От Боби Релето. Аз си сложих такова.
За съжаление при мен работи 1 седмица. Предложи ми човека гаранционна подмяна, но не исках и беше много коректен да си го вземе обратно, като върна парите. Не знам дали аз съм бил карък или елементите са били слаби, но предполагам има вече проверено решение за Африката.
Някой сблъсквал ли се със проблема да му работи само ПОЛОВИНАТА оборотомер ?
Мисля си,че до около 5 000 оборота си отчита нормално.После някак си спира.При мен 5 000 оборота са 110-115 км.Днес го "понатиснах" малко.Стигнах до 150 ( имаше още "мегдан" ) и оборотомера едвам качи на 5500 оборота.Мисля,че пиньоните ми са стандартни 43 зъба отзад.Задната гума е 140/80 17.
Това го прави откакто го взех.Някой беше казал хлабава връзка - преди време го разглобявах от пред и хвърлих едно око на кабелите зад таблото.Плетеницата е ужасна.Трудно се оправям със токовете ( да не кажа хич ) и ме достраша да пипам нещо там.Доколкото успях да видя,нямаше нищо хлабаво или откачено !
Идей ???
Сега - BMW R1200RT 2006 г
Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г
Такова чудо ... не ми се е случвало. Не съм и чувал за нещо подобно.
При нормални пиньони 5000 об. са около 110 км./ч.
Да не задържа нещо вътре?
Оопсс ..
Сетих се!
Обортомера е вързан на едната свещ .... образно казано!
Виж схемата!!!!
Вържи го на другата ... за проба!
Имал съм случай на неработещ ... при Трансалп ... размених ги и ... тръгна, но после сменяхме бобина, после и комутатор ... тоест CDI или кой как му вика. Управление на запалването.
Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Случайно попаднах на клипче в тубата, как се сменя верига и пиньони на Африка.
Моята я смених на улицата без да разглабям половината мотор ... (но това е друга тема)
Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
Разнитваш, качваш, занитваш с чук и подложка за чукане, раздвижваш занитеното звено, и готово. Какво сложно има?
Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар