Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Поръчах оригинална. Това с шмиргела Петко и аз го мислех, но ще ти кажа защо се отказах. Уплътнителния ръб на семеринга е по-надолу спрямо повърхността, където ляга в леглото. Няма как да се изпили 2 м, защото първо ще повредиш вътрешния ръб, второ като я монтираш той ще опре долу. Може да се изпили максимум милиметър, което автоматично повдига охлюва с толкова. Механизма му на задвижване е сравнително прецизен и не знам дали няма да спре да работи, а ти като стегнеш оста ще цялатото напрежение ще легне на семеринга, защото едва ли втулката му ще е опряла в черупката на лагера. Ако е опряла може би няма да е проблем, но като цяло ако се прецака охлюва знаеш - струва 40 лв
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Слагаш 4мм. семеринга и 1 - я милиметър луфт между семеринга и охлюва го запълваш с водоустойчива грес. Водоустойчивата грес е по твърда, не се разтича дори и през най-големите горещини и недопуска проникването на вода и прах. Не е добра за смазването на охлюва и лагерите обаче, затова, само за изолация!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

От центробежните сили при по-висока скорост ще отиде директно върху диска и гумата.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ми 2 години вече си седи дето съм я сложил, въпреки злите сили!

Коментар

Хондите са по-бързи . Между лагера/капсулован/ и семеринга , мисля , че ще е по-добре за твоя метод , но колегата си е решил проблема вече.

Коментар

То аз и в лагера и в охлюва на ямахата наблъсках от тая грес но бързо разбрах че това е грешка, но иначе на едно друго китайско двуколесно на което даже и семеринги не са сметнали за нужно да сложат, успях да "запуша" трайно около 2мм. луфт след като няколко пъти лагерите се пълниха с вода и пясък та се налагаше да ги свалям и мия!
              А иначе всяка задача обикновенно има по повече от 1 решение! Конкретния проблем освен с грес, може да се реши и със силикон (топъл или студен), шайба или О пръстен с подходящ размер, или пък като си купи човек оригиналния но скъп семеринг!

Коментар

Сигурно залепва много добре , но аз не бих рискувал , защото съвсем малко да попадне върху диска ще те лиши от предна спирачка. А по-тънкият семеринг може просто да се залепи към главината ,така , че да не влиза навътре. Много семеринги и лагери ги правят с нестандартен размер , така , че да си ги платиш десеторно.

Коментар

Нищо не пречи този 4 мм семеринг да не се набива до край в леглото , а докато се изравни с челото . Отдолу изобщо няма никакъв смисъл да се подлагат 1 мм шайби , 0-пръстени и други подобни . Това със шмиргела не е добра идея .

Коментар

Прави сте, обаче забелязах друго. Предния път (преди 30 000 км) не смених този семеринг, защото не можах да намеря. Следователно е сигурно оригиналния, или поне на 60-70 хиляди. Не знам от каква гума е направен, но ръбчето му, което уплътнява все още си личеше, за разлика от това на всички останали семеринги, които бях сложил преди 30 хиляди. Те бяха тотално изтрити, все едно минати на струг. Те не са проблем, под тях има само лагери за 5 лв, обаче да сложа менте от 5 лв на охлюва не става, пластмасата струва 40 лв а самия механизъм 5 пъти повече. Влезе ли прахоляк там ще направи всичко на мармалад. Не че не можех да сложа пак стария семеринг, но го поизкривих като го вадех. Баси проблемите дето имам
                    Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Старият оригинален семеринг(ако не е станал на кокал) става почти нов , ако му скъсиш с няколко мм пружинката . Този , който си изкривил лесно можеш да го изправиш . Тук в Карлово има на 6 мм дебелина . Този , можеш и да го минеш на шмиргела с 0,5 мм и ще заспи. Варианти имаш няколко .

Коментар

За съжаление го повредих с отверката като го вадих, пък и си е изпял песента вече.
                        Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Реших да си сложа Led фарове със който да се "направя" още по видим през деня.Не очаквам да светят особено през ноща,не ми и трябва.Купих обикновени кръгли ледки.

Въпросът ми е за тяхното закрепване.Идеята ми беше да ги хвана на ролбара,но начина им на закрепване не позволява това.Пробно ги хванах за един болт на спойлерите,държат се,но не съм карал така и не знам във движение как ще е ?!
                          Друга бира е,че не искам да дупча споилерите за да им слагам по още една видия.

Другото - дали ще имам проблем със полицията.Тези ледки са малко на ръба на закона,въпреки,че гледам масово се слагат по коли и мотори.

Във момента има сложена по една лента на всеки споилер,но нейната функция е по скоро декоративна - нито свети хубаво,нито се вижда от далеч.

Направих доста снимки и затова ги пускам на външен линк,за да не пълня темата.
                          На снимките незнам защо,изглеждат,че лентата свети доста,но реално не е така.Но ледовете и на живо се виждат доста добре.

Ще бъда благодарен на всякакви идей и съвети.

http://kirilkirilow.snimka.bg/motorc...vetlini.805361
                          Сега - BMW R1200RT 2006 г
                          Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
                          По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
                          По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

Моят съвет-не си дупчи пластмасите излишно,и без това са стари и лесно се пукат....а тези фарове като виснат на тях при друсане,ще ги събираш по земята.
                            Направи си фаровете да светят с Н4...
                            И другото(лично мнение)-направил си мотора да прилича на тираджийска кабина-така ли ти харесва?
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

найстина във момента е като "тираджийска кабина" или циганска лада.
                              Но няма да остава така,просто че чудя кое да оставя ?
                              Иначе фаровете са с H4 и светят и двата.
                              Сега - BMW R1200RT 2006 г
                              Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
                              По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
                              По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

Първоначално публикуван от kirilkirilow Преглед на мнение
                                Реших да си сложа Led фарове със който да се "направя" още по видим през деня.Не очаквам да светят особено през ноща,не ми и трябва.Купих обикновени кръгли ледки.

Въпросът ми е за тяхното закрепване.Идеята ми беше да ги хвана на ролбара,но начина им на закрепване не позволява това.Пробно ги хванах за един болт на спойлерите,държат се,но не съм карал така и не знам във движение как ще е ?!
                                Друга бира е,че не искам да дупча споилерите за да им слагам по още една видия.

Другото - дали ще имам проблем със полицията.Тези ледки са малко на ръба на закона,въпреки,че гледам масово се слагат по коли и мотори.

Във момента има сложена по една лента на всеки споилер,но нейната функция е по скоро декоративна - нито свети хубаво,нито се вижда от далеч.

Направих доста снимки и затова ги пускам на външен линк,за да не пълня темата.
                                На снимките незнам защо,изглеждат,че лентата свети доста,но реално не е така.Но ледовете и на живо се виждат доста добре.

Ще бъда благодарен на всякакви идей и съвети.

http://kirilkirilow.snimka.bg/motorc...vetlini.805361
                                Не се занимавай с глупости. Единственият резултат ще бъде оциганяването на машината. Нито ще си по-видим, нито щр виждаш повече. Това, което е смислено да направиш е да си сложиш H4.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X