Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо карате 2т ендуро ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо карате 2т ендуро ?

4тактовите повече ме кефят 2тактовия много рязак не мога го овладея като му се отворят анджетакламите имам предвид над 250

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      За твойте габарите един EXC300E ще е супер, само че той е 3 тактов
      А 2тактовия е начин на живот, или е твоя начин или не
      дали е по-евтин за поддръжка или не това е дискутирано 100 пъти.
      Евтин мотор за поддръжка няма.
      Далечната 1996 или 97 подкарах няколко пъти чисто новия тогава КТМ 360 EXC (ако не се лъжа) на колега в съседна Гърция и ми се стори като сбъднат сън + шестица от тотото в един и същи ден. Лесен за каране, икономичен, и много по използваем като цяло от ЦР-а 500 който карах по онова време. Двутактовия е по ”палав” двигател което го прави много по ”весел” за каране. Не съм състезател за да цепя секундата на 100 или технократ за да слугувам на това какво си ”заслужава”. За мен важен е фън фактора, както казва братския американски народ. Това е хоби и всеки е прав за себе си.

Коментар

Щом търсиш фън фактора ясно е че 2Т е за само за теб
        А и ендуро двигателите не за така нервни колкото кроса така че и с нашето каране от уйкенд на уйкенд може да ги удържаме що годе добре, а пък и ако вземеш 300-тата той си е супер мазен при желание от твоя страна, разбира се и нервен когато поискаш
        А и стига сме хранили производителите на мотори с тия 4Т, усетиха че там има много хляб в резервните части, който далеч не са само едно бутало и давай народе
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
          Далечната 1996 или 97 подкарах няколко пъти чисто новия тогава КТМ 360 EXC (ако не се лъжа) на колега в съседна Гърция и ми се стори като сбъднат сън + шестица от тотото в един и същи ден. Лесен за каране, икономичен, и много по използваем като цяло от ЦР-а 500 който карах по онова време. Двутактовия е по ”палав” двигател което го прави много по ”весел” за каране. Не съм състезател за да цепя секундата на 100 или технократ за да слугувам на това какво си ”заслужава”. За мен важен е фън фактора, както казва братския американски народ. Това е хоби и всеки е прав за себе си.
          И аз съм на това мнение много по весело е да караш цвайтакт
          Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
          Gas Gas EC 200

Коментар

Е да, но за новаци (каквито сме повечето) 4Т-то е много по лесно за каране.
            [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Чакаи тук и аз да кажа нещо.

Аз не карам,щот немога............. ама за зло или добро имам 2-т и обичам да го карам понеже мога да си го оправя сам.Не че е спирал да върви ама кво има в него бе момчета:

Неколко лагера,едно бутало и два три семера.А и един колянов вал(замалко да забравя)

П.п Които не може да оправи един 2-т агрегат,значе не е моторист,а това от друга страна значе,а да не обеснявам кво..........

Коментар

Ми щото няма пари за поддръжка на 4-тактов,много просто.

Коментар

Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнение
                  Ми щото няма пари за поддръжка на 4-тактов,много просто.
                  Ето този отговор ми най-хареса! СЪГЛАСЕН СЪМ! Е там е работата, че трудно се намират пари и за 2т.. Смисъл за някое хубаво ендуро...
                  Пази душата си, не гумите!

Коментар

според мен 2тактовиа е по сигурен е по му е къс живота ама е и по рязак

Коментар

2т си ми харесва кат влезе в убороти напрао кърти. за сега не съм се качвал на 4т,но в магазина питах за разликата и ми казаха,че тия 4 такта докато ги напраи 4твия ше се стъмни и, че с парите за основен на 4т ще си купиш 2т
                      http://datingsidorsingel.com/

Коментар

Колеги един савет от мен!!!!
                        Сравнете ремонта на на мотори едни и сащи години но да са 2т и 4т ?Не на кавазаки 93 и на хонда црф?
                        А защо всеки като ми се надере цилиндара веднага пуска тема и пита какво да прави втулка или никасил ама никасила бил по скап ?Аз лично сам карал и двете но повече на 2т няма да се кача !!!какав пробег минавате на 2Т след ремонта на няколкото лагера бутало и семерини ?Ако трябва да правите никасил?Всеки си има вкус но разходите за ремонт на двигателя не мойе да се каже кой е скап за подражка!Завсиси от самото састояние на двигателя?
                        Опел Корса В 1,4 82 коня
                        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                        Ямаха ХТ 600Е
                        Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Абе тези със двутактовите не смятат или не искат това,че карат на над три лева литър бензин, естествено ако слагат качествено масло, че носят на гърба по една раница пълна със шишета,но не с ракия или вода а със бензин и че ако няма някой будала със 4-тактов със тях да им носи яденето и пиенето са за никаде
                          [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
                            Аз лично сам карал и двете но повече на 2т няма да се кача
                            Колега сподели собствения си опит, какви мотори си карал, по колко време си ги карал, и в какво състояние са били като си ги взел. Сериозно.

А защо всеки като ми се надере цилиндара веднага пуска тема и пита какво да прави втулка или никасил, ама никасила бил по скап ??
                            Е какво да прави като му се надере цилиндъра, да си мълчи ли. Естествено пита за съвет, не всички са с "опит"....

Поддръжката на 4Т е в пъти по-висока от на 2Т, причината е проста- по-сложно устройство на самия 4Т двигател с повече части....и т.н.
                            Ако си мислиш, че лагери и бутала не вървят при 4Т....

Коментар

Сравнете ремонта на на мотори едни и сащи години но да са 2т и 4т ?Не на кавазаки 93 и на хонда црф?
                              А защо всеки като ми се надере цилиндара веднага пуска тема и пита какво да прави втулка или никасил ама никасила бил по скап ?Аз лично сам карал и двете но повече на 2т няма да се кача !!!какав пробег минавате на 2Т след ремонта на няколкото лагера бутало и семерини ?Ако трябва да правите никасил?Всеки си има вкус но разходите за ремонт на двигателя не мойе да се каже кой е скап за подражка!Завсиси от самото састояние на двигателя?
                              Качествено извършен ремонт връща двутактов двигател в чисто ново (или по-добро) състояние. Кратко, точно и ясно.

Вече кой в Бг може да го направи и прави ли го - друг въпрос.

И апропо оставете тая работа с буталата - буталата на 4т бегачка са си консуматив почти колкото на двутатктовия. Но за разлика от двутактовите - като остареят не задират, а се пръскат като граната. Със същия ефект за останалите чарколяци в двигателя като гранатата.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Качествено извършен ремонт връща двутактов двигател в чисто ново (или по-добро) състояние. Кратко, точно и ясно.

Вече кой в Бг може да го направи и прави ли го - друг въпрос.

И апропо оставете тая работа с буталата - буталата на 4т бегачка са си консуматив почти колкото на двутатктовия. Но за разлика от двутактовите - като остареят не задират, а се пръскат като граната. Със същия ефект за останалите чарколяци в двигателя като гранатата.
                                Абе кажи им го простичко по мъжки:

Простите неща са вечни.....кво им обесняваш,че три лагера и неколко семеринга пак няма да се равнат на една ангренажна верига.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X