и аз бях така със балканчето сас затворени очи може да га сглобя и разглобя ама варвеше де пак покарам го няколко минути и почва ремонт та бая инструменти носих като го карах а накрая продадох 2 такива звяра за 45 лв и си напалних резервара на матора иначе на един мост като му опра предната гумаи на тротоара яко черти оставаха гумата не знам що ама като се варти така и некви старготини фарчаха като я полееш с вода и почва да пуши
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подготовка на МЗ ТС 250 за "спортен сезон"...
Свий
X
-
Моя МЗ претърпява цялостна промяна... ще бъде закаран и двигателя тези дни на ремонт, ще се улекотява, трябва да си намеря и свестни калници, че тези не ми вдъхват вече доверие изобщо. Супер грозни са, а предния е напукан и незнам кога ще падне
Т.е. промените на кратко са:
1) Чисто нова оригинална рама за този двигател..
2) Перфектен двигател
3) Пребоядисване
4) Ново окачване, както отпред така и отзад с възможност за слагане на задна вилка с централен амортисьор, но това ще удължи нещата, защото ще трябва да търся спирачен апарат, капла, централен амортисьор + направата на ос за каплата...
5) Нов резервуар много по-лек и удобен от стария
6) Нова верига
7) Предна спирачка
8) Ново кормило, по-удобно и здраво
9) Нова седалка по-удобна за каране, но първо ще се взима резервуар, за да се прецени каква седалка ще се взима
10) Гардове на ръцете
11) Нови ръкохватки
12) Нови ръчки за съединителя и предната спирачка
13) Предна маска с фар
И май май това ще е .....само
Просто вече тоя път няма мърдане и докато не се нагласи както трябва и да се изпипа до последния нов болт няма да седна на него..
Проекта е в действие и за сега се работи по окачването и рамата (нагаждане, обработка и т.н.)...Предницата предоставена от Близнаците в знак на помощ (за което им благодаря от цялото си сърце е почти сложена, и нагодена, изискват се само 2 втулки и може да се слага ! Погрижих се за увеличаване на хода на кормилото от начална позиция да се увеличи за по-голяма маневреност из тесните балкански пътечки и сега е 83 градуса от начална позиция до крайната си позиция
Мнението на Димитър беше, че кормилото ще се забива в корема и аз му казах, че няма такава опасност понеже няма къде да се стигне до подобна ситуация понеже мотора ще се пригажда само за яко ендуро и няма да има развиване на големи скорости криещи такава опасност. А при тесни пътеки и завои по тях с налон на пътеката това ще е адски удобно и определено ще се преминава през препятствията много по-лесно
Скоро очаквайте снимки от развитието на проекта ( то тоя проект май май .. време е да променя името на темата на "Подготовка на МЗ ТС 250 за балкански условия и тежко ендуро
)
[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Чак толкова......Първоначално публикуван от drink2muchБраво Different_Soul целия форум трябва да се гордеем с теб само требва да пуснеш някои снимчичка и успех
Просто се опитвам и аз да направя от нищо нещо и хвърлям от пусто в празно
Ама, ако стане така както си мисля, ще стане много добра моторетка
[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Първоначално публикуван от drink2muchсамо един въпрос предния ти калник от какво ще е щтото и аз ще тунинговам моита МЗ тка
Оу... сложен въпрос
От каквото стане, знам ли
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
А бе Даниеле, мога ли да ти задам един въпрос ?
Защо не си пояснил в заглавието на темата за кой точно сезон става въпрос ?
Аха, първия ти пост по темата е от 18 февруари 2006-та!
Значи 2006-та я прескачаме и отиваме в сезон 2007.
Ти сигурно си своего рода мазохист ?! Колкото ремонти направи за тази близо една година, ако си беше купил някой японски кошник, досега щеше да го оправиш и да забравиш, а като гледам пак какъв списък си направил ...
Вече почвам да си мисля, че не го правиш тоя MZ за да караш, а за да пишеш труд, а на стари години и мемоари по въпроса.
Сори, ама те имам за приятел и този вид мазохизъм направо ме измъчва и мене
Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com

