Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda XRV Africa Twin
Свий
X
-
От: Honda XRV Africa Twin
Наздраве
Вакумните и електрическите помпи с мембрана няма как да 'произведат' стружки и други отпадъчни материали по време на работата си. Затова и не е необходимо филтриране на горивото след помпата. Аз съм хакнал на моята африка вакумна помпа от Супертенере, като филтъра е преди нея и тъпче бензин в несвяст, пробвах един път да изкарам маркуча след помпата и ми изми очите.
Иначе за 650-ката - вземи, някой който им знае кусурите на тия машини да гледа. Дори и да има проблем, ако я вземеш за 1200-1300 лв ще си заслужава. Ще отстраниш проблема какъвто и да е, като същевременно ще ревизираш целия мотор и ще се радваш дълго време след това. За мизерията която ти е останала по ръката от ауспуха съди, когато двигателя е добре загрял. Иначе масло не виждам как може да гори - освен ако не липсва някоя гумичка на клапан
Ако пуши черно е кофти бензин или кофти регулирани карбове, няма страшно. Не че има какво да им се регулира, по-скоро се запушват или се късат мембраните след дълго време на некаране.
Yamaha XTM600E '98
Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate
Коментар
-
Днес направих още едно подобрение по моята Африка свързана с релето за зареждане. Някъде в темата бях чел за проблема с релето и отстраняването му.Проблема бил в буксата и след премахването и се оправял и се удължавал живота на релето. Направих замерване на зареждането при 1200 оборота зарежда 13.6 волта при включени светлини вдига 14.1 волта при същите обороти а при вдигане на оборотите не реагира о си остава 14,1 волта . По мануал му дават при 5000 оборота 15,3 волта. След изрязването на буксата и запояването на кабелите директно ,направих нови замервания и при 1200 оборота измерих 13,8 волта при включен фар 14.4 волта а при 5000 оборота и включен фар точно в заводските норми 15,3 волта .
Благодаря на всички колеги за информацията която споделят и решенията които са взели при срещане на проблеми по своите Африки.Dimitar Dyakov
Коментар
-
Re: От: Honda XRV Africa Twin
В събота се връщах от Пловдив в дъжда и лампите по таблото и фарът започнаха да мигат.Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнениеДнес направих още едно подобрение по моята Африка свързана с релето за зареждане. Някъде в темата бях чел за проблема с релето и отстраняването му.Проблема бил в буксата и след премахването и се оправял и се удължавал живота на релето. Направих замерване на зареждането при 1200 оборота зарежда 13.6 волта при включени светлини вдига 14.1 волта при същите обороти а при вдигане на оборотите не реагира о си остава 14,1 волта . По мануал му дават при 5000 оборота 15,3 волта. След изрязването на буксата и запояването на кабелите директно ,направих нови замервания и при 1200 оборота измерих 13,8 волта при включен фар 14.4 волта а при 5000 оборота и включен фар точно в заводските норми 15,3 волта .
Благодаря на всички колеги за информацията която споделят и решенията които са взели при срещане на проблеми по своите Африки.
Оказа се окислени клеми на куплунга, непосредствено до акумулатора. След почистване и стягане нещата си дойдоха на мястото.
Африката е 91г и със сигурност там не е пипано, откакто това е мотор..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от kasssev Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]433927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433928[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433929[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433930[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433935[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433936[/ATTACH]
Подробности???
Коментар
-
Това сам го снимал в Кипьр,тези двамата + кучето са трагнали с тази африка от Аржентина преди 10 г и продалжават да обикалят света,на снимките с картата на земята е нарисувано каде са били и как са патували ,на места със кораб а другаде със самолет,били са вѣв 76 държави досега,аз сам стар моторист до сега бях чопарист но със това чашата преля, и сам решил- следващият ми мотор ще баде хонда африка 750,лошото е че тук във Кипър са много скапи по 4 - 5 хиляди евро,но рано или късно ще ви бъда запален колега.
Коментар
-
Здравейте Африканци, от доста време следя темата и ми е мерак да вкарам в гаража една Африка.
В Ямбол се продава една от доста време та ме съмнява да не би да е проблемна.
По великден ще съм там та питането ми е дали има някой от Ямбол, който да е навит да помогне с огледа?Honda Africa Twin RD07 '95
Коментар
-
За една, грозно боядисана като македонското знаме ли говориш?Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнениеЗдравейте Африканци, от доста време следя темата и ми е мерак да вкарам в гаража една Африка.
В Ямбол се продава една от доста време та ме съмнява да не би да е проблемна.
По великден ще съм там та питането ми е дали има някой от Ямбол, който да е навит да помогне с огледа?
Иначе бий една жица на Cartest в Ямбол. Той е виждал наживо Африка и знае какво да гледа.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Е чак пък грозна
Ето тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...420&f1=detailsHonda Africa Twin RD07 '95
Коментар
-
На пръв поглед от снимките забелязвам липсата на единия преден спирачен диск.Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнениеCherokee WJ 4.0L- NP242
Honda Africa Twin XRV 750
Коментар
-
Вижда се ухото за захващане на апарата на ботуша на вилката,но трябва да се види на място
В БГ никога не е имало богат избор на Африка Туин
Има една в Бургас в момента,малко по-скъпа е,но ми се вижда по-добра
По разцветка като че ли е 91-92,макар да пише 94,но това не е от голямо значение,
А тук има човек,който може да я погледне там-Chanev,ЧавдарCherokee WJ 4.0L- NP242
Honda Africa Twin XRV 750
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар