Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форумът!

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Форумът!

    Понеже отдавна съм загубил тактичността и разбирането на адаша Бочев, ще си позволя да споделя (повторя, потретя, подесетя), някои общи положения които явно всички сте пропуснали, заети в писане тук:

    - Тук наистина всички са гости. Ако някой е получил шок от прозрението - по-добре сега, отколкото по-късно. Форумът си има собственици. Те са направили мястото достатъчно удобно та всеки да се почувства тук у дома си. Това продължава да създава недоразумения, понеже доста хора го раздават като "у дома, ама чисти друг". Което налага периодични сверявания на часовниците.

    - Форумът създава тези удобства освен всичко останало и понеже получава принос от членовете си. Информационен, душевен, артистичен ако щете. Всеки участник дава нещо от себе си, и допринася с тази част от себе си да направи форума това което е.

    - Това създава известни проблеми, понеже е нормално всеки да оценява това което дава и да не е доволен когато това което дава не се оценява на стойността която той му е определил. Всеки си знае че неговото гардже си е най-хубавото, и е нормално да оценява приноса си. Проблемът е че конкретно във форумните рамки, приносът на всеки участник не се оценява от него. Оценява се от другите. И не се оценява конкретно на парче (освен в ярките проблясъци на някоя "гениална" тема или публикация например), а в общия ежедневен процес на форумно бълбукане. Да, всеки пише с идеята че в момента споделя откровение което записва в гранит и което поколенията ще четат след векове - дано, ама надали. За този вид фантазии съществуват блоговете, там поне илюзията е пълна.

    - Като говорим за бълбукане - форумът е манджа. Манджата се прави със съставки и подправки. И не може да мине нито без едното, нито без другото. Нито ще стане ядлива без подправки, нито пък може да се направи манджа само със смесването на пипер и чубрица в хаванче. Може би сте забелязали че пропорционално подправките в една манджа трябва да са по-малко от останалото. Иначе отива на кино.

    - По горното - няма незаменими подправки, няма и незаменими съставки. Няма и незаменими участници в този форум. Модераторския състав може да ви се вижда циничен на прима виста, но именно поради ежедневния контакт с границите на това което може да се прави тук и това което не може, знаем по-добре от всеки останал колко заменими са всички тук, от новозаписания спамър, от новозаписания с нов ник баннат участник до най-дъртия модератор, супер модератор и каквото още се сетиш. Форумът не търпи вакуум.

    - Един от недостатъците на модераторите (противно на легендите - и ние сме хора) е че сме се нагледали на участници които си "тръгват" от тук. Ако бях математик щях да го изкарам на аксиома: "...Шумът вдигнат при заминаването е право пропорционален на тишината при завръщането по терлици..." Колкото повече джангър даден участник вдига при "тръгването" си от тук - толкова по-тихи са терличките му когато се върне след няколко дена/седмици. Хората които наистина си тръгват просто си тръгват.

    За няколкото ми години в този форум съм запомнил 1 (словом - ЕДИН) участник който каза тихо, категорично и мъжки: "Тръгвам си. Беше ми приятно. Довиждане". И за съжаление повече не стъпи тук. Не твърдя че не е имало други, но него съм запомнил, по достойнството с което си тръгна. Останалото бяха палячовски истории. Та не се учудвайте че не се трогваме когато се почне с мантрата че форумът не е това което е бил когато е бил двеста души.


    - Конкретно за платените обяви - може да се разглежда като цинично доказателство за алчността на презряните форумни власти с цел правене на пари, или като последен опит (преди чисто и просто затваряне на раздел "продавам") да се сложи някаква преграда пред солидното количество продавачи записани тук единствено заради тази функция, и отказващи да спазват каквито и да било правила когато дойде време да се отвори безплатната сергия. По избор.
    Последно редактирано от Goblin; 06-03-12, 17:26.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #62
      От: Форумът!

      Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      ... ... ...
      Този за когото говориш,май и аз го познавам и веднъж май двамата с теб си говорихме за него. Че е пич на място,две мнения няма по въпроса,ама има и една друга група.Които се регистрираха,посетиха форума 2-3 пъти и повече не стъпиха тук. Аз мога само да гадая за тях, а ти какво мислиш ?

      Коментар


      • #63
        От: Форумът!

        Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
        ...Аз мога само да гадая за тях, а ти какво мислиш ?
        Абсолютно нищо не мисля. Освен това че ако всеки регистриран остане тук, означава че сме я втасали здраво и че се харесваме абсолютно на всички. Пази Боже

        Нали го знаеш вица за англичанина корабокрушенец. Озовал се на пуст остров и веднага построил три колиби. Едната - за жилище. Втората - за клуба му. Третата - за клуба в който кракът му никога няма да стъпи.
        Издъних се на Тюринг теста

        Коментар


        • #64
          От: Форумът!

          Гоблин е най-прав винаги!
          Ние ендуромотористите сме си прости орица и ядем кал за закуска.Не моим да пишем.Не моим да говорим.Затуй сме си в глух коловоз.
          Ама като стане някава патаклама в глухия коловоз от всички дупки излизат хиени да дърпат.Винаги ще се намери някой немоторист,или някоя....... иска ми се да напиша ама няма, да посоли манджата!
          На мен лично форума ми е място където ми е комфортно и бих казал че това е така благодарение на качественните хора който пишат качественни неща.
          Е не ми е приятно че ми искат пари за обявите,ама има тарикатчовци дето се регистрират само за това и сега заради тях ................!!!

          П.П. Нали си има"търговски партньори", сваляйте им на тях кожата!Вдигнете им таксите!

          Коментар


          • #65
            От: Форумът!

            Аз също се чуствам много комфортно във форума,след като се регистрирах само от любопитство.Разделът продавам-купувам,открих(започнах да разглеждам) по-късно и го намирам интересен и полезен,аз лично съм продал няколко неща и съм благодарен не само от комерсиална гледна точка,но и от безценните приятелсва,които съм осъществил.Получавал съм забележки и корекции от модератори и колеги,но ни най-малко това ме е обиждало,въпреки че има неща с които не съм съгласен тук,това не означава,че веднага като типичен българин,трябва да започна да намирам косури и да обиждам.Опитвам се да чета само полезната и интересна за мен информация и вече започнах да подбирам и участниците на които да чета "творенията",не знам нито как и кой ме оценява,а и не ме интересува изобщо,за мен важното е,че това което съм написал не отегчава другите и мога да бъда полезен.За мен това е мястото,където намирам разтоварване след напрегнатият ден и тъй като не мога да участвам в мероприятията,искам да съм виртуален свидетел на всичко случващо се в света на моторите в България.С риск да бъда груб,бих казал на колегите които имат претенции,да си направят лична равносметка и ако форумът им се струва не толкова полезен,има много други,където ще открият своята среда.Накрая искам да приветствам всички "членове",участници,модератори и собственици,нека бъдем голямото семейство,което обединява нашите амбиции,мечти и интереси и спазваме правилата в него,като същевременно уважаваме мнението на останалите.
            Beta 450 RR-Factory
            0039 3206052599

            Коментар


            • #66
              От: Форумът!

              Повечето са вложили много от себе си затова приемат нещата лично.

              Кое от предходното ми мнение не беше по темата или в разрез с правилата, че така скоропостижно изчезна?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

              Коментар


              • #67
                От: Форумът!

                Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                ....

                Кое от предходното ми мнение не беше по темата или в разрез с правилата, че така скоропостижно изчезна?
                В настоящата тема нямаш нито едно изтрито, изтривано или модерирано мнение.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

                Коментар


                • #68
                  От: Форумът!

                  Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                  В настоящата тема нямаш нито едно изтрито, изтривано или модерирано мнение.
                  Значи това няма как да е вярно, понеже не виждам поста си, а и някой си е взел от точките ми...За да не нарека уважаваният от мен nickbochev с обидно име го моля да ми обясни за какво става въпрос...по някакъв начин. Аз също не съм нарушил правилата на форума. За другия модератор е ясно-той има моето НЕУВАЖЕНИЕ мноооого от отдавна.

                  Коментар


                  • #69
                    От: Форумът!

                    Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                    Значи това няма как да е вярно, понеже не виждам поста си...
                    Освен ако не се казваш Джамбазов - има как да е вярно: В тази тема има изтрити твои мнения, но няма изтрити мнения на Джамбазов

                    Не ми изглежда много трудно за разбиране, но ако все пак обработката на подчертаната информация представлява проблем - да обясня пак ?

                    Ето:

                    Ти: chrichri
                    Ти: Не-Джамбазов

                    В тази тема има изтрити твои мнения, но няма изтрити мнения на Джамбазов

                    Само, сакън, недей, ама недей да вадиш обидните имена, стигне ли се до там - ще избухнем в ридания, и само горещата молитва и топлия чаец ще могат да ни успокоят

                    PS: Ако за четири години не си разбрал че мнения като "+", "-", както и всякакви техни еднознакови и едносричкови производни се трият автоматично като спам (и в повечето случаи се санкционират като такива с картон, а не с отнемане на точки), очакваш ли нас да ни боли че не си го разбрал ? Да вземем да ти пуснем телеграма всеки път ?
                    Издъних се на Тюринг теста

                    Коментар


                    • #70
                      От: Форумът!

                      Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Освен ако не се казваш Джамбазов - има как да е вярно: В тази тема има изтрити твои мнения, но няма изтрити мнения на Джамбазов

                      Не ми изглежда много трудно за разбиране, но ако все пак обработката на подчертаната информация представлява проблем - да обясня пак ?

