Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

ВладиЧ, имаш ли спомен, колко ти изгори в Турция, вечерта, когато се прибирахме от Пергамон. Имам предвид когато спирайки да зареждаме, ти ми вдигна скандал, че карам много бързо... Тогава, когато ти сe извиних, след като си погледнах средната скорост. Умишлено ще премълча стойността и, щото някои няма да повярват.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Автономията определено е много важно нещо ! На последния ми мотор (ZX12) танка беше 15 а ми гореше 7/100 ! Не ,че е голям проблем ама си е досадно да спираш на всеки 2 часа !
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Здравейте колеги, следя темата от доста време и съм останал с добри впечатления за Африката. Напролет, ако събера пари ще търся нещо подобно - в смисъл или Африка, или Тенере. Съмнява ме Тенерето да е "по - счупено" от Африката. Вашето мнение какво е, заслужава ли си Тенере 750, смисъл аз предпочитам Африка, но обявите се броят на пръсти, то не че и тенерета има повече, ама едно от двете ще е , или Транс алп. Трябва ми някакво тежко ендуро за асфалт, за по - дълги преходи. Теглото и височината няма да ми е проблем. И да не отварям нова тема да попитам тука - тези 3 мотоциклета, които съм изброил здрави ли са, и ако не си намеря Африка - Тенере 750 или хонда Трансалп е по - добре?
        Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 12:58.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
          тези 3 мотоциклета, които съм изброил здрави ли са, и ако не си намеря Африка - Тенере 750 или хонда Трансалп е по - добре?
          Колега ако знаеш английски почети малко тези два линка за да придобиеш по добра представа за V-twin на Хонда.
          http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=384629
          http://xrv650story.eu/index.php?opti...tpage&Itemid=1
          Dimitar Dyakov

Коментар

• Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
            И моят километраж не работи и се замислям много сериозно за Sigma sport електронни километражи..
            Ето например този :
            http://www.dimibike.com/product_info...ca2e3e50871696

Точно този модел ми харесва, заради това че има LCD подсветка, според описанието показва и околната температура.
            Доста добра алтернатива, поне според мен.
            НАмерих си от ebay.co.uk не е в перфектно състояние,ама от 2-та ще сглобя един дето да ми върши работа

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
            Добре де, моя рекорд по икономичност е 5,00 със скорост 70-80. Случи се в Косово, където дебнеха ченгета през 50 метра и след като ни бяха ударили с глоби по 35 евро Не съм успявал да сваля разхода повече. Нормално ми дава 5,2 - 5,3 на дълъг път, а при ръчкане или с втори човек отива на 5,7. Карбураторите са регулирани, синхронизирани, клапаните са наред, въздушния филтър.....отзаде съм с 42 зъба.....
            Вярно, че уж РД04-ката бил най-лаком ама все ме гложди нещо за този разход.....
            5,2-5,3 си звучи направо супер.Аз на моята едва до 6 им докарвам,ама и я карам малко нервно.Не мога да търпя някой Варбург да ми пуши двутактова смес в муцуната.По долна и газ.Та....някъде около 6 се движа аз.
            Последно редактирано от giorgio; 16-12-10, 09:55.

Коментар

Преди 8 години имах Ямаха терене 600 кубика и над 6/100 никога не ми е харчила, дори и в гората! А аз тогава си я юрках здраво. Старите мотори много малко харчеха, дали заради двойните карбуратори?

Коментар

Maлкото коне според мен ! Конете (енергията) която отдава двигатела трябва да идва от някъде и това място е горивото .
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Отклоняваме се от темата, но разходът на гориво зависи от много фактори, от които на първо място е съвършенството на машината, включвайки КПД на двигателя, избора на предавки(имам предвид съотношението на верижните колела), аеродинамика и т.н. Следва стила на каране...

П.П. По отношение на Африката, то най-голямото достойнство на този мотоциклет е изключителната надежност, следвано от сравнително малкия разход на гориво, което го превръщаше в безспорен фаворит, при дълги пътешествия.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                    Maлкото коне според мен ! Конете (енергията) която отдава двигатела трябва да идва от някъде и това място е горивото .
                    Да, ама не.
                    Хонда ХЛ600 гори 3.5-4 л/100, докато Доминатора под 6 трудно пада. Конете и двигателите са почти еднакви, но карбураторите са различни - ХЛ-а е с два механични с последователно отваряне, а Доминатора с един CV.

Коментар

Здравейте,

Преди седмица две си взех една Африка РД03 и имам няколко въпроса за нея.

1) От къде да си набавя ролбари? Евентуално ако имате чертежи да си направя?
                      2) Същия въпрос и за централна стойка, защото моя няма.
                      3) Загледах се и четох много с какви пиньони и верига трябва да е. Незнам в момента моя с какви е. Kакви бихте препоръчал? Прочетох че оригинално е с 16/49 пиньони.

Това ми е първи мотор изобщо и дано въпросите не са много смешно.

Поздрави,
                      Никола
                      Honda XRV 650 Africa Twin RD 03

every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Добре дошъл!
                        И аз съм супер нов с африката , тия дни ще сваля ролбарите щото единия трябва да се заварява ... и ще ти пратя размерите
                        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Благодаря много! Ще имам да черпя
                          Honda XRV 650 Africa Twin RD 03

every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

И аз съм нов в отбора на "Африка". От две седмици.
                            Колега Faca, ако не те затруднява постни тук снимки на ролбарите и размерите им. Добре ще е за тези, които имат намерение да си направят.
                            Поздрави!
                            BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                            LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                            Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                              И аз съм нов в отбора на "Африка". От две седмици.
                              ..............................................
                              Що не си почерпил бре ..... и си траеш Аааа !!!
                              Казвай бързо ... от къде, каква, ... докладвай .... снимки ....

А за ролбарите ... няма да ти покажа моите, докато не видя твоята !!!
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Само с размери се съмнявам да стане, най-добре свалените ги занесете на някой да направи още 2-3 комплекта така ще се вържат на добра цена и ще има за още някой. Дали се прави един комплект или три няма голямо оскъпяване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X