Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: AMA SUPERCROSS 2010

Дънджи в 250 миналата година се движеше с много добри времена и беше логично да е сред бързите. Обаче за сега изпревари всички очаквания.
    К. Кулев

Коментар

Страхотно състезание толкова напрегнато и интересно!!!
      [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Нали за това направихте темата за линковете, за да може тук да се коментира.Който не иска да чете предварително си влиза в темата за линковете и не гледа тук.Нека да си коментираме на спокоиствие.

Доста жалко че Чад второ състезание не може да завърши.Прочетох информацията от сайта на Стюарт макар че не я разбрах много точно.Повече разбрах коментарите отдолу и най-вече един който ми направи силно впечатление "Джеимс, защо караш като идиот, като всички знаят че ти си най-бързият човек на света?"

Ето и коментара от сайта на Чад:

The rivalry between dual World Supercross champion Chad Reed and reigning champion James Stewart reached boiling point today, with the two clashing heavily during the second round of the 2010 Monster Energy AMA Supercross Series which was held at Chase Field in Phoenix.
        Both Reed and his nemesis were back in the pack at the start of the 20 lap race and followed each other through the early laps. On lap five of race Reed put a pass on Stewart going into a right hand corner and the two collided, leaving Reed with a suspected broken bone in his hand.
        Tempers flared following the race but Reed acknowledged his focus is now is on having his hand assessed ahead of next weekend’s third round of the series.
        “We were racing hard and we were racing for a championship where every point counts, as we saw at the end of last season,” Reed explained.
        “James went high and I saw an opportunity to pass and took it and we came together end of story. The main focus for me right now is to seek medical advice and understand what sort of injury my hand has sustained.
        “That’s got to be the priority right now then once I know where I am at I will take a little time to reflect on what happened,” he added.

http://chadreedracing.com/

Дънджи този път си кара самичък сякаш.Не ми е интересно без големите (Стюарт и Чад).
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

НАСТЪПВА ЛИ КРАЯТ НА ЧАД РИЙД ?!!!

Не Стюард е идиота, а Рийд!
          С кой акъл се натресе в Буба сечейки завоя и удряйки го почти директно в момента в който Сюард си държеше идеалната крива и излизаше на пълна газ?! Безумие! Направо съм озадачен от постъпката на Чад.
          В това състезание Рийд демонстрира тотална разруха на психиката си. Разбирам го, че не му е лесно с тези резултати, а колко много се очаква от него, но това не е оправдание за тази постъпка.
          Вижда се още във втория хийт колко безпомощно изглежда на трасето в сравнение с това, което знаем за него от последните години.
          Вилопото със същия мотоциклет го видяхте какво направи.
          На края неможа да се примири, че не може да изпревари 10тия и се срина психически според мен, от там и удара му в Стюард.

Първата катастрофа на Джеймс си беше негова грешка.
          Според мен не видя на време кавата от дясната му страна и се опита още от скока да си подготви подхода за завоя.
          Вече по средата на скока виждате колко рязко се обърна като чу звука на мотора до него, осъзнавайки че е направил грешка, но вече беше късно за корекции.

Така видях аз това състезание.
          Кофти състезание за Джеймс, но всичко тръгна от неговата първа грешка на скока. Така не можа да заеме добра стартова позиция за майн-а, изостана, взе да наваксва. При това не мисля, че беше съвсем в кондиция и съвсем без болки от жестоката първа катастрофа.
          Пак добре, че се размина само с това. Аз като го видях как не може да мръдне от първото падане си казах дано само не се е натрошил и да си прецака сезона... щеше да е отвратителна работа.

И в заключение поздравления за моя човек Дънджи
          Показа, че нищо случайно не се случва...

Коментар

Предполагам, че под идиот са имали в предвид да не кара така с другите, а да "полудее" както се изразяват някой тук (и съм съгласен с тях) и да си избяга напред с голяма преднина.Не знам, не е моя мисъл, просто цитирам каквото видях да пише в коментарите в сайта на Стюарт.

А за Чад ... дано да се съвземе малко, че тея Кавазакита и без това не съм им много фен, да не ги мразя допълнително поне.

