Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия TRANSALP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не знам за колегата, моята религия не ми дава ограничения та за себе си мога да кажа защо не f750 gs спрямо трансалп
    # по-тежък
    # по- маломощен
    # много по-тромав
    # по-хилаво и по- късо окачване
    # по-малки колела, нито турър, нито адвенчър
    # по- малък пътен просвет
    # почти всичко по него е евтинджос от Индия , но пък се продава скъпо

Коментар

• Jimm
      Jimm коментира
      Редактиране на коментар
      F850GS е в по- високия клас и като цена и като параметри, ако настояваш да го сравняваш с хонда, то това е Африка Туин, ама и там за bmw- то няма много радост.
      За място на производство на трансалп , не знам. Старото ми NC750x дойде от Япония, купих го френския дилър, Новия ми мотор NT1100 го купих от българския дилър, но също дойде от Япония, допускам , че и с трансалп а ще е така.
      Иначе всички скутери Хонда, които съм купувал са произведени в Atessa Италия, последния sh300 2020, дойде брандиран с италианското знаме

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Ахам, аз доколкото си спомням Хонда имаше завод в Англия, за автомобили за европейския пазар. Сега завода може и да го няма вече, за моторите може да е друга бирата.

Африката не е ли по-скоро кросарка? Повече за офроуд. БМВ не знам да са участвали на Париж дакар с мотори...
      А F850GS Adventure е по-скоро тип ендуро/турър ако не се лъжа. Като Трансалпа...

• Jimm
      Jimm коментира
      Редактиране на коментар
      F850GS е най- офроуд ориентиран мотор на БМВ, голям клиренс- към 250мм, дълъг ход на окачването 230, ако не се лъжа, седалката съответно е навирена на 890mm !, а понижения вариант е 870, абе ендурак си е, верно африката е с още по добри параметри, но цена са почти еднакви, така че сравнението е легално

Първоначално публикуван от Jimm Преглед на мнение
    Не знам за колегата, моята религия не ми дава ограничения та за себе си мога да кажа защо не f750 gs спрямо трансалп
    # по-тежък
    # по- маломощен
    # много по-тромав
    # по-хилаво и по- късо окачване
    # по-малки колела, нито турър, нито адвенчър
    # по- малък пътен просвет
    # почти всичко по него е евтинджос от Индия , но пък се продава скъпо

Ако зависи от мен , веднага бих забранил продажбата на това нещо.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Що бре,сума и жени това карат,за асфалта става,к’во му е

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Босе, може пък да е дамски модел. Гледам че въртящия момент е по-добър в ниски или средни обороти. ( при моторите май са различни понятия, спрямо колите или джиповете...)
      "...# почти всичко по него е евтинджос от Индия , но пък се продава скъпо..."

Че Трансалпа в за Европата, къде го сглобяват? в Япония?
      Последно редактирано от KingofROAD; 20-04-23, 08:24.

• motor_men
      motor_men коментира
      Редактиране на коментар
      Точно така! Има въртящ момент , степен на сгъстяване , сланинка , .... като за диво прасе на скара! Но са му сложили "вилица" по БДС от 1978г. , дето не става и за шопска салата.

ПОРЪЧАН!
    с 2-та пакета (Adventure + Rallye) + това-онова - пак излезе по-малко от гол КТМ...
    Казаха - доставка май (`23 ) - да видим...
    Последно редактирано от ivied; 19-04-23, 16:45.

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
      Стоян Боюков-Sariones коментира
      Редактиране на коментар
      Честито!! Със здраве да го караш!

• pansim
      pansim коментира
      Редактиране на коментар
      Много хиляди километри да му направиш! Честито!

• Martinarnaudov
      Martinarnaudov коментира
      Редактиране на коментар
      Колега, кога е планиран мотора за доставка, какво ти казаха от Дилъра ?
      Че аз го поръчах Март месец и ми го плануват за 30.06, пък сега имало забавяне ?

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Ако зависи от мен , веднага бих забранил продажбата на това нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      ПОРЪЧАН!
      с 2-та пакета (Adventure + Rallye) + това-онова - пак излезе по-малко от гол КТМ...
      Е той гол КТМ е с 7-8 отгоре близо...та трудно се стига...
      Със здраве и да стигаш винаги там дето си тръгнал макар и по-бавно от оранжевите....
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

• ivied
        ivied коментира
        Редактиране на коментар
        KTM 890 Adventure
        и не 7-8 бона (в лв. ли?) а ХХХ € под цената на голия 890...

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        @ivied:Това за цената на КТМ не го разбрах.

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение

Е той гол КТМ е с 7-8 отгоре близо...та трