Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо карате 2т ендуро ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо карате 2т ендуро ?

аз за това имам 2Т и 4Т... вярно двутактовия ми мотор нее първа младост (Yamaha Dt125R 1998г.) ,но съм го "барнал" тук-там и си ми прави кеф... Въпреки ,че не я карам често ми доставя много голямо удоволствие ,немога да го обясня... тръпката е друга да държиш мотора постоянно в обороти. Дори мислех да я продам и да взема на нейно място Honda CR 250 2T ама се отказах единствено заради разхода ,щото немога да ходя на дълги преходи ,трябва да се превърна в бензиностанция... ама както се казва "кефа цена няма" може да взема една да си я карам пък на преходи ще ходя с другия мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от DJaMBaZza Преглед на мнение
      аз за това имам 2Т и 4Т... вярно двутактовия ми мотор нее първа младост (Yamaha Dt125R 1998г.) ,но съм го "барнал" тук-там и си ми прави кеф... Въпреки ,че не я карам често ми доставя много голямо удоволствие ,немога да го обясня... тръпката е друга да държиш мотора постоянно в обороти. Дори мислех да я продам и да взема на нейно място Honda CR 250 2T ама се отказах единствено заради разхода ,щото немога да ходя на дълги преходи ,трябва да се превърна в бензиностанция... ама както се казва "кефа цена няма" може да взема една да си я карам пък на преходи ще ходя с другия мотор.

Мнението ни не е много на място,на всеки е пределно ясно че е най-добре да имаш и 2Т и 4Т,но малко хора могат да си позволят да ги стопанисват и обслужват.
      Аз карам 2Т защото двигателя е доста по прост,ремонтите са двойно по евтини,а това как дърпа мотора си е до свикване...с всичко мога да се примиря,най ми харесва как звъни звука на 2Т,като чуя 4Т и се сещам за трактора на село ...

Коментар

Ако имах много, ама наистина много пари сигурно щях да си купя...
        още един двутактов
        Дръг е въпроса дали 125 или 250 защото намирам огромна разлика
        Вече ми е малко по-трудно да заварям гаста...
        Несравнимо е усещането, и звукът, и пъргавината,дори миризмата...
        Факт е че изостават(в мотокроса)като обект на разработки и проучвания,но аз не се състезавам и това не ме интересува!

Коментар

Много хора имат заблуда за 2Т моторите от време оно и като кажеш 2Т в главата им изниква Ямаха ДТ или Хонда МТХ или някое друго 2Т ендурце от близкото минало.
          Ако имаха възможност да покарат повече време съвременно спортно 2Т ендуро, много хора биха се замислили дали да останат на 4Т.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, съгласен съм за ендурото, но за мотокроса, та дори и за суперкроса, 2Т вече са отживелица и не могат да стъпят на малкия пръст на 4Т.
            Ето едно филмче за "пенсионерските" години на Рики Кармайкъл.

http://www.youtube.com/watch?v=aCMnnr9riBc

Казва, че не може да повярва колко са дръпнали 4Т, но все пак още си се кефи на 2Т Но само за удоволствие - не за работа

Даже вече на състезания от АМА като шоу за публиката вкарват 2Т мотори за 2-3 обиколки по пистата между маншовете.
            No bike - no fun!

Коментар

оооо Дидоооо, ти се появи.
              Абе да ти кажа и аз карвам 4Т като на Рики, ама то е под 100 кг сигурно, не по 110-115 както серийните.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Сигурно е около 100, да.
                Най ми е интересна бързата еволюция в суперкроса. Как за толкова кратко време всички минаха на 4Т, а на outdoor nationals си караха 4Т от доста по-отдавна. Сигурно са се наговорили - от следващото състезание - 4т .
                Между другото, скоро очаквайте репортаж от последни кръг на АМА Про
                No bike - no fun!

Коментар

Аз си купих 2т мотор понеже предпочетох за тия пари запазен 2т 2004 от колкото издухан 4т 2000. Сега като се кача на някой 4тактов крос ми е като разходка в парка можеби ако свикна ще ми хареса повече, но за сега двутактовия мотор ми пълни душата.

А това че не могат да стъпят на 4т крос са пълни глупости гледал съм тестове и сравнения и прочие доколкото знам ги избягват от доста време заради това че изморяват много повече което не е малко все пак се карат два манша и много често нещата стигат до издръжливост.
                  [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

AЗ съм фен на двутактовите сичко ме кефи в тях.2т пауър
                    [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
                    [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

[QUOTE=Dido_DR;825765]Краси, съгласен съм за ендурото, но за мотокроса, та дори и за суперкроса, 2Т вече са отживелица и не могат да стъпят на малкия пръст на 4Т.

Не съм съгласен че са отживелица,напротив има раздвижване и договорка между производителите от 2011-та 250-4т става 144-2т това за световното .А щом там се завръщат ,значи има защо.

Коментар

Винаги съм карал 2т ендуро и от доста маистори съм чувал че по добрия вариант е 2т мотор(говорим за каран),защото първо на 4т мотори ремонта им е по скъп и 2-ро ако 4т няма компресия няма вобще да запали,а в същото време 2т ще пали и ще се движи

Коментар

Карам двутактов мотор заради тръпката и си мислех,
                          че е най добрия, преди да се кача на yamaha yz450...
                          та ... крайното ми решение е 4т за дълъг преход (уморява ме много по малко) и 2т за писта и по кратки маршрути

Коментар

2Т FOREVER

Звукът е неверoятен

Изисква техника на каране , която е различна!

- случвало ми се е да немога да достигна до места , на които се качва 2Т !

Миризмата на горивната смес е НЕПОВТОРИМА!

Податлив е на ДРИФТИРАНЕ!!ама то и 4т може ама ...

Коментар

От: Защо карате 2т ендуро ?

Щото си продадох 4т-то ... и сега вольо невольо ... се метнах на 2т. (таа тема беше хванала два пръста прах)
                              "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

От: Защо карате 2т ендуро ?

Моето не е точно едндуро а си е чист кросак
                                Сузукито е лекичко, теглих го на кантар 106кг с 5л. бензин.
                                Старата ми Ямаха 4Т беше 125кг.
                                Сега като падна или като оставям мотора легнал някъде си го вдигам с една ръка и то с лявата
                                Преди съм имал само слаби мотори и неможех да се кефя на карането, а сега с 53к.с. е мнооооооого голям кеф
                                Гори ми двойно повече от Ямахата,но кефа цена няма
                                YAMAHA WR450F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X