Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водоструйка за мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водоструйка за мотор

И аз от метро си взех Karcher,много добра работа върши.
    [I] Дялкам бяло за щяло и нещяло ![/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
      Сори, пичове, вече мия с "Бляк енд Декер" и щом ми поряза пръста, значи налягането го бива!
      Благодаря все пак. Ако се прецака скоро, непременно ще си взема друга.
      Вендо, мен като ми влезе мухата в главата и няма излизане докато не направя някоя простотия и то колкото си може по-скоро!

малко късно видях темата но все пак , Жоре да знаеш някои неща , при водоструиките , пароструиките , единствената разлика е с колко количество вода работят на минута време, а налягането при всичките е около 100 до 150 бара , при вашия случеи за моторите прекрасно вършат работа и по малките ,

и нещо важно , ако е топъл двигателя се мие с топла вода , ако е студен със студена , дураловите сплави са известни с техния топло и студено обмен , за да не се пулучава конденз , знаеш какво става със детаили с циментация после

да ти е честита придобивката
      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Това наистина е така, но как да си мием мотора с топла вода зимата когато караме на 5-10 градуса повечето от нас имат водо а не пароструйки, а и в повечето случаи лично аз предпочитам да си измия мотора още като се върна докато калта не е засъхнала знам че е по-добре мотора да се измие след като изстине двигателя ама не винаги е възможно това. Интересно е до каква степен има конденз и колко е вредно това за двигателя
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Купуваш си един маркуч и един "душ" пистолет на фирма Гарден(или нещо подобно беше). Душ накрайника блъска кочината с над 100 струйки и измива калта 10-20% по бавно от водоструйката, но ти запазва всички критични места! С останалите пари ходиме по приятелки
          Събин е абсолютно прав!Пароструйка или водоструйка-все тая.Водата е под високо налягане и ефекта за мотора е еднакъв.До известна степен го спасява миенето от далеч,но тогава какъв е смисъла от налягането.Аз лично си мия моторите с маркуч,душ пистолет, отверка,четка за боядисване,четка за зъби и Меглио(със задължително най-старателно изплакване)
          За случай като вашия шопите имат една много подходяща поговорка-"Мързела не мори а мъчи"-после всичко ви излиза през носа.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Има моменти при които с водоструйка 120 бара си мия мотора 30-40 мин и то грубото, интересно ми е колко ли време ще го миеш с маркуч особено ако си карал в глинеста кал
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе не може без водоструика,тя пък сваля лепенките ама то не може хем душата в рая хем.......................това там

Коментар

Да не може защото при едно каране като не измиеш мотора сичко започва да реждясва особено пък веригатаАз имам водоструика КАРКХЕР и е много добра особено пък за мотора
                Ето и една снимка по време на миенето

Коментар

Краси, ей тая водоструйка на снимката, точно с тая турбо дюза прави дупка в дърво. Може би ако си вземеш такава дюза ще ти се реши проблема с бавното миене. Аз си мия мотора за 10-15 мин макс. Само внимателно с лепенките, че ако ги захапе под неправ ъгъл и са до там.

Също помня, че едно време обсъждахме дали да се мие около лагерите и имаше мнения "против" - да не се пълнело вътре с вода.
                  Аз пък винаги мия и то с яката дюза, само че после винаги пръскам с ВД40. От как го правя това лагери не съм сменял (1 година), колкото и странно да звучи.
                  Не знам дали излиза по- евтино, щото ВД купуваме 5л туба за втори-трети път вече, но е факт, че нито осите са ми ръждясали, нито лагерите.

Коментар

Е аз изобщо не мия с остра струя, правя я да бъде широка около една педя и тогава силата отслабва в пъти
                    , даже и по ръката си да пръскам няма болка, нито пък лепенките се свалят та дори и най-смотаните. Ако мия под калниците и има много кал тогава давам на по-силна струя но там не е опасно за нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                      Има моменти при които с водоструйка 120 бара си мия мотора 30-40 мин и то грубото, интересно ми е колко ли време ще го миеш с маркуч особено ако си карал в глинеста кал
                      Обикновенно ми отнема около час.
                      В твоя пост има една ключова фраза-"има моменти".Т.е. това не е всеки ден.А за глинестата кал използвам отверка или шпакла-за грубото разбира се.Има и нещо друго за което не съм писал и се извинявам.А то е че съм начинаещ ендурист и 99% съм карал на асфалт , а там миенето е доста по-лесно , но все пак ми се е случвало да мия кал и имам представа за какво говориш.Въпреки това нямам сърце да пусна пароструйката,но всеки си преценява.
                      Поздрави!
                      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                      Джон Кенеди

Коментар

Аз с моя проблеми нямам кисна го във ваната

Коментар

За лична /домашна/ употреба си взех една Блек ен декер от метро и върши много добра работа параметри:130 бара, 1700w,380литра /ч. Добра е.

Коментар

Първоначално публикуван от zaxari_ Преглед на мнение
                            За лична /домашна/ употреба си взех една Блек ен декер от метро и върши много добра работа параметри:130 бара, 1700w,380литра /ч. Добра е.
                            Тя добра добра ама парата е важна! Колко?
                            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

всички евтини са гола вода карат по една две години и пак нова.един приятел си купи от тия по 100 лв и изкара 1 год. а друг си взе от 400 и кара 2 год.така че всичко е боклук.
                              Андрей Андреев

Коментар

Ние си взехме водоструйка "Кархер" от 100лв. И искара 1-година,незнам дали и една е искарала.Но не всички водоструйка са ментета!За тези над 500лв. Не бих казъл, че са ментета.Има и хубави но, който на какво попадне.
                                [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X