Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Почти със сигурност,плъзгащите лагери ще са износени и докато чакате да дойде Януари,направете нови.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
      Към Януари би трябвало да съм си вкъщи, ако до тогава не сте намерили друг, ще се цаня за сглобяването.
      Предлагаме слава или пари, и ако се цаните, трябва да изберете само едното

Коментар

• Никола
        Никола коментира
        Редактиране на коментар
        Ни слава, ни пари ви искам стига и усмивка по радиото. Ама ме отървахте за известно време и сега къде Януари...
        # кораби...

• LR2014
        LR2014 коментира
        Редактиране на коментар
        Никола, януари, февруари -. няма значение, заповядай, когато ти е удобно. Всякаква помощ, вкл. и морална, ни е от полза :- )

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Почти със сигурност,плъзгащите лагери ще са износени и докато чакате да дойде Януари,направете нови.
      Има едни месингови втулки, това ли са плъзгащите лагери? По-скоро ще ги купим, отколкото да ги направим.
      Струг имаме, но го използваме за видеоклипове, а не за работа, защото никой от нас не разбира от стругове.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_939511.jpg
Прегледи:532
Размер:353.1 КБ
ID:6942939

Коментар

Тия двете плюс тази на биелата. Моето Балканче беше с иглен лагер на биелата,ама то беше последната модификация. Вашето е по-ранен модел та сигурно е с плъзгащ лагер.

Коментар

https://www.motomont.bg/?cat_id=1595

Коментар

Миналата седмица беше успешна за проекта.
            Претърсването на обявите показа, че човек от нашия квартал продава карбуратор за Балкан 50, затова направо отидохме да го купим.
            Обаче, човекът като разбра, че сме съседи, нямаме представа с какво сме се захванали и колко сме зле, ни даде още един карбуратор и верига.
            Каза, че не иска да му плащаме, а да му дадем едно кръгче с балканчето, когато го подкараме

Име:Karb.jpg
Прегледи:476
Размер:483.6 КБ
ID:6943600

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Пружинката на смукача на единия карбуратор е някакво ръкоделие и не и е мястото там.

Изгубихме цяла седмица да намерим и купим част от ел. инсталацията, но за съжаление тя е в лошо състояние и има видими липси.

Хубавото е, че приятел, моторист и стар рокер, ни даде лостовете към двигателя и някаква пръчка към задното колело. Каза, че ще провери за още...

Бавният темп на развитие на проекта, тънкият бюджет и скъпите частите дълбоко ни натъжиха, затова вижте какво направихме за повдигане на бойния дух:

https://youtube.com/shorts/_5T-csxL1gI

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Kabel.jpg Прегледи:0 Размер:911.0 КБ ID:6944433 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Lost.jpg Прегледи:0 Размер:335.6 КБ ID:6944434
            Последно редактирано от LR2014; 27-11-23, 13:34.

Коментар

• venkabg
              venkabg коментира
              Редактиране на коментар
              Защо да купувате нещо старо?
              По магазините има достатъчно проводници, включително и автомобилни. А цветовете тук са малко и се намират предостатъчно. Дори проводници А2 биха свършили 300пъти по-добра работа от тези 50г кокали с гадна изолация. Шлаух също има в изобилие. И за мен разкрайте/заменете с по-модерна лустер клемата под седалка. Не е добро решение.
              Инсталацията е толкова елементарна, че дете 6-7клас я навръзва без проблеми.
              Впрочем от София съм, ако се запецнете някъде, просто пишете.

• LR2014
              LR2014 коментира
              Редактиране на коментар
              Кабелите наистина са чупливи и ще бъдат подменени. Имаме и схемата, но не и кой кабел, къде е бил разположен и от къде минава по рамата.
              Venkabg, когато стигнем до монтаж на инсталацията, със сигурност ще ни трябва помощ и съвет :-)

Тази някаква пръчка е лоста който свързва педала на спирачката(крачната) и оста с двуграна дето отваря челюстите.

Коментар

След спирачките, клаксонът е най-важната част от един мотор. Разбира се, ако и клаксонът откаже, винаги можете да викате „ Вардааааааааааа….“
              Минала седмица получихме и почистихме и кутията на мотора.
              Ето клипчето за почистения и изпробван клаксон, а тези, които не се интересуват от мотори, могат да видят как печем яйца, че то не може само работа.

Клаксон: https://youtube.com/shorts/zqnmGVP4Rtw

Яйца: https://youtube.com/shorts/Vh5NqkEruQI

Име:Box.jpg
Прегледи:337
Размер:404.9 КБ
ID:6945846 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Klakson.jpg
Прегледи:335
Размер:325.8 КБ
ID:6945845 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Horn.jpg
Прегледи:345
Размер:886.6 КБ
ID:6945844

Коментар

В тая "кутия на мотора" стои въздушния филтър.

Коментар

За времето между 6 декември и 8 януари за нашия малък и дезорганизиран екип може да се каже… не ги търсете известно време J
                  Аз обаче съм сериозен (за разлика от някои други) и купувах части за балканчето – степенки и ауспух. Човекът с аспуха предложи и други части, но взех само лоста, защото ми се стори някаква важна част, а беше и евтин
                  Със степенките малко се прецаках – оказа се, че това са едни сцепени метални тръби ф18 мм, а и не съм доволен от външния им вид. Все пак е добре, че са оригинални и имат някаква наслоена пластмаса върху тях.

Няма видео за балканчето, но вижте как приготвяме кексчета: https://youtube.com/shorts/bmgSyHqdhHY

Име:Aus.jpg
Прегледи:281
Размер:606.4 КБ
ID:6947758 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Step 1.jpg
Прегледи:273
Размер:580.8 КБ
ID:6947759 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lost.jpg
Прегледи:265
Размер:266.6 КБ
ID:6947760

Коментар

Тези " стъпенки " които са ви пробутали са задните. Предните трябва да могат да се регулират /въртят ексцентрично / и се хващат на накатката. Борето Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_778261.jpg Прегледи:0 Размер:219.2 КБ ID:6947763

Коментар

Виж предни стъпенки тук Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moped-balkan-50mpm.jpg
Прегледи:246
Размер:383.5 КБ
ID:6947765

Коментар

Събрахте ли всички чаркове за двигателчето? Мога да го събера и със старите, ама се губи файдата от ползата...
                        Аз съм си в Русе вече. Телефона ми се подхвърля из профила. Пиши на вайбър, телеграм или както е удобно. Предпочитам да не е по телефона, че съм в движение през денят, пък и съм силно отвеян... ; )

Коментар

Тази седмица имаше много добри новини за проекта.

Разглобеният двигател замина за Русе, където Никола ще се опита да го сглоби и да заличи щетите от нашето разглобяване.

Вижте и част от екипа заедно с новите части, които получихме днес:

Това беше всичко за тази година, продължаваме след Иванов ден J

Весела Коледа и щастлива Нова година!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X