Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на МЗ ТС 250 за "спортен сезон"...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Петър Манолев
    Данчо, ако питаш мен, не го прави с ламарина! Направи го с тубички от масло! Сигурен съм, че ще стане по-удачно!
    Ще видим как ще го направи днес баща ми, ако стане добре, ще си ползвам него, ако не никога не е късно да си спретна едно такова каквото аз си мисля
    Плюс това става доста бързо
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

Представям си по-усложнения вариант ...
      И първо духни през дунапрена - филтър да го видиш пропуска ли, тъй като някои не пропускат въздух.
      После да не забравиш да го наклепаш с масло !!!
      А ако моторът не върви, остави само хеви метъла във вид на спортен филтър поне да не влизат в карбуратора едри камъни.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
        Представям си по-усложнения вариант ...
        И първо духни през дунапрена - филтър да го видиш пропуска ли, тъй като някои не пропускат въздух.
        После да не забравиш да го наклепаш с масло !!!
        А ако моторът не върви, остави само хеви метъла във вид на спортен филтър поне да не влизат в карбуратора едри камъни.
        Входа в който ще влиза маркуча от карбуратора е високо, след него има мрежа и на капака също ще има мрежа, така че мисля, че няма да ходи нищо сериозно във карбуратора освен прах !
        Освен ако не дърпа толкова много въздух, че да е като прахосмукачка... но определено не ми се вярва тая работа
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
          Входа в който ще влиза маркуча от карбуратора е високо, след него има мрежа и на капака също ще има мрежа, така че мисля, че няма да ходи нищо сериозно във карбуратора освен прах !
          Така поне няма да влизат камъни по-големи от юмрук и ...
          пилета

Коментар

За камъните незнам, но за пилетата ... ай стига ся де.... няма да се изпускам да правя скоци повече от 15 метра , обещавам...
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
              .... няма да се изпускам да правя скоци повече от 15 метра , обещавам...
              Така вече може!

Коментар

Приятелю Диферент, ти тук се скъса да показваш как стягаш МЗ- то за спортен сезон, но нали не си забравил , че няма да можеш да направиш такъв сезон ако нямаш екипировка, така , че помисли и за това. Защо ги правиш тия сложни филтърни кутии, като МЗ-то си има фабрична?!
                Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5
                  Приятелю Диферент, ти тук се скъса да показваш как стягаш МЗ- то за спортен сезон, но нали не си забравил , че няма да можеш да направиш такъв сезон ако нямаш екипировка, така , че помисли и за това. Защо ги правиш тия сложни филтърни кутии, като МЗ-то си има фабрична?!
                  Това ми е пределно ясно и се позанислих по-сериозно над въпроса в момента и дори ме налегна един страх.. от това, че просто няма да успея да мина трасето поради повреда с мотора и ще закъсам някаде и ще се побъркам от яд...
                  Просто незнам вече, мотора изобщо не е за такива спортове, може да е преправян и всичко и на външност да изглежда, че става, но всъщност не е, а това не е за подценяване..
                  Наистина много ми се иска да се пусна на състезанието, но да съм сигурен че единствената повреда може да е в акъла на задкормилното устройство, а не по мотора
                  Колкото до кутията... ако имах фабрична, мислиш ли, че щях да правя разни проекти ?
                  Нямам абсолютно никакъв филтър на карбуратора въздушен и затуй се занимавам с излишни глупости
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Гледай сега не разбирам много много, обаче като си оправях моя филтър и един приятел ми вика"абе тая тел с която е захванат дунапрена ще я оставиш ли? не те ли е страх че може да се размаже в цилиндъра?"
                    Освтли ме че каквото и да правя хубаво е преди карбуратора да няма възможност да влиза какъвто и да е метал. Обикновенно пластмасова ако е кутията и с дунапренен филтър го хващаш с клечки за зъби. Не мога да разбера за какво ти е тази метална мрежа, за металната кутия разбирам за ДР-а ми в нета едно от първите неща които препоръчват е да се преправи филтъра или да се купи тунингов такъв(150 лири стерлинги)който е от алуминиева дебелостенна ламарина. Опитай се да ограничиш максимално метала или поне този който не си сигурен че ако го удари нещо няма да се откъсне и да влезе в карбуратора. Щом толкова искаш мрежа по-добре сложи пластмасова няколко ката хем си сигурен че няма да влезе нещо хем че ако тръгне към карбуратора няма да го пре*бе пък до цилиндъра не дай си боже да стигне, после ремонти....И аз като Манолев мисля че пластмасова кутия от масло с дупки по нея е много добро решение

