящо, че да сложа на тая предна вилка и да се забравя 1 път за винаги за този проблем..
          Сега коловете работят доста по-добре според мен надявам се да успея да го пробвам в тези слънчеви дни до сряда, защото вече направо не издържам с мисълта, че имам мотор, а немога да го карам !
          ----
          Помагайте хора, няма кого другиго да попитам
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

• Първоначално публикуван от Different_Soul
            ..........
            За днес бе сглобен и монтиран само въздушния филтър !
            Пасна супер, макар че бе леко удавен в кръв от ръката ми при едно неволно отплесване на самия филтър от ръката ми и понеже е от тънка ламарина се вряза почти до кокал в другата (отстрани на показалеца)..........(
            Няколко човека те посъветваха да ползваш туба от масло ПЛАСТМАСОВА - защо ли

То вече свърши, но за следващата филтърна кутия която правиш ще е добре да знаеш че ръбовете които са на пътя на въздушния поток създават много гадни завихряния и оттам се повишава съпротивлението при преминаването на въздуха и се намалява количеството преминал въздух. Това намалява мощността на двигателя.
            2010 CRF 250 R

Коментар

• Димитре то не се е свършило защото несе знае как ще работи двигателя с този "филтър" които е сглобил Даниел но ако има проблем ще се направи друг от тубичка от масло... но все пак може пък да си работи супер с този които измайстори той

Коментар

• Според мен ще си работи супер, обаче има сериоззен проблем и той е, че немога да си намеря същите легла като тези, които са сложени и немога да намеря лагери дори в специализираните магазини !
                което ме навежда на мисълта, че май май тая седмица няма да може пак да се пробва този мотор..
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

• Промяна в плана приятели, днес деня тръгна лошо, но в крайна сметка свършихме доста добра работа !
                  1-во отидохме с Баджо и той си подаде едни документи в полицията след това аз ходих до офиса да поработя малко след това взехме с баща ми сачми за леглата, после аз си подадох документите в полицията, че имах и аз малко работа там а след туй взехме, че оправихме предницата....
                  Супер стана, обаче има един варянт замите колове да се издърпат още нагоре, та да потъне мотора малко напред и да се увеличи ъгъла под който седят, самите колове, защото в момента трябва да се блускам в дувари, за да усетя амортизацията и предницата поема прекалено голямо натоварване и ще се угънат още повече самите колове, от колкото са в момента !
                  Другото, което направихме е, че сменихме лагерите отдолу и отгоре с чисто нови и в момента мотора има супер мазна предница !
                  Филтъра е оправен...
                  Нова свещ е взета..
                  Задна спирачка - нова
                  Семери на предницата - нови..
                  Верига - нова
                  Пиньони - нови
                  Гумата трябва да я занеса да я сменят с тази "новата" таралежка
                  Маслото в двигателя трябва да се смени... (имам го ..)
                  Центровка - оправена
                  Бобина - оправена (прекъсваше кабела)
                  За сега това съм оправил, надявам се да дадете и вие някакво мнение, ще бъда много благодарен !
                  Чао за сега защото утре в 8:00 съм на кормуване в Пловдив а се прибрахме с баща ми в 2 часа (през ноща )!
                  Дайте коментари относно решението коловете да се дръпнат нагоре, за да се увеличи ъгала под който стоят и дали ще убират по-добре неравностите..
                  Хайде чао от мен за сега.... до утре !
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

• Даниеле браво след като си трагнах гледам бая работа сте откарали с баща ти!Тази вечер може да мина да те видя ако си в гаража но пък ще имаме семейна вечеря и нз дали ше мога... Аиде честита ПЪРВА ПРОЛЕТ взимаите наденица и бира и всички по полянките..сред природата

Коментар

• Като гледам предницата ти е удължена с втулки защо просто не си направиш по-къси?

Коментар

• Първоначално публикуван от Gichev
                        Като гледам предницата ти е удължена с втулки защо просто не си направиш по-къси?
                        с Даниел обсъждахме да се извадят малко коловете нагоре и пак ще стане! Поне ще е по-добре от сега при съвсем малко газ на мотора веднага се изправя на задна а и Даниел е слабичак и нему тежи!Тази вечер ще каже какво е направил...

Коментар

• Първоначално публикуван от BADGO
                          ... а и Даниел е слабичак и нему тежи...
                          Не трябва ли ако е тежичък да ми тежи, а ако е лекичък да не ми тежи
                          ----
                          Колкото до идеята мисля, че ще стане перфектно, но ще го тествам така как се държи, кой знае, може пък да е добре не се знае нищо
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

• ето така бях направил моя МЗ 250 ТС (рамката си е оригиналната)

Понеже ауспуха удряше в земята на скоковете се наложи да го повдигна:

2010 CRF 250 R

Коментар

• Когато се убедих напълно че МЗ-то е вече много стар мотор за по-модерен офроуд тогава си взех ето това ЧЗ125 само за 300лв.

2010 CRF 250 R

Коментар

• ЧЗ си е било мотор за ония години! И аз съм карал такъв няколко пъти! Но все пак е мотор, предпочитам го пред колелото!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X