Тамън бяха напреднали със Стюарт и си ги изпреварваха един по един.Просто Чад трябваше да си кара зад него.Свършен факт.
            Иван Маринов
            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Рийд как можа да направи тая простотия ..плати ли му някой или мозъка му тотално прещрака в следсвите на собствените си резултати.
              Трябва да го накажат за това както наказаха миналта година Чизъм. Не са му чужди тия номера на него опита се да стане шампион миналата година като на два пъти удари Стюарт единия на които на финала...наглост дано контузията на Джеймс да не е тежка и да успее да се възтанови печелейки повече точки.
              Последно редактирано от Жоро Донечки; 18-01-10, 21:28.
              [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Момчeта, гледайте малките скакалци...там битката за първо място последните 3-4 обиколки беше невероятна.
                Последно редактирано от Chinela; 18-01-10, 21:32.

Коментар

...о и пропуснах най голямата наглост на Чад Рийд след като паднаха двамата на земята Рийд удари с ръка Стюарт по главата .....по-грозна картинка не бях виждал в такова състезание

Коментар

До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Момчета, ако ще го избивате на простотия спирам да посещавам темата.
                    Коментари във стил на футболни запалянковци няма да понеса!
                    Това се нарича нормален състезателен инцидент.
                    Май Рийд го предизвика, но пък и той си изпати повече. Нямам нищо против, някой да е фен на някого и да е готови да прости всяка негова грешка и да обвини всеки, който го наближи (всъщност и това не ме кефи ама айде), но никак не подхожда (най-меко казано) в коментарите за тоя спорт и още повече точно тоя шампионат, да се сипят обиди! Пъвите 10 там са легенди, почти божества в мотокроса. Всички, които се влезли във финала са герои. Кой и от каква позиция, застанал за мониторчето в къщи, смята че може да плюе по който и да е от тях??!?!!
                    borisgp, аз наистина съм сериозно разочарован от този тон и няма да коментирам нищо по тоя кръг. А ако някой пак пише подобни неща по чийто и да е адрес, повече никога няма да вляза в тази тема.
                    К. Кулев

Коментар

• До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Калине, точно това исках да кажа, но ме беше страх, че има хора ,коити гледат състезанието само от една гледна точка. Стюарт много добре знаеше, че Риид е зад него и ще го изпревари. Гледайте повторенията и ще видите, че при завоя на Стюарт, Риид нямаше къде да отиде. Той почти се обърна на 180°. Ако Чат беше направил блокпас, разбирам да ревете. На всичкото отгоре Стюарт имаше прекалено много пространсво да мине по външната крива. Това си беше негова грешка. Той просто не можеше да понесе да бъде изпреварен. Всички знаеха за падането му в квалификациите, тъй че той трябваше да го преглътне. Господа, гледайте състезанието не бъдете безпристрастни.
                      Стюарт е вече втори сезон с Ямахата, докато Риид е едва в началото на първият. Трябва му време.
                      И да завърша. Вярно има доста детски реакции и изказвания по тези въпроси. Сдържайте си емоциите, гледайте отново и тогава коментирайте. Жена ми за първи път гледа състезание с мене (просто нямаше избор) и щом тя се изказа: "как можело този със синият мотор да кара така безрасъдно...", правете си изводи. За нея няма Стюарт или Риид.

Коментар

Изказването ми горе наистина прилича на извадено от някой футболен форум, но бях афектиран от това което направи Рийд и то за пореден път. Мисля че коментара ми не отстъпва по нищо на постъпката на Рийд защото това, което направи не беше коректно, нито мъжко, нито подобаващо на спорта (да удариш с ръка в главата състезател който току що си съборил.....)

Моля модераторите да изтрият мнението ми по-горе в крайна сметка никой не е длъжен да чете подобни епитети!

Иначе на въпроса кой съм аз, че да изкавам мнение: Аз съм просто фен, един от тези малки и обикновенни хора заради които се прави целия цирк. Този който отива да си купи мотор, масло, бензин, екип и т.н.т от фирмите които рекламират, спонсорират и реализират състезанията това съм аз умножен по милиони всеки със собствените си пристрастия, емоции, и изказвания.

Няма да пиша повече в темата не бих искал да лиша никой от присъствието на един от най-успелите български състезатели.

До спотбийм: Пределно ясно се видя че изпреварването което предприе Рийд беше a bummer!

Приятно гледане на състезанията и много емоции
                        Последно редактирано от Тануцо; 18-01-10, 23:04. Причина: объркана буква.