Коментар

Ламарината е като тази от тенекиите за сирене, а както всички значт тези кутии не се чупят а просто угъват !
                      А и самия филтър е замислен отдолу под седалката, кадето ако се захване здраво няма никаква опасност да го удари нещо и да се счупи !
                      Ако вече ситуацията е такава, че филтъра е ударен и счупен означава, че аз отдавна не съм на мотора и той е вървял по инерция и най вероятно се е засилил в някое дере в каманаци и клони докато аз се опитвам да го догоня таркаляйки се
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Не бе просто ти казвам какво аз съм попил от техническите свързаните разговори които съм водил. Праскай с нитачката тогава и да не ти пука!
                        Между другото тук имам една задна гума точно като за теб, ръба от едната страна е надъвкан малко и като я караш на асфалта се усеща, ще видя и някоя предна да ти изнамеря че като гледам снимките гумите са ти много зле. Ако си ходя до баба и дядо в Габрово(и аз съм местен старопланинец) ще го взема.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
                          Не бе просто ти казвам какво аз съм попил от ехническите свързаните разговори които съм водил. Праскай с нитачката тогава и да не ти пука!
                          Между другото тук имам една задна гума точно като за теб, ръба от едната страна е надъвкан малко и като я караш на асфалта се усеща, ще видя и някоя предна да ти изнамеря че като гледам снимките гумите са ти много зле. Ако си ходя до баба и дядо в Габрово(и аз съм местен старопланинец) ще го взема.
                          Кандидатираш се за лепенката замислена за резервуара със спецялно място и удебелени букви
                          А сега сериозно !
                          Вече ми става неудобно, щото някак си се чувствам кофти.. всеки иска да ми помогне, но аз нямам парици дори да почерпя !
                          Незнам как ще ви се отблагодарявам, на теб и на други хора (те си знаят кои са) за нещата които правите за мен...
                          Дулбок поклон пред вас !

ВАШ ВЕЧЕН СЛУГА.... ТУЙКОВ !
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

Пич,аз не съм много,много по майсторенето,но и аз ще дам своя глас за пластмасовата кутия на филтъра!Карал съм с такава моя дръгел и вътре имаше дунапрен,после сложих марли от аптеката!!!

П.П. Няма ли при вас някое старо ИЖ-е,CZ и т.н. та да му изкорубиш филтъра?
                            "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                            А+
                            LZ1DRZ

Коментар

Ако можеше отдавна да си бях сложил такъв филтър !
                              Идеята обаче е, че рамката е от друг мотор и работите в един момент се разместват много кофти и сега в момента няма как да сложа цяла кутия от масло отзад... трябва да е на половина срязана, но мисля, че това няма да свърши работа.. ако говорим за директен "спортен" филтър само за боклуците, това ми е най-малкия дерт, но нали филтъра също така е в кутия, която кутия има бензинови изпарения излизащи от карбуратора, които от друга страна убогатяват въздушната смес и става по-добре за мотора и все едно си дърпа топъл въздух, значи идеята ми е да направя 2 неща....
                              Филтър за боклуците и отделно кутия, в която въздуха да е по топъл от атмосферния или поне за зимата студените дни, за да може един вид мотора да си работи по-добре !
                              Незнам, но всичко това е логика от моя страна и никой нищо не ми е обяснявал, та не споря, че може и да греша в решението си, но за сега филтъра с кутията отпада, не заради друго, а заради размера !
                              Проблема в момента е от каде да намеря маркуч, който да се огъва на 90 градуса и да е по тънък за да може да се огъва по-лесно !
                              Филтъра е готов, видяхме, че и от рамката няма нужда да се стърже понеже има място, каде да минава маркуча... работата е само да се намери подходящ маркуч и работата с филтъра е готова
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Е не се изчервявай де не те познавам лично но по това което чета мога да си направя някаква представа за това какво представляваш. Ще използвам мотото на един пич от друг форум:"old easy rider:
                                Щом караш мотор, ти си мой брат и аз уважавам мотора ти и теб!"
                                Мисля че това изразява напълно това което чуствам!
                                Помощта не се изразява само това някой да ти даде нещо, ако когато започнах да карам е имало човек който да седне и да ми обясни малко повече сега много от заболяванията които имам може би нямаше да ми хронифицират. Да не говорим за всичките пъти в които съм си блъскал главата както ти правиш в момента.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Вчера.

Зареждам...
                                X