Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Много, много драматично състезание ....грешки ,падания и то от големите, от фаворитите ...явно напрежението върху тях е огромно ,предизвикано от един младок ,който едва ли не подсвирквайки си трупа точки и привърженици и то по какъв начин
    Блестящо представяне на Дънджи и заслужена победа
    ....не ми се коментира инцидента между Стюарт и Рийд,но все пак мисля ,че е съвсем нормален състезателен сблъсък и почти винаги може да се случи...неприятно чувство остави Чад побудвайки главата на ДС най безцеремонно,ноо....това е адреналина ,тресе ги здраво
    За Чад сезона се очертава тежък-катастрофално начало с две поредни отпадания и сега неясна контузия на ръката (дано не е счупване ) ,която може да го извади напълно от шампионатната битка ...в тоя кръг въобще яки падания ....Грант и той е със контузия в рамото-скъсан мускул доколкото разбрах...а Стюарт как оцеля след това зверско търкаляне във втория Хийт още ми е чудно,дано не се прояви някаква травма и при него,че ще улеснят максимално "жълтура" Дънджи
    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
    MG Racing Team

Коментар

Аааа то си има и следистория която нз дали всички сте чули но след коментарите на първите 3 и нещо коментатора обяснява "след състезанието също стана мн напечено след като Стюърт е отишал до в бокса на Риѝд и охраната е трябвало да се намеси да прекрати всичко" веднага го казват след последното интервю на Hill!!!
      [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Тези засичания по виражите са масова практира в суперкроса, нито е първото нито е последното. Даже това е масовия вариант за прецакване на състезателя пред теб,набиваш се в линията му на скорост и го прецакваш, а ти се измъкваш в 90% от случаите невредим, и си пред него. В тази ситуация Рийд прецени че има шанс да изпревари Стюард, защото той се беше намъкнал в линията на другите пред него, вместу и той от своя страна да ги прецака по същия начин. Но може би падането в началото го накара да бъде по пасивен и да предпочете по-сигурния вариант, тогава Рийд атакува и дали поради неголяма преценка, дали поради пасивността на Стюард която той не е очаквал се получи това. Там нещата стават за стотни от секундата и неможе да се вини кой прав кой крив.
        Нормален състезател за това време няма да може да превключи на вярната скорост, камо ли да прецени варно ситуацията, а вие искате от тия хора да са верни като компютърна програма и да предвиждат ходовете на съперниците си до 100%, е няма как да стане.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аааа то си има и следистория която нз дали всички сте чули но след коментарите на първите 3 и нещо коментатора обяснява "след състезанието също стана мн напечено след като Стюърт е отишал до в бокса на Риѝд и охраната е трябвало да се намеси да прекрати всичко" веднага го казват след последното интервю на Hill!!!
          За съжаление превключих канала точно след интервюто на Хил. Разтършувах се по сайтовете, но не намерих никакви "клюки" относно този случай. Явно не е било нещо сериозно. Журналята си търсят сензации. Ще го кажат преди следващото състезание. Лошото е че следващите две ще се предават по CBS (или NBC),а там за такива раздувки не оставят място - запълват ги с реклами.

Коментар

И аз го гледах сега и изчетох всичко...
            Много кофти състезание с тия падания .Гледах го със свито сърце. Знаете и аз съм Буба фен... Даже не се и радвах като ги би в ЛСКЮ, защото си личеше, че много го боли и, че го прави, защото точно той без бой до последно няма да се даде.

Първото падане си беше негова вината. Не може, когато е в средата на мелето и не е ясно кой е около него да сече така във въздуха. Негова грешка е. Вярно, че не е свикнал някой от средата да лети редом с него, но това, че е най-бързия, не значи, че другите трябва да бият спирачки щом е около тях, за да го пазят.

За втория инцидент, не мисля, че беше нарочно. Малко е странно, че Чад решава да изпревари доста преди завоя. Вижда се, че тръгва към вътрешната линия още от началото на ролетката без да е по-бърз, но и Буба се принуди да затвори още радиуса, за да не се блъсне в предния, Чад вече се беше завъртял и ... неизбежен сблъсък. Трудно режисируем. Според мен, до тук няма нищо нередно.
            Много ясно, че ще иска да го изпревари или поне да го притесни, когато така му е паднал и то за мен дори и да е искал да го блокира пак е ок в суперкроса. После обаче грозничко му изблъска главата от корема си. Чад показва вече няколко пъти, че трудно си държи нервите и постъпва неспортсменски. Не е нещо да постъпва брутално, но просто си личи, че го мрази...той и в интервютата казва, че не го харесва особено.