Коментар

До спотбийм: Пределно ясно се видя че изпреварването което предприе Рийд беше a bummer!
                          James went high and I saw an opportunity to pass and took it and we came together end of story

Ако си пази позицията, да си държи вътрешната крива.
                          Ниикой никого не удари, просто го изблъска, защото лежеше върху него - става въпрос за десети от секундата.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                            James went high and I saw an opportunity to pass and took it and we came together end of story

Ако си пази позицията, да си държи вътрешната крива.
                            Ниикой никого не удари, просто го изблъска, защото лежеше върху него - става въпрос за десети от секундата.
                            Съжалявам, но твойто мнение е крайно в полза на Рийд толкова колкото мойто е за Стюарт. Когато Чизъм влезна по същия абсурден начин на Рийд миналата година спомняш ли си !? Само, че доста по меко тогава всички го оплюха дори беше наказан. Не съм съгласен че се изпреварва по този начин от вътрешната страна, Стюарт ни го е показвал много пъти как се прави. В желанието си да изпревари не можа да спре достатъчно бързо и се нацепи в траекторията на Джеймс която беше същата външна линия която ползваха и състезателите пред него това видях аз.
                            Отосно "побутването" в главата с ръка на повторението ясно се видя агресията. Стюарт е излезнал с официално изявление по случая което отговаря много точно на случващото се напоследък.

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
                              Съжалявам, но твойто мнение е крайно в полза на Рийд толкова колкото мойто е за Стюарт. Когато Чизъм влезна по същия абсурден начин на Рийд миналата година спомняш ли си !? Само, че доста по меко тогава всички го оплюха дори беше наказан. Не съм съгласен че се изпреварва по този начин от вътрешната страна, Стюарт ни го е показвал много пъти как се прави. В желанието си да изпревари не можа да спре достатъчно бързо и се нацепи в траекторията на Джеймс която беше същата външна линия която ползваха и състезателите пред него това видях аз.
                              Отосно "побутването" в главата с ръка на повторението ясно се видя агресията. Стюарт е излезнал с официално изявление по случая което отговаря много точно на случващото се напоследък.
                              Това е истината. Няма две мнения.

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                              Гледайте повторенията и ще видите, че при завоя на Стюарт, Риид нямаше къде да отиде. Той почти се обърна на 180°.
                              Всеки гледа от неговата си гледна точка.
                              Очаквах, че някой няма да е съгласен с това, което съм написал аз.
                              Лошо няма, затова сме тук да коментираме

Самата ситуация съм я върнал може би 20тина пъти за преглед.
                              Продължавам да твърдя, че Рийд доста необмислено и умишлено пресече пътя на Буба.
                              Натресе си се в него най-левашки. Това не беше никакво изпреварване. Беше си в стил "блъскащи колички"
                              На този завой всеки захожда от външната страна с остра чупка на виража и мръсна газ на излизане. Като излизането го правят по-отвътре.
                              Там където стана сблъсъка обикновено вече са набрали скорост от виража.
                              Обърнете внимание на този вираж, но не само от сблъсъка а и от предишните обиколки. На всяка обиколка го дават този вираж.
                              Вижте как го взимат всички, как го преминават по крвата, после се върнете на сблъсъка и пак анализирайте.
                              Освен всичко друго ситуацията и положението на Стюард не предполагат да види от рано Рийд. Няма как да го види с периферно зрение. Просто си влиза в завоя, излиза на яка ръчка от виража и в момента в който има възможност да види връхлитащия буквално срещу него(нищо че със спирачка посука мотора) Рийд, няма как да реагира, за да го избегне.
                              За мен това не е нормален спортен инцидент.
                              За мен си е умишлен инцидент ... правя разлика м/у двете.
                              Калин е професионалист може би има право, но аз казвам това което усещам и мисля.

И сега понеже много обвинения се сипят в пристрастност
                              Борис е пристрастен определено. Стюард е неговия човек.
                              Но аз не съм. Дори Рийд принципно ми е по-симпатичния от двамата.
                              Така че... пристрастност в думите ми няма.

И като заключение мисля да приключа с коментарите по случката.
                              Предостатъчно думи и отделих вече.
                              Позицията ми, относно вината на Чад, си остава непроменене определено.

Лично на мен малко ми е болно за Хонда.
                              Този мотор заслужава повече. Не вярвам това да е всичко което може да даде.

Коментар

Тук няма значение кой какъв мотор кара.Всеки от тях е професионалист и за тях е все едно.Но тук според мен колкото е виновен Рийд толкова е и Стюарт.По скоро Стюарт се блъсна в Рийд.От друга страна Дънджи показа, че на първото състезание не случай води 17 обиколки.Все пак страхотно състезание

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X