Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2 STROKE ENDURO ADVENTURE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• mitkov
    отговори
    До: 2 STROKE ENDURO ADVENTURE

..де да знам освен да и пускате въздуха по често от винтчетата друго не ми идва на ума в момента ..между другото окачването също има период на разработване ..поне около 500 километра ..но моята ..даже беше мека със стандартните настройки като бе нов мотора та ги натягах ..от компрешъна омекотихте ли я ..да не връткате само горе ребаунда ?

Остави коментар:

• Жоро Хаджиев
    отговори

Кокера вече премина към вашия клуб !
    В началото на седмицата му пристигна чисто нов КТМ 250 ЕХС и в събота му прави тест драйв в Асеновград с Антон, Бучака, Катката, Шмида, Жасмин и др. приятели.
    Доволен е от катеренето по екстремите, но нещо се оплаква от предницата при каране по малки неравности (дребен камънак). Блъскала яко в дланите, дори в крайно омекотено положение.

Митков, ти като спец в тази област давай акъл, че Ерзберг наближава !

Остави коментар:

• Ivo Georgiev
    отговори

Първоначално публикуван от BikerBoyy Преглед на мнение
    Здравейте колеги. Вижте на какво се натъкнах докато разглеждах разни обяви Специално за Кокера...
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=4

Чисто нов КТМ 300 EXC-E 2008
    То свърши вече

Остави коментар:

• BikerBoyy
    отговори

Здравейте колеги. Вижте на какво се натъкнах докато разглеждах разни обяви Специално за Кокера...
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=4

Чисто нов КТМ 300 EXC-E 2008

Остави коментар:

• Краси
    отговори

Май ще последваме примера на Испания по бум на продажбите на 2Т мотори нека нека

Остави коментар:

• mitkov
    отговори

..айдее роиме се..кокера днеска ще ходи да си получава ехс250 2 тактовото

Остави коментар:

• pepimotos
    отговори

С 20 грама е много добре,моят напримерго препоръчват да е с 2 процента,лично съм говорил и с човека които разработва двигателите на ГАС ГАС Бони Гебелен и тои казваче с по малко от посоченото първото което ще се счупи са лагерите на вала.Междудругото ,че се отклонявам от темата но тук при нас има страшно голаямо търсене на мотори 2т ,говорисе че пак ще са на първа линия.А за маслото в момента съм с GRO пълна синтетика,но тук съшто е много добро и Цепса Екстиим 2т.За ватата тук е забранена ,заштото се прави от синтетични влъкна и се продава нешто подобно на нея.

Остави коментар:

• Краси
    отговори

Този въпрос го повтаряме за н-ти път във какви ли не теми, но както и да е.

Принципно неможе да се каже по колко масло да се слага защото всяко масло си е различно. Едни пишат съотношение 1:40 други 1:50 а дори и 1:100 съм виждал. Според мен 20, 25 мл/л е разумния оптимален вариант за ендуро но всеки има право на личен избор, а и със сигурност няма да му навреди на мотора повече масло, освен това че по-трудно ще изчиства и повече ще пуши. За по-малко количество от 20 мисля че се отива към варианта по-скорошен ремонт и подмяна на биела и бутало. Преценете сами кое е по на сметка, дали ремонт за 300-400 лв или 10 туби масло вместу 20 хипотетично

Остави коментар:

• mitkov
    отговори

процента или 20 грама на литър иначе трудно го разтваряи не се изгаря добре.Тук с Моторекс 2т пълна синтетика препоръчват 10 грама на литър ,аз на ГАС ГАСа му слагам 1,75 2 процента така съм по сигурен ]
    ..тези стойности ги дават за новите модели ендуро мотори..и то най вече от екологични съображения
    -иначе на японските кросови мотоциклети за повечето препоръчват по 31мл масло на литър бензин
    аз преди на 125 ката слагах между 33 и 38мл на литър
    -за 250 2 тактов и по малко да се слага не е проблем
    сега ктм а 200 то ми го дават да се слага между 16 и 25масло мл на литър бензин-първоначално при разработката както и за състезания му слагах по 35мл а сега преминах на 25мл на литър бензин

по принцип четох едни изследвания с радиологично маркирани масла и 2 тактов двигател- най добри показатели бяха със масло между 27 и 31 мл на литър бензин..както ги и препоръчват японските производители за кросовите си мотоциклети ...
    ..говорих веднъж с един австрийски механик защото преди време като писаха за пръв път че можело и по 10мл на литър да се слага на новите ктм и бях много учуден....та човека ми каза че ..в общи линии ако мисля да го карам мотора 1 година.. да слагам по по малко..ако мисля да си го карам повече..да си слагам и по повече ...мисля че много точно го каза ..вярно зацапва се по бързо ватата в заглушителя..но честно казано под 25 мл масло на литър бензин вече мисля че си е кофти за двигателя и се прави най вече от екологични съображения..та колкото и хубаво да е маслото ..освен това не ми се сменят бутала лагери и тн толкова често колкото препоръчват от мануалите ..а малко в повечко масло може да бъде само от полза в това отношение
    Последно редактирано от mitkov; 04-03-08, 09:42.