Коментар
-
2006-та гледах просто да замажа нещата, но не успях така или иначе..Първоначално публикуван от Жоро ХаджиевА бе Даниеле, мога ли да ти задам един въпрос ?
Защо не си пояснил в заглавието на темата за кой точно сезон става въпрос ?
Аха, първия ти пост по темата е от 18 февруари 2006-та!
Значи 2006-та я прескачаме и отиваме в сезон 2007.
Напротиф, просто нямам пари и почти всички неща от списъка които се смятат за подобрения не надвишават 15 лв. (изключения са резервуара, седалката, маската... дори мисля да взема стоманени къси ръчки от колело за съединителя и спирачката, но незнам дали няма да са слаби и да се счупят поради причината, че новите ръчки дори от най обикновено ЕТЗ са 15 лв. бройката а тези от колелото са 12 лв. двете...Ти сигурно си своего рода мазохист ?! Колкото ремонти направи за тази близо една година, ако си беше купил някой японски кошник, досега щеше да го оправиш и да забравиш..
А като гледам пак какъв списък си направил ...
Това го разбирам като "само си правиш вятър на устата, мнения в форума и създаване на грешно впечатление че искаш да направиш нещо и имаш мерак"Вече почвам да си мисля, че не го правиш тоя MZ за да караш, а за да пишеш труд, а на стари години и мемоари по въпроса.
Сори, ама те имам за приятел и този вид мазохизъм направо ме измъчва и мене
Срам ме е наистина че изживвявам тези си години от живота в това финансово положение наречено "бедност", но това че дойдох в Стара Загора с МЗ 69-та година оценен на 350-400 лв. със очуканото жигули на баща ми и скъсани маратонки говори достатъчно... при положение че беше единственото жигули в радиуса в който се намираха останалите коли на състезателите и машините им..
Кофти ми е верно, и съм се проклинал що точно този спорт ми е манията, но не го правя нарочно.................Манолев е виновен, той започна зарибявката
Всеки е свободен да ме мисли за какъвто пожелае, въпрос на мислене..но не си мисли, че ако можех нямаше да взема дори и някой дарак и както казваш ти за 1 година да го оправя...
В интерес на истината искам да кажа, че ме е срам от всичката тази селения в буквалния смисъл, която показвам, но повярвай ми наистина нямам друг алтернативен път по който да хвана..[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
за мен в тоя спорт е най важно да участваш няма значение с какво си и дали имаш средства така че и аз преди бях много зарибен с балкана и секи ми се смееше ама аз пак продалжавах хич не ми пукаше за това и на теб да не ти пука важното е да си маниак[IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]
Коментар
-
Именно за това, че АЗ СЪМ, ми се срина достойството тук от намеците на някой хора и от директните изказвания в очите на други..Първоначално публикуван от NoCommenTза мен в тоя спорт е най важно да участваш няма значение с какво си и дали имаш средства така че и аз преди бях много зарибен с балкана и секи ми се смееше ама аз пак продалжавах хич не ми пукаше за това и на теб да не ти пука важното е да си маниак
Повярвай ми от 2000 човека ти да си единствения с МЗ натоварен в дядовото ремарке закачено за Жигулито и завит с найлон, подпрян с дъски и вързан с въже от 2 лв..... сочен с пръст.... не е много приятно...
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Завиваш си мотора с найлон и на това му викаш бедност ?!!!
Моят тъй си го превозвам без покривало ...
Споко, казвал съм ти, че и ти ще си вземеш един ден свестен мотор.
Аз на твоите години карах Балканче
... ама хубавото бе, че нямаше форуми.
-------------

Коментар
-
Беше даден от собственика на ремаркето да го завиваме да не се налива вода вътре че ръждясва....Първоначално публикуван от Жоро ХаджиевЗавиваш си мотора с найлон и на това му викаш бедност ?!!!
Моят тъй си го превозвам без покривало ...
Споко, казвал съм ти, че и ти ще си вземеш един ден свестен мотор.
Аз на твоите години карах Балканче
... ама хубавото бе, че нямаше форуми.
Не беше наш
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Знаех си, че има нещо ...

Мога да те уреда с веригата и гардовете за ръце.
Веригата е CZ на едно каране, а гардовете са Acerbis, но сега бат Дак ми е взел Polisport и тези ще са ми излишни.
Може би ще зачеркнеш и ръкохватките, ама трябва да си намеря Acerbis-a, който ми е съвсем нов, но карам с Progrip.
-------------

Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар