Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на МЗ ТС 250 за "спортен сезон"...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Даниеле какво стана?Смени ли семерите?Оправи ли мотора..аиде,че навън вече не вали амааа пак го дават да се разваля времето! кофтиииииии

Елееенаааа Елееенаааа......аххх Росаанооо Росанооо що ме оставиии
    "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

Офф!
      Това посленото не го разбрах явно си е лаф между вас
      Абе всеки път ти гледам аватара и се чудя"сега тоя за какво го е лапнал това нещо, пък какво е точно..."двуомя се между накрайник на оксижен и пистолет за въздух, ма да го смучеш така....да не ти пускат бира в другия край???

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
        Офф!
        Това посленото не го разбрах явно си е лаф между вас
        Абе всеки път ти гледам аватара и се чудя"сега тоя за какво го е лапнал това нещо, пък какво е точно..."двуомя се между накрайник на оксижен и пистолет за въздух, ма да го смучеш така....да не ти пускат бира в другия край???
        Гичееевв бате това е наргиле..пафкаш си да ти е гот на душата с готина компания и марков алкохол пЪк тоз звер на снимката сЪм си аз..беее БАДЖО ви

Коментар

Днес бе направено ново попълнение към ремонта на мотореца и то бе почитването на амортисьорите и срязването на ауспуха, който баща ми утре ще донагласи точно и ще го занесем да бъде заварен.. остава само да се смени маслото на задните амортисьори и да се измисли по какъв начин може да се свали предницата и да се сменят лагерите, че питайте Николай каква ненормална предница имам колко леко само се кара
          Друго друго съществено и важно за момента не виждам... освен да се свали и двигателя и евентуално да се сложат някакви тампони, че това животно няма никакви такива неща и просто, когато вибрира така здраво се справя със тая работа, че всичко ми се замъглява ако съм хванал здраво кормилото !
          Значи, ето какво остана по мотора да се прави...

1 Задни амортисьори...
          2 Смяна на лагерите на предницата...
          3 Гуми...
          4 Предна спирачка...
          И това е горе долу общо взето и мотора може да се каже че ще е почти новичък
          ----
          Очаквам някой да ми каже как да сваля коловете на ЧЗ-кова предница от ЧЗ 350, за да мога да си сменя лагерите !!!
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [/FONT]________________________________________
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Момчета, току що ми докараха "ремус"-а и задния венец заварени и готови за поставяне ! Плюс чисто нова свещ "Champion"...
            Така че още 3 проблема са решени !
            [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
            [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
            [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Сглобяваи и да видиме какво ще се получи...ще върви ли тоз матор или нема Това си е чист проект "Старт от Скрабта"...какъв го взе и в какво го превърна след време пак бая се потруди а и не спираш да се трудиш браво Даниеле хвала на таквиз граждани само ся остава да го пробваме дали ще стигне до х.Незабравка кюфтетата и БлекРама са от мен

Коментар

Първоначално публикуван от BADGO
                Сглобяваи и да видиме какво ще се получи...ще върви ли тоз матор или нема Това си е чист проект "Старт от Скрабта"...какъв го взе и в какво го превърна след време пак бая се потруди а и не спираш да се трудиш браво Даниеле хвала на таквиз граждани само ся остава да го пробваме дали ще стигне до х.Незабравка кюфтетата и БлекРама са от мен
                Брех, изчервих се, мерси за приятните думи приятелю радвам се, че мислиш така.А, колкото до Незабравка.. ще стигне, че и хоро ще играе, след всичкия този труд който съм вложил, и който продължавам да влагам, и който тепърва ще влагам в него !
                Ти се приготви за края на месеца 1-2 тарелки със 1 бутилка... пък.. солта от мен
                ----
                Хора, ето и малко снимков материал от поредния работен ден във гаража..
                За днес задачата беше да се свалят коловете, за да може да се прочистят и да се сменят лагерите евентуално на предницата...
                Значи пуснах аз компа днес потутках се, позанимавах се с компа и по едно време Баджо ме пита дали съм тук и аз му казвам, че тъкмо слизам надолу.. и той каза, че ще дойде ..
                Естествено за мен това бе хубава новина, щото друго си е, когато има някой покрай теб, дори за компания !
                Та дойде той и първо си хареса като първа мишена за снимков материал филтърната кутия, която направихме..

Тук се вижда дупката кадето ще се слага мрежичката на капачето и вътре е сложена някаква вата..

Ето ги изрязания вече ремус и ботушите на предните амортисьори..
                На втората снимка се виждат и прожините, които влизат в коловете, можете да дадете някакви коментари за тях..

Ето я и оста със разните джаджички по нея, които изоооооооооообщо нямам на представа защо са сложени и са направени така като шайби, може би да правят някакво съпротивление във маслото в предницата за да не потъва бързо самия кол в ботуша..

Пружините, който седят кротко на масата и позират за фотосесията

На тази снимка присъстват изчистения, подсушен и приготвен карбуратор със заварения заден венец, малките венци, силиконизираната бубина и въздушните филтри направени в час по трудово убочение...

А тук вече седяхме сеедяхме мислихме и осъзнахме тотално, че няма как да се измият гламавите колове ако не се свалят, единствения начин е да се обърне мотора по гръб, но и на двама ни не ни хареса идеята и решихме да започнем да я сваляме..... по някакъв начин..като аз грижливо бях свалил кормилото предната вечер !

Тропахме с чука тропахме, но така или иначе умната идея бе дадена от Баджо, да свалим и болтовете на скобите "за да се отпуснат както трябва", но имаше един проблем, отвига се болтовете само на единия кол а на другия им превъртяха главите, та се наложи да се използва малко побългаряване..

По едно време ми писна, че няма да се използва това хидравлично масло по предназначение и реших да го уползотворя по друг начин..

Но, Ангел, каза "НЕ" .. и добре, че го каза... продължихме да се мъчим, и хоп... стана чудо !
                Горната част на предната вилка бе свалена за да започнем да развиваме гайката, за да исвадим останките от сачмения лагер..

Ето я и капачката, която се разви изключително лесно, но така или иначе неможахме да разберем предназначението и

След това се прибрах хапнах и отново слезнах долу, като извадих коловете и от долната част на вилката за да мога да ги изчистя спокойно, обаче отново има едно "но" единия се проми, понеже му нямаше нищо, а другия неуспя защото е много ръждясал от вътре и решихме, че ако го оставим да се покисне във нафта ръждата ще падне поне малко и после ще го мъча със някакъв парцал и горе долу ще бъде чисто.. и така и стана речено сторено , през това време след като сложих кола да се кисне а другия да изсъхва взех маншоните на коловете и ги изчистих докато чакахме да изстине помещението след като изключихме климатика и си дадохме ръчка по къщите..
                Утре ще взимам някакви лагери да слагам отпред, или то не е точно лагери а сачми със нещо като обръчи около тях и нови легла, защото тези бяха станали на дупчици леки вдлъбнатинки и вероятно затуй кормилото се е движело по този начин, все едно е на степени..
                Та утре ще се търсят:
                1 Мрежа и някакъв маркуч за филтъра да може да се свърже филтъра със карбуратора и да може филтъра да остане под седалката на мотора....
                2 Сачми със легла за тях...
                3 Нови болтове и гайки за скобите на предницата
                И то горе долу това му е за сега, може да си харесам и още нещо, но ще видим утре :>
                Надявам се мерака, с който го правя и труда който хвърлям по него да ми се отплати по някакъв начин..
                Това казвам на момчетата, които бяха с мен, че или ще го направя супер, или след тоя ремонт от мотора нищо няма да става
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

Мдам след цялото това разглабяне има два варянта:
                  Ще стане като нов, или ще ти соти в гаража докато си купиш друг
                  Лагерите на кормилото са много важни и на мен ми беше станало така и е изключително неприятно като тръгнеш да завиваш го усещаш на степени, по принцип долния по-трудно се изяжда най-често горния здава багажа но ти ги прегледай и двата.
                  Тези т.н."шайбички"нещо на отчупени парченца от пружината ми мязат еднакви ли са ти двете пружини пробвай ги на твърдост(условно), не мисля че трябва да има толкова много подвижни джуджавки по остта.
                  Филтърната кутия ми харесва, май към теб ще се обръщам като си търся тунинг кутия за моя ДР

