Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форумът!

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Форумът!

    Аз па да ти кажа - който брои стотинките, и после си купува или гайки, или хляб, което не е имал по-отдавна, е толкова по-знаещ и полезен. Тоя дето отива в корекома с чувал пари, после няма какво да ти разкаже. Неговата работа са я свършили някои си професионалисти, та знаят те, а не той.

    Коментар


    • #32
      От: Форумът!

      А това е от вярно, по-вярно, но аз лично винаги съм предпочитал карането пред правенето, а за съжаление до сега все няма време ни за едно от двете... Дори не са и парите, а си е направо времето...

      Коментар


      • #33
        От: Форумът!

        Карат си хората не са намалели, просто са малко тези на които им е навлезнало по сериозно. Аз поне имам късмета за сега да има с кой да карам, с тези с които почнахме отначало сега почти ги няма или се вестват много рядко, просто некои го държи по-дълго други по-малко, тая пуста "криза" и тя донекъде посъкрати бройката.

        п.п. Незнам ама сега отивам да си легам че утре ще караме. Отново.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

        Коментар


        • #34
          От: Форумът!

          ЧНГ на всички!
          Хубава темичка се е заформила и като чета до тук май всички мнения са си в правото.
          Доходите намаляха, дертовете се увеличиха, някой съжаляват, че не са били по-прилежни в училище...Едва ли някой очаква, че всеки който подкара рошавите гуми/били те 2 или 4/ ще стане перфектен журналист и фотограф. Причините за отлив, както в карането, така и в писането са комплексни. Но дето е текло пак ще тече и ендурото няма да изчезне. А къде ще се отразяват резултатите от него - тук, във фейса или в кварталната кръчма на по бира - е личен избор на всеки от нас. Всичко в този живот е на приливи и отливи и не може да се очаква активните участници и практикуващи какъвто и да било спорт да са константа или прогресия. По-важното е да я има тръпката от разходката в гората и след това желанието да направиш съпричастни и другите сродни души, които да отвърнат на жеста или само да се насладят или завидят/надявам се благородно/ на прочетеното и видяното.

          Пожелавам на всички ви успешна 2012г и повече адреналин и положителни емоции. Подобно на колегата преди мен аз също мисля след няколко часа да направя първите километри за тази година и дълбоко съжалявам за всички които имат желание но не могат поради технически или финансови причини. Дано за напред да са все по-малко такива. Нека ендурото бъде с нас!
          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
          0894328706

          Коментар


          • #35
            От: Форумът!

            Не знам защо спряха да пишат другите , но ще ви кажа защо спрях да пиша аз (по-старите членове знаят , че до преди две-три години пишех много).
            Строгата модерация и изискването за грамотно писане далеч не са причините поради които форума реално се свива ( въпреки , че бройката на регистрираните е вече почти два пъти по-голяма от времето в което аз се регистрирах).И двете винаги ги е имало(аз имам два картона-за пустословие и за неприлични реплики) , но съм с две ръце ЗА! Не мога да понасям шльокавицата,а личните спорове и вражди считам за нещо неприсъщо за характера на истинския оффрудър. Да кажеш какво мислиш ДА , но това трябва да стане човешки(колкото и да не си съгласен),а не просташки.Отново ще дам за пример себе си-повечето от старите членове знаят , че басма не цепя никому , но никога не съм си позволявал простотии.Това (грамотното и коректно писане) между впрочем беше едно от нещата които ме караха да се гордея , че съм част от форума.
            Безпаричието , според мен, също не е основание-напротив.Когато нямаш мотор/АТВ/джип какво друго ти остава освен форума-разбира се трябва да си оффроудър по душа , а не по фейсбук! За четирите години през които посещавам форума ми е направило впечатление , че най-голяма активност има през зимата-предполагам досещате се защо. Да не говорим , че броя на ендуристите се е увеличил поне десет пъти за последните пет години и колкото и да е безпаричие общо километрите които сме навъртяли всички взети заедно са поне три пъти повече на година от колкото бяха 2006-2007 например.
            И така , защо аз спрях да пиша? Основната и най-голяма причина е наистина кризата-реално в момента изкарвам повече пари от колкото през 2008г. например , но проблемите ми са в пъти повече и честно казано вечер се чувствам смазан.Нямам желание за нищо!!! Това между впрочем се отразява и на желанието ми за каране-хващам се , че през 2009 съм навъртял три пъти по-малко километри от колкото през 2008 г. Много хора казват , че "изпускат парата" чрез ендурото-при мен е обратното-за да карам трябва да съм с леко сърце. Хубавото е , че нещата се нормализират и 2011г беше прилична от към каране.
            Друга много важна причина според мен-до преди известно време във форума имаше няколко десетки човека които бяха гръбнака.Напоследък тези хора ги няма , не пишат или пишат много рядко и някак си форума загуби своя колорит,стана някак си скучен.Това особено силно се усеща в раздела с разходките и до известна степен в раздела с техническите дискусии.
            Абсолютно съм съгласен и за Фейсбук. Там аудиторията е доста по-голяма и най-важното в по-голямата си част женска.
            Не знам , може би грешно виждам нещата , но все пак така ги виждам!

