Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на МЗ ТС 250 за "спортен сезон"...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

абе то това другото не е КТМ седалката е от КТМ рамката от Априлия Пегасо..а двигателя е от друга Априлия.. иначе бива го МЗ-та ама иска бая работа..да го направиш що годе добър
    "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

Това е точно така доста модели на KTM се правят в Италия или както се казва кооперирано производство,абе с две думи новите мотори се събират с части на фирмата която предложи най добрата оферта.То и затова старите мотори са много по издържливи от по новите.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай
        Това е точно така доста модели на KTM се правят в Италия или както се казва кооперирано производство,абе с две думи новите мотори се събират с части на фирмата която предложи най добрата оферта.То и затова старите мотори са много по издържливи от по новите.
        просто пича огъна миналата рамка на априлията и прехварлиха двигатела на тази от Пегаса... аиде сглобяваи мотора и да го видиме
        "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

Набира се екип за поддръжка на този мой МЗ ..
          Дойде ми идеята да се съберем няколко човека кадето са се занимавали с такива машини и са от Карлово и да вземем да го направим от до.. работното място от мен... макар че на инструменти съм доста беден, той Ангел ги снима всичките инструменти кадето имам и си ги нося в раницата, че вече установих, че без тях съм за никаде, както се и оказа за пореден път... та, Николай, ако си някаде на близо и ти се занимава и имаш желание можем да обсъдим подробностите..
          А относно таратайката, видя ли колко е желязно окачването и
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [/FONT]________________________________________
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Даниеле, ако живеех малко по-близо до Карлово щях да ти го оправя този твой МЗ. Смея да твърдя че имам опит с подобни моторетки
            2010 CRF 250 R

Коментар

Накрая ще си го направя сам и никакви кросови изпълнения повече, колкото и да ми тежи тази мисъл на сърцето
              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
                Накрая ще си го направя сам и никакви кросови изпълнения повече, колкото и да ми тежи тази мисъл на сърцето
                Спокойно, Даниеле. Мотивирай се! Това става като мотор за разходки, така че...можеш да си караш с него без да те бърка

Първоначално публикуван от Different_Soul
                Революция, революция и накрая излагация... отново
                Деня бе прокълнат за някои а за дриги направо проклет аама проклет...
                Мотора отново изпрегна и отново съм назад със него !
                Каквото и да си говорим приятели, няма да стане тоя мотор за да се пусне на състезание ами каквото е, имам мерак, но просто се вижда, че няма да стане !
                Ще пост-нем някои снимки някой ден като му почна ОТНОВО ремонта понеже ще свалям "оптегач" (виновника за всичко) и ще има рязане със флекс-а най-вероятно, но това ще е някой по-слънчев ден, просто ми писна да се занимавам с тази таратайка и само да вкарвам пари в нея !
                Место да се занимаваш, аз викам да я продадем! За парите, които бихме могли да вземем + някой друг лев, може да си купиш нещо по-добре!

Коментар

За колко мислиш, че може да се продаде, 300 лв. ?
                  Ако е за толкова, предпочитам да го държа..
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Що не земеш едно ЧЗ250 крос??
                    Гледам има обяви по 500лв.
                    Не са много здрави но са по-подходящи за крос изпълнения от МЗ-то и вървят доста.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                      Що не земеш едно ЧЗ250 крос??
                      Гледам има обяви по 500лв.
                      Не са много здрави но са по-подходящи за крос изпълнения от МЗ-то и вървят доста.
                      Горят прекалено много.. а този МЗ повече от 6 както и да го карам, не вярвам да вдигне !
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Абе Даниеле колко цола ти е задната капла.Неможе ли малко да се свали задницата защото доколкото можах да видя май имаш проблем с веригата.Пък и каквото и да правиш ако ти е много стара веригата винаги ще имаш проблем.Кажи какъв е проблема за да го решим и обсъдим,нали за това е форума ,колкото повече мнения има по въпроса толкова по малко грешки ще се допуснат при ремонта който явно предстои на твоя мотор

Коментар

Ми това моторче може със съвсем малко средства да се направи приятно за каране дори из по трудни терени ако не за съустезания.
                          1.Забрави за тая простотия с филтъра от симсонка-ако не намериш филтърна кутия от друг мотор зими ако ще и от сладолед да е от дебел меден тел си направи бандж и от някое шивашко ателие за 50 ст си зими 1 кв.м 1см дебел дунапрен и си направи свестен филтър-максимум за 2 лв.
                          2.аспуха спокойно може да се вдигне като се среже тръбата преди него и се удължи с изкривена нагоре такава- заварява се с аргон и да е най много 5лв.
                          3.Нови семеринги и масло за предницата -не знам колко са за тоя мотор но са евтини
                          4 Нови гуми
                          5.Една боя и си готов

Коментар

Първоначално публикуван от Николай
                            Абе Даниеле колко цола ти е задната капла.Неможе ли малко да се свали задницата защото доколкото можах да видя май имаш проблем с веригата.Пък и каквото и да правиш ако ти е много стара веригата винаги ще имаш проблем.Кажи какъв е проблема за да го решим и обсъдим,нали за това е форума ,колкото повече мнения има по въпроса толкова по малко грешки ще се допуснат при ремонта който явно предстои на твоя мотор
                            Утре решихме с баща ми да го направим един път за винаги този мотор и така и ще стане...
                            Утре ще е ден за ремонти..
                            Проблема беше че имам оптегач под вилката, койтооптяга и опъва веригата, който оптегач е захванат от единия край със един болт, за да ме разберете как е захванат точно ще кажа че е същото захващане като буталния болт за коляновия вал, само че на коляновия вал вместо ос си представете две пъжини, които едната е захваната от едната страна на вилката а другата от другата страна..
                            Едната прожина дърпа оптегача на ляво другата на дясно и ако се скъса едната другата дърпа оптегача на криво и какво става ?
                            Хоп.. веригата се качва върху венеца и какво става след това ?
                            Става едно канаалче точно по средата на зъбците кадето се е търкал вътрешния край на веригата...
                            След това.. при опит, Даниел, да издърпа единия оптегач на оста на задната капла за да изкриви малко каплата , за да се промени леко тази треактория да се напасне леко та да може Даниел да се прибере, какво става според вас ?
                            Къса се оптегач естествено...
                            За да бъде още по гадно, Даниел се опарва в ауспуха и през това време става целия на свиня и в кал..
                            Та.. целта на този оптегач (на веригата(той е направен с ролка)) е да повдигне леко веригата, защото всъщност веригата трие в корпуса на двигателя, та утре ще махнем този оптегач, ще прорежем малко с флекс-а каналчето на корпуса така, че веригата да си бачка без оптегач (който забравих да спомена от време на време веригата излизаше от толката (понеже ролката си има вече врязани каналчета) и става едно яко мазало, поради което смятам, че миналия път съм скъсал старата верига..)
                            Та утре ще има няколко задачки:
                            1-во Ще сменим двата оптегача на оста на задната капла ,
                            2-ро Ще центроваме каплата
                            3-то Ще махнем оптегача на веригата
                            4-то Ще повдигнем леко лостчето за спирачката ако има нужда защото и там опираше леко ми се струва, та веригата да минава под него.
                            5-то Ще прорежем малко каналче в корпуса от кадето да минава веригата (не вярвам да е повече от 1см.)..

Общо взето това е плана за утре, мислим също така и да срежем малко ауспуха и това ще е .. , то горе долу друго няма да има, освен да се оправи окачването...
                            [/CENTER]
                            [/CENTER]

Коментар

Даниеле,ти минаваш ли към София по принцип да ти направя един подарък!!!?
                              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                              А+
                              LZ1DRZ

Коментар

Ще ти хареса,да знаеш!!!
                                "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                                А+
                                LZ1DRZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X