Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране до вр.Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране до вр.Ботев

Ако и рокерите бяха така примерни както нас сигурно нямаше да има мотосъбори
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

..рокерските сборове също се организират и се иска разрешение за тях ..темата е сложна ..така или иначе ще се налагат полека лека ограничения
      -все пак обаче фактите са че военните и дървосекачите правят най големи поразии на екологията..после са джипове и атв та и моторите са почти последно място

..отскоро заговорихме и за фим ендуро гуми-точно това им е преднацначението че ровят по малко от кросовите-гумите за триал пък ровят и по малко и от фим ендурото лично аз около града вече гледам само с такава да карам защото наистина се поизравя на места
      ..а един мотор за триал пък не може никакво ровене или ерозия да предизвика едно че е лек друго че е слабичък и 3 то че гумите му не могат да ровят въобще..

що се отнася до атв тата наистина се понароиха..напоследък но ..и те колкото и да ровят в сравнение с военните и дървосекачите са ..направо мижава работа

Коментар

Теглиш ли чертата опира до човека, а не до машините - няма значение какво караш! Поне аз така го виждам, но знае ли се - отстрани е лесно да се говори.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
          Ако питаш мен, съм певърженик на анархизма и масовите безредици! Викам на оружие! Гражданско неподчинение и тероризъм!
          Само така мисля ще ни се оправи цялата скапана държава! И не уместните забрани особенно когато са обяснени нелепо!

Вместо нещо разумно "полиция" и исие измислят всевъзможни глупости!
          Повръща ми се като ги видя! Знам колко са предубедени, че са велики и всевластни! Вижте ме невидели.... Ай .....майката!
          Нека който чете запомни, че винаги над него има друг и няма "най-големия"!!!

ПП: Балкана е надживял поколения и нас ще ни надживее! Колкото и да го копаем и изравяме или пък пазим!
          долу горе на там отива работата,ще караме по ръба...пък каквото стане и потдържам мнението си че ендуристите не са са най-голямата заплаха за природата,има много по-очевадни вредители но за тях никой нищо не казва... да бъдем реалисти.!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            ..отскоро заговорихме и за фим ендуро гуми-точно това им е преднацначението че ровят по малко от кросовите-гумите за триал пък ровят и по малко и от фим ендурото лично аз около града вече гледам само с такава да карам защото наистина се поизравя на места
            ..а един мотор за триал пък не може никакво ровене или ерозия да предизвика едно че е лек друго че е слабичък и 3 то че гумите му не могат да ровят въобще..
            Митков, прав си за това, което каваш, ама е все едно да убеждаваш папата, колко са полезни презервативите !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Предлагам да изместим дискусиите в тема Разходки в националните паркове

Коментар

Първо поздрави на VESO4AR!!! Той сигурно се сеща кой съм.Този балкан има доста добри маршрути и като се има в предвид,че аз карам по него от както се помня(все пак съм местен) мога да кажа,че никога не ми е омръзвало.Атакувал съм го от къде ли не,с какво ли не,и се надявам да го правя още дълго време!Що се отнася до това колко го ровим с моторите,никога не съм се замислял и няма и да го направя(това за мен е пълна глупост)!
                Прикачени файлове
                http://www.stairwaytoglory.com/en/

Коментар

Аз бях от Варненската групичка за вр.Ботев, която не отиде.Не съжалявам, че не отидохме.Някой ден пак ще ми се отвори възможност да отида, може и пеша, щом е за красивите гледки.Сигурен съм, че има безброй къде, къде по интересни маршрути който са извън Националния парк (Жоро Хаджиев го потвърждава).Нека не става по-сериозно положението.
                  А и за да не се оплакват и хората обикалящи пеша лично аз винаги когато минавам покрай хора из горите връщам газта и гледам да не им надувам главите.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    Ако и рокерите бяха така примерни както нас сигурно нямаше да има мотосъбори
                    Навремето и по събори ходих, но вече ги отказах
                    Не е въпроса коя машина колко рови и кой е виновен за еди-какво-си.
                    Въпроса е, че като не трябва да се кара, да не се кара. А не да се правим на мъже - "Аз ли няма да карам".
                    Правилата са направени, за да се спазват.
                    Вярно, че ни е шибана държавата, но защо е такава? Заради самите нас. Никой не мисли глобално, всеки мисли за собствения си гъз.