Дънджи си кара яко и явно ако го няма Джеймс няма и кой да го спре за сега, макар и Вилопото да се забързва постепенно.

Има още много

След състезанието Буба е отишъл да се разправя с Чад , но него го е нямало.

Коментар

Това за след състезанието, Буба е отишал да разговатя с Рийд заради случая но въобще не е намерил никой от екипа му... това е цялата история няма сапунена опера, намеси на охрани и т.н.т.
              Последно редактирано от Тануцо; 19-01-10, 12:49.
              [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Интересното в случая беше че Стюарт, независимо от тежките си падания , завърши състезанието
                това на мен ми беше достатъчно като фен!
                Иначе съм съгласен с Borisgp, а и Риид си е мизерник !
                Тва не му е първа година в Суперкрос че да не знае какво ще стане като му влезе така отвътре! просто такава маневра никога не може да има добър резултат, но при Стю като гледам няма лабаво, много малко хора биха завършили състезание ако им се случи нещо подобно

Коментар

Ееее вие пък!!! Мизерник??? Какви са тези думи?не мисля че е станало кой знае какво.Вижте тогава 2 или 3 обиколки по рано как Стюарт изпревари Уиндам.В същия завой по същия начин.Просто исбегнаха удара за съвсем малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Jister Преглед на мнение
                    ..... а и Риид си е мизерник !.....
                    еее твърде силни думи и съвсем не на място

Вярно, че не му е за първи път на Чад да действа по подобен начин спрямо ДС,но и Стюарт е готов да се блъсне и да падне отколкото да се даде дори и да вижда ,че е надвит примерно ,просто двамата големи трудно биха се изпреварили чисто
                    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                    MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от m.x.t Преглед на мнение
                      Вижте тогава 2 или 3 обиколки по рано как Стюарт изпревари Уиндам.В същия завой по същия начин.Просто исбегнаха удара за съвсем малко.
                      открийте разликите

според мен така не се прави изпреварване в първата четвърт на състезанието - за 9-тото място срещу първия в класирането!! особенно когато няма и час преди това е претърпял контузия и е стартирал от най лошата позиция!! в случая за мен - Риийд или е новак-камикадзе дето не е съобразил ситуацията или е мизерник (както написах по рано) който не се опитва да печели състезания с умения, а с правене на мизерии!!
                      Прикачени файлове

Коментар

Извинявам се за...............правописната грешка Не защитавам Рийд, фен съм и на двамата,но добре се вижда че той му затваря пътя и Стюарт се блъска в него.За съжаление за Рийд сезона свърши За останалите обаче продължава с пълна сила

Коментар

Рийд от тук на там трябва да се освободи психически и да си кара карането...
                          Той вече няма какво да губи. Изгуби достатъчно. Два кръга без точки не са хич малко при тази конкуренция.
                          Във втория хийт показа, че си е във форма. Почти застигна Вилопото, но на една ритъмсекция и изгуби ритъма, и беше до там.
                          Всички са толкова перфектни през цялото състезание, във всеки един момент от надпреварата, че една малка грешка те връща много назад, а с две грешки си бита карта за кръга.
                          Дано вече не ставаме свидетели на подобни сцени като от последния кръг.

Коментар

особенно когато няма и час преди това е претърпял контузия и е стартирал от най лошата позиция!!
                            Няма място за сантименталности между двамата според мен. Все едно: "Понеже Рийд го изоставила жена му оня ден и Буба ще го пусне да бие по тоя случай."

На снимките аз виждам как Рийд препречва не особено добре изчислено пътя на Буба, като се опитва да се пъхне между двамата. Очевидно Стюарт не спира и в крайна сметка за Рийд става по-лошото. Но не мисля, че е преднамерена "мизерия". По принцип на трасето не е правил мизерии. Твърда, агресивна борба-да. С тяхната история няма начин да не се бутат. КАто Вилопото и Алеси. Колко ли пъти са се минавали чисто? май не много

Коментар

Реално има възможност Рийд да не е преценил ситуацията че 3мата ще минат толкова ниско, защото още от ролетката той тръгна да взима вътрешната линия а в този момент не може да знае от къде ще минат всички, съответно след това е било късно да направи каквото и да било. Това ми се струва правдоподобно обяснение ако приемем че Рийд не е мизерник, иначе ако е - съм писал по горе

Коментар

А гледахте ли "малките" ? .....страшни саа
                                MG Racing Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X