            ПП.Леле от колко време не съм писал такъв дълъг пост...
            Последно редактирано от ЕМО; 02-01-12, 13:21. Причина: допълване
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


            "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

            Коментар


            • #36
              От: Форумът!

              Аз пък първо спрях да пиша, т.е. не спрях съвсем, но намалих да минимум! Причината е не в строгата а в несправедливата модерация! В един момент се оказа че темите за разходки, които си бях дал труда да създам вече не са в раздела "Пътешествия и разходки" а са забутани някъде в 116-ти глух коловоз, така че и сам не мога да си ги намеря. По същия начин потънаха в дебрите на подразделчета и под подразделчета и много други теми, които следях или, в които се включвах! В това време раздела "Пътешествия и разходки" стана "систематизиран", което не ми е ясно какво точно значи, но доколкото виждам май значи , че е предопределен само за неколцина миропомазани, па даже и ако ще темите им да нямат нищо общо с каране на мотори, ами да са например за каране на колело.
              А после ме удари кризата, отвсякъде ме удари и финансово и здравословно. Не мога да отделям толкова пари за гуми и консумативи, работата ми вече не е толкова сигурна та взех да се замислям и да си пазя повече моторчето, щото засега тенденциите вървят че ще карам с него до пенсия ако преди това не се скапе или не бъда принуден да го продам. Преди се е случвало да правя по 2 смени на масло на година (сменям го на 3000км.), сега го сменям веднъж на 2 години, понякога даже без да достигна нужните километри. Така че не само вида, но и количеството на карането ми доста се е променило заради кризата, та нямам вече и за какво да пиша.
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

              Коментар


              • #37
                От: Форумът!

                От всичко прочетено до тук разбрах че сте си купели мотори за да казвате,ей и аз имам мотор или да ходите с тях до магазина.
                Ако обичахте истински моторите не криза а нищо не може да ви спре.








                Бил съм рокер и съм виждал многократно как хората си обичат мотора и приятелите ама истински и как човек си продава телевизора за да може да сипе бензин и да отиде на събор и да се види с приятели.

                Разликата между рокирите и нас е че техните приятели са на събора пък нашите ТУК.
                Така че хич не ми говорете за криза точно на мен.
                Аз имам 3 деца и карам автобус за 190лв.на месец но никога не съм казал криза е оказвам се от моторите.И на мен многократно ми се е налагало да си продавам моторите но намирам начини пак да си купя.Просто ги обичам.
                МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

                Коментар


                • #38
                  От: Форумът!

                  Честита нова година на всички, желая здраве, късмет и много движение в дясната китка!
                  По мое мнение, форумът си е жив и здрав. За дисциплината тук, колегите преди мен са казали достатъчно и няма какво да допълня. Това е едно от нещата, което различава този форум от другите.
                  За многото писане - мисля, че не е необходимо. Форумът не бива да се превръща в говорилня. Потребителят трябва да пише, когато има да каже нещо полезно. Останалото са безмислени диалози, които размиват същността на обсъждания проблем. За мен е достатъчно, че когато съм отправил питане тук, винаги съм получавал полезен съвет. Именно колегите тук успяха да ми обяснят защо не трябва да си продавам стария, здрав мотор докато не се науча да карам прилично и защо чисто нов CRF или WR няма да ме направи по-добър моторист.
                  Относно броя на офроудърите - в никакъв случай не намалява. Напротив, все повече хора купуват еднуро, минават през обичайните заблуди, като мен /напр. че ще го карат и по асфалт и по гора/, накрая си купуват екипировка и търсят група за каране. Последният такъв, който познавам е на 60 години.
                  Че има кой да пише го доказва и самата тема. От 30.12.2011 г. до сега, въпреки празниците, са публикувани две страници подробни и смислени мнения. Поздрави колеги, ендурото няма да умре от кризата. Тъкмо обратното, то е начин да избягаме и да забравим за нея, поне докато стискаме кормилото. В крайна сметка има мотори на цената на едно стандартно риболовно оборудване и много екипировка на старо. Нали щастието е състояние на духа, а не надпис на резервоара и планката с година на производство!

                  Коментар


                  • #39
                    От: Форумът!

                    Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                    Нали щастието е състояние на духа, а не надпис на резервоара и планката с година на производство!
                    Тъкмо щях да пиша нещо обаче колегата го каза много добре преди мен!

                    Коментар


                    • #40
                      От: Форумът!