Вместо със повод "имаме си традиция" да искаме разрешение, не може ли да поискаме с повод "искаме да засадим по едно борче". Хем ще карате там, хем ще свършите добро дело за любимите ни планини. Защото ако продължава експлоатацията със същите темпове, след 50 години гледката ще е само скали и свлачища.

Много се разписах, но проблема е голям и не трябва да се премълчава.

П.П. Аз живея във Варна и ходя на плаж на 100 км, пак поради подобни причини.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                      Навремето и по събори ходих, но вече ги отказах
                      Та това да не са цигари че си ги отказал?Няма бивш рокер и бивш наркоман.Влезе ли ти един път в кръвта край.

Въпроса е, че като не трябва да се кара, да не се кара.
                      Е тука малко късно се включваш.Вече се разясни кой къде може и неможе да кара.

Вместо със повод "имаме си традиция" да искаме разрешение, не може ли да поискаме с повод "искаме да засадим по едно борче".
                      Мисля че имаш предвид изказването на Краси Че се качват един път годишно по традиция.Акое така:този човек има принос към балкана толкова че ти толкова пъти не си ходил на плаж та няма нужда да сади борчета.А като стана дума за тях да идем на Ботев да садим борчета кажи къде видя борче на 2360 метра надморска височина ако има аз лично тръгвам с една кофа вода да го полея

П.П. Аз живея във Варна и ходя на плаж на 100 км, пак поради подобни причини.
                      Сложи още някой километър и ще стигнеш на плаж на Бяло море поне няма да гледаш мръсното ни черноморие.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                        ...Вместо със повод "имаме си традиция" да искаме разрешение, не може ли да поискаме с повод "искаме да засадим по едно борче". Хем ще карате там, хем ще свършите добро дело за любимите ни планини. ...
                        Колега нямам нищо против както и предполагам цялата ни група да подпомогнем с нещо някаква инициатива от ендуро общността за опазване на балкана.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                          Колега нямам нищо против както и предполагам цялата ни група да подпомогнем с нещо някаква инициатива от ендуро общността за опазване на балкана.
                          Аз знам какво трябва да направим.Понеже голямата дандания май идва от жалбите на туристите предлагам да се съберем всички ендуристи да коленичим а покрай нас да минават туристите и да ни хвърлят по една шепа пръс в очите така ще сме квитте ще са доволни и няма да има повече оплаквания

Коментар

Момчета мисля че стана ясно вече .Каране в националните паркове няма да е възможно.Защо трябва да се прави нещо за тези паркове това е държавна собственост и има назначени хора да се грижат за тях.Идва равностойно управата на парка да отпусне пари на ендуристите да си купят гуми.
                            Само искам някой да ми обясни като е толкова затегнато полужението как стана че вече има частен резерват в национален парк в района на хижа момина поляна и кой разреши закупуването на връх Василйов ,и това е само което знам аз ,а кой знае колко афери има покрити

Коментар

Първоначално публикуван от NTTonev Преглед на мнение
                              Първо поздрави на VESO4AR!!! Той сигурно се сеща кой съм.Този балкан има доста добри маршрути и като се има в предвид,че аз карам по него от както се помня(все пак съм местен) мога да кажа,че никога не ми е омръзвало.Атакувал съм го от къде ли не,с какво ли не,и се надявам да го правя още дълго време!Що се отнася до това колко го ровим с моторите,никога не съм се замислял и няма и да го направя(това за мен е пълна глупост)!
                              Благодаря подобно,на групата от Калофер!Вярвам че ще намерим начин да се разберем с охраната и занапред да посещаваме парка спазвайки определени правила.

Коментар

хора аз също не съм доволен от факта че за енти път законите важат само за някой а за други не
                                НО че природата трябва да се опазва 2е мнения по въпроса няма.и предполагам че повечето от вас са на това мнение
                                най вероятно ще има начин да се любуваме на природата ни с моторите джиповете и атеветата но при определени условия.колкото по бързо се разяснят тези условия толкова по добре за всички
                                p.s и айде да не се караме а да се уважяваме консенсос ще се постигне с господата който за сега само ни дразнят
                                Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X