                      Ето:

                      Ти: chrichri
                      Ти: Не-Джамбазов

                      В тази тема има изтрити твои мнения, но няма изтрити мнения на Джамбазов

                      Само, сакън, недей, ама недей да вадиш обидните имена, стигне ли се до там - ще избухнем в ридания, и само горещата молитва и топлия чаец ще могат да ни успокоят

                      PS: Ако за четири години не си разбрал че мнения като "+", "-", както и всякакви техни еднознакови и едносричкови производни се трият автоматично като спам (и в повечето случаи се санкционират като такива с картон, а не с отнемане на точки), очакваш ли нас да ни боли че не си го разбрал ? Да вземем да ти пуснем телеграма всеки път ?
                      Много удобно, но ако ти досега не си разбрал, че "+" (не на едносрично мнение за трупане на постове) на хора, като мен означават ясна и точна позиция по даден проблем, то тогава изощо не си за тази работа.

                      Коментар


                      • #71
                        От: Форумът!

                        Удоволствието от свършената работа в случая е съизмеримо с удоволствието въпросната да не е подвластна на оценките на тази или онази засегната примадона.
                        Издъних се на Тюринг теста

                        Коментар


                        • #72
                          От: Форумът!

                          Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
                          На мен този форум ми е дал многократно повече,отколкото аз съм дал на него.В България няма друго такова място,от което да почерпиш опит и информация и то на почти всички теми.Това е възможно заради потребителите,а не въпреки тях.Да ви кажа това с обявите и плащането за тях,има до голяма степен логика.На мен лично не харесват други тенденции напоследък.Едно от тях е сливането на ОФФМедия с портала и използването на портала за създаването на бизнес модела ОФФМедия.Наистина съществуването на този форум е свързано с много пари,усилия и нерви,но това за мен не е начина за финансирането му....
                          Като цяло съм съгласен с теб, но има едно голямо "НО" и това голямо "НО" са едни 5000 лв. които се плащат всеки месец, за да го има форума.До миналата година сметката се плащаше от Венци и брат му, но виждате какви са икономическите условия в България, в един момент и на тях им дойде нанагорно.Колкото и да ни се иска, нещата никога няма да бъдат както преди.Вальо пое щафетата и се опитва с опита в неговата сфера да популяризира "Оффмедия" с надеждата един ден да стане печеливша и освен покриването на разходите, да остане нещо и за него.Може да се оплаквате че сме заприличали на новинарски сайт, но това е цената.Другия вариант е всеки месец да пускаме по едно смс-че на цена от 1.20 и обявите да са фрии
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
                          Skype: pach_bs

                          Коментар


                          • #73
                            От: Форумът!

                            Не карам ендуро, но все по-често в гората срещаме мотори. Преди 5 години това беше много рядко явление. Сега засичаме по две-три групи на ден. Ще рече, че не намаляват ендуристите а напротив.

                            Що се отнася до Форума... нещо не е като преди. Хората които правеха джипки спряха да пишат тук. Някои дори спряха да влизат. По цели месеци няма сериозна техническа тема или обсъждане. Не знам как е в София, но в Пловдив разходкаджииските машини са подготвени като за състезание. Вече не са 2-3 както бяха преди 4-5 години. Но ... публикации за това кой какво направил вече няма.
                            ...Вярно, че правописа се подобри.

                            Аз бих прдпочел да пускам по 2 СМС-чета и да няма линкове към безидейни мрежи. Това с обявите ми е последна грижа. На кой му изнася да пуска на кой не му изнася да ходи в мобилето. Там е без пари.
                            Така може да се върнат някои технически грамотни хора напуснали покрай сурат тефтера и наблягането на политическите, градинарските и битовите раздели и масовизацията за сметка на качеството.
                            Принос имат и някои новоизлюпени, изпълнени с ентусиазъм модератори.
                            Само факта, че вече няма теми в стил "Да нагласиме Жоро..... 5ракиев....или Стефан ....или Цветето говори много.
                            Къде са Мишо, Станко, Грринфлаг, Джорджо, Евгени Турбото, Ковача, Яши, Шака, Зарко ...и мн. други. Все хора които обичаха чистия въздух.

                            Та ...не е кризата. Поне според мен.
                            Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
                            Към модераторите-А изтрийте го сега.
                            Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

                            Коментар


                            • #74
                              От: Форумът!

                              Извинявам се. Изглежда вече съм започнал да се модерирам сам. Така е, като не съм съгласен със себе си, се налага да си вземам мерки сам.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                              Коментар


                              • #75
                                От: Форумът!

                                Вземам си думите назад
                                Последно редактирано от Жоро Йорданов; 07-03-12, 11:02.
                                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                                0894328706

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X