Коментар

Нема да стои в гаража защото се е захванал и ще го оправи! Днес отиде да земе лагерчета и двете бяха направо разглобени в много окаяно състояние да се сменят и нови болтове за сглобяването на предницата,че старите си ебало мамата докато ги махнем оправихме 2 бутилки Мавруд.... а това за джиджавките и аз се учудих като видех толкова много натория по "шпилката"....на моя МЗ преди като го разглобявахме мисля,че нямаше такова нещо но тои беше 150 ТС

Коментар

• Първоначално публикуван от Gichev
                      Мдам след цялото това разглабяне има два варянта:
                      Ще стане като нов, или ще ти соти в гаража докато си купиш друг
                      Лагерите на кормилото са много важни и на мен ми беше станало така и е изключително неприятно като тръгнеш да завиваш го усещаш на степени, по принцип долния по-трудно се изяжда най-често горния здава багажа но ти ги прегледай и двата.
                      Тези т.н."шайбички"нещо на отчупени парченца от пружината ми мязат еднакви ли са ти двете пружини пробвай ги на твърдост(условно), не мисля че трябва да има толкова много подвижни джуджавки по остта.
                      Филтърната кутия ми харесва, май към теб ще се обръщам като си търся тунинг кутия за моя ДР
                      Да се надяваме, че всичко ще стане добре, защото ако ти кажа сега, че полудявам и рия на място, че мога да си сглобя мотора дори днес и да излезна да карам, направо ми се подува главата от яд и нерви, та сега съм замислил да хапна малко..
                      Взех 2 лагера, които мислим направо да сложим на оста и да махаме всички стари джаджи и да се реши проблема най-накрая с глупавата предница !
                      Баща ми каза, че това било трансформаторно а не хидравлично масло, та съм щял да ги налупам със трансформаторно, та сега чакам и за 2 литъра хидравлично да ми донесат да си свърша работа, и вече незнам направо какво да правя по мотора..
                      намерих си и маркучи за карбуратора (от пералня ), но незнам дали
                      ще успеят да издържат на натоварването от бензиновите испарения от карбуратора, и ми се струва, че ще имам проблеми със разяден тръби пък сега, но да видим какво ще стане, все още нищо не е решено..
                      Айде... аз отивам да спя, че на gang_weell му писна да му надувам главата, че полудявам вече, толкова ми се кара, че от нерви направо пръстите на краката почват да ми изтръпват и да ме болят !
                      Айде до после и дайте малко мнения от каде мога да намеря подходяща мрежичка за "зеещата" дупка на филтъра..
                      А колкото до тези "джиджавки" според мен са сложени за това да се върти по-бавно маслото вътре и да е малко по-корава предницата, но със по-малко масло...
                      Незнам дали е така, но аз лично друго неможах да измисля..
                      Айде за сега няма нищо ново за казване по темата надявам се вие да бъдете малко по активни със идеи и съвети !
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

• Първоначално публикуван от Different_Soul
                        ... дайте малко мнения от каде мога да намеря подходяща мрежичка за "зеещата" дупка на филтъра..
                        Железарията.

Коментар

• Дори знаеш ли какво ми дойде на идея? Нещо много яко. Намери си мрежичка от някое сито за брашно! Може да звучи тъпо, но то не пуска мръсотии!

Коментар

• трябва да има такива мрежи като за сито се някаде... и мен ми трябва за маса неща, а не съм намирал до сега. не че съм се изпотрепал да търся, но и никаде на съм мяркал дори ... инак е перфектна

Коментар

• Първоначално публикуван от Насов
                              трябва да има такива мрежи като за сито се някаде... и мен ми трябва за маса неща, а не съм намирал до сега. не че съм се изпотрепал да търся, но и никаде на съм мяркал дори ... инак е перфектна
                              е в краен случаи вземи един цидак от всичко по 1 лев и готово!!!!

Коментар

• Първоначално публикуван от BADGO
                                е в краен случаи вземи един цидак от всичко по 1 лев и готово!!!!
                                Имам много голямо чувство, че точно така ще стане накрая, или просто наистина ще взема една сеялка за брашно, че е по-голяма ..
                                [/CENTER]
                                [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X