Остави коментар:

• pepimotos
    отговори

За маслото в бензина е добре да е 2 процента или 20 грама на литър иначе трудно го разтваряи не се изгаря добре.Тук с Моторекс 2т пълна синтетика препоръчват 10 грама на литър ,аз на ГАС ГАСа му слагам 1,75 2 процента така съм по сигурен иначе много бързо се увлажнява фибрата в ауспуха и променя вървенето.За скоростите съм напълно съгласен.Подходяшти масла,Кастрол Р2 Моторекс 2Т Мотул но наи вече първите две марки само да е пълна синтетика.

Остави коментар:

• Димитър
    отговори

Първоначално публикуван от Петър Манолев Преглед на мнение
    Здравейте, колеги!

Какво да се прави, аз карам АТВ, но при малкия ми брат нещата са други - вече има чисто нов CR 85 Експерт и е само втори клас!
    Бая се мъчи да го пили и ще яде бой! Та, мисълта ми е, че определено детето с такъв мотор ще се научи да кара, иска или не

Имам няколко въпроса. Горещо се надявам ситуацията покрай машината да е - сипвай и карай! Под това разбирам, че веднъж на 1-2 години ще сменяме бутало.

Колко масло да меша с бензина? Добре ли е 33-35 мл на литър? На колко време да сменям маслото в двигателя, каква гъстота? Знам, че ще е Мотул.

А, бе, ако може кратък гид. Поне малко да ме опътите! Младо е детето, аз вече съм дърт, но и двамата имаме мерак!
    Къде се затри бе Петре?

Та на въпросите ти - бутало се сменя често, поне веднъж годишно, но е по-добре смяната да се прави според навъртяните моточасове. За тия кубици двигател мисля, че 2 пъти годишно смяна на бутало ще е добре.

33-35мл масло на 1л бензин е точната мярка. Маслото само за двутактова смес, пълна синтетика!

Маслото в двигателя бива да се сменя поне веднъж на 2 месеца , защото на този мотор съединителя се пипа много често. Вискозитета .....10-15W

Дано Митков да се изкаже по въпроса. Той има в гаража си КХ65

Остави коментар:

• Петър Манолев
    отговори

Здравейте, колеги!

Какво да се прави, аз карам АТВ, но при малкия ми брат нещата са други - вече има чисто нов CR 85 Експерт и е само втори клас!
    Бая се мъчи да го пили и ще яде бой! Та, мисълта ми е, че определено детето с такъв мотор ще се научи да кара, иска или не

Имам няколко въпроса. Горещо се надявам ситуацията покрай машината да е - сипвай и карай! Под това разбирам, че веднъж на 1-2 години ще сменяме бутало.

Колко масло да меша с бензина? Добре ли е 33-35 мл на литър? На колко време да сменям маслото в двигателя, каква гъстота? Знам, че ще е Мотул.

А, бе, ако може кратък гид. Поне малко да ме опътите! Младо е детето, аз вече съм дърт, но и двамата имаме мерак!

Остави коментар:

• iassen
    отговори

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
    Явно ти си достатъчно безмозъчен или ти се отдава добре съвукуплението с машината, та да не усетиш относително по-трудното владеене на двутактовия.
    предпочитам да е второто. 5 години общо карах YZ и CR125. Комфортно ми беше с тях. С Хондата повече
    За трудното... ми на мен ми се струва , че трябва да е малко трудно. Трябва да има скрита сила, която само с акъл и чалъм да можеш да я извадиш. Ако мотора няма тайна сила или пък я разкрива пред всеки от раз значи е скучна работа. Това май и за мацките важи
    Имах такива съмнения за CRF, ама всичко е наред - интересен е и то доста Разликата е че 4Т и да без да откриваш силата си бръмчи и върви ,а с 2Т не го ли цедиш добре, започва да страда

Остави коментар:

• mitkov
    отговори

БРАВО iassen- Е ..много интересно мнение а и филмчето е много добро
    ..и аз след като го гледах попаднах на едно друго подобно

http://www.youtube.com/watch?v=LuCUmQ9FxMU&NR=1

ето и едно интересно представяне на новия 144 2 тактов ктм..на което също попаднах покрай другите
    http://www.youtube.com/watch?v=DTKcx...eature=related
    Последно редактирано от mitkov; 29-02-08, 10:36.

Остави коментар:

• iva_kx
    отговори

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
    ...
    Харесва ми как мислиш 4Т се налагат по изкуствен начин в мотокроса чрез орязване на кубиците на 2Т-тата в състезанията. При тях е изцицано колкото може и вече може само да се експлотират. 4Т-тата в момента търпят развитие. Требе да има нововъведения, за да има и нови модели, та да има и за какво да ти вземат парите. Всичко е маркетинг
    4Т е като че ли по-лесно за каране от по-начинаещите, или поне така разправят. Не съм пробвала 4Т, не мога да кажа
    Явно ти си достатъчно безмозъчен или ти се отдава добре съвукуплението с машината, та да не усетиш относително по-трудното владеене на двутактовия.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X