                      Честита Нова година на всички!
                      Криза може и да има, но има време и стотинки за каране на мотор.
                      На 30-ти декември си направихме няколко часа мотокрос в лека кал. Има снимки и клипове, но не ги правих аз. Целия разход беше около 15лв. Пари които в хранителния магазин отиват за малко кайма и кисело мляко
                      Все по-малко време ми остава за компа вечер. Наблягам на винцето
                      Николай - новите зъбаци са СУПЕР!!
                      2010 CRF 250 R

                      Коментар


                      • #41
                        От: Форумът!

                        За мое, а и не само, огромно съжаление почти не четем нищо от Жоро. Не четем мнения и на другите стари кучета в ендурото. Това ми липсва. От около година, все по-трудно намирам във форума интересни, задълбочени и написани с познание постове. Чудя се каква е причината за това. Няма и красивите снимки и закачливи коментари от рейдовете на Крейзи Джоб. Добре е, че господин Чинел продължава да ни радва очите от Рила и проявява чувството си за хумор и самоирония.
                        Искам да чета, чета, да научавам и, както досега, да си пиша в разделите за уговорки и общи приказки.Поздрави!
                        Това е копие на мое мнение от февруари 2011 г. Още тогава, както се вижда, съм споделил тегави впечатления относно нашия форум. Абсолютно съгласен съм с Емо, че гръбнакът от 10-ната стари песове вече не пишат почти. Поздрави!
                        Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

                        Коментар


                        • #42
                          От: Форумът!

                          Ако ми позволите и моето закъсняло мнение.

                          малко обобщение.

                          няма ги степенувам по значение долните точки, просто някаква подредба.

                          1. Кризата - едни е отказала, други не, но определено повлия. По-малко прояви, по-малко състезания.
                          2. Дисциплината и волните изцепки също отдръпнаха много хора. Българите сме си свикнали на своеволия и вкарването на ред не харесва на много хора.
                          3. Новата прекалено подредена структура на форума, с раздели, подраздели и още подраздели, направи форума труден за преглеждане, въпреки че е подреден, но това също изнерви доста хора.
                          4. Липсата на стари ключови съфорумци от които имаше какво да се научи и види.
                          5. Изчерпване на много от техн. дискусии, повтарящи се трасета и терени и съответно по-рядкото отразяване на събитията. До някаква степен еднообразие и скука.
                          6. Фесйбук
                          7. Бойко Борисов
                          8. Всичко останало
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

                          Коментар


                          • #43
                            От: Форумът!

                            Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            Ако ми позволите и моето закъсняло мнение.

                            малко обобщение.

                            няма ги степенувам по значение долните точки, просто някаква подредба.

                            1. Кризата - едни е отказала, други не, но определено повлия. По-малко прояви, по-малко състезания.
                            2. Дисциплината и волните изцепки също отдръпнаха много хора. Българите сме си свикнали на своеволия и вкарването на ред не харесва на много хора.
                            3. Новата прекалено подредена структура на форума, с раздели, подраздели и още подраздели, направи форума труден за преглеждане, въпреки че е подреден, но това също изнерви доста хора.
                            4. Липсата на стари ключови съфорумци от които имаше какво да се научи и види.
                            5. Изчерпване на много от техн. дискусии, повтарящи се трасета и терени и съответно по-рядкото отразяване на събитията. До някаква степен еднообразие и скука.
                            6. Фесйбук
                            7. Бойко Борисов
                            8. Всичко останало

                            9. Бих добавил и новото изискване за платените обяви, в раздел "Продавам".
                            От известно време, наблюдавам обявите в тези раздели, които ме интересуват, че вече се броят на пръсти. А може би на всеки му е интересно да прегледа, да порови, да види какво, кой, за колко.......не, че ме засяга това ново правило - за 3,5 години съм пуснал 6-7 обяви, но една от причините да влизам ТУК, е прегледа на обявите.
                            Но има една много точна, двусмислена максима - НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!
                            Силата е нищо без контрол.

                            Коментар


                            • #44
                              От: Форумът!

                              Хиляди регистрирани,а все по-малко участници. Все повече от темите са : бля-бля. Новини мога да науча от хиляди новинарски сайтове и телевизията, а те постоянно се копират и се предлагат тук.

                              Коментар


                              • #45
                                От: Форумът!

                                Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                                .... Новини мога да науча от хиляди новинарски сайтове и телевизията, а те постоянно се копират и се предлагат тук.

                                Да бе вярно, все едно е информационен център а не офроуд - форум !

                                Вярно нещо става бля - бля май.

                                Но радостното е че времето почва да се затопля, моторите ще се раздвижат вече и ще започнем пак да си пишем (поне при нас моторджиите) нещата са интересни.
                                Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 01-03-12, 08:45.
                                Не е важно какво караш, а как го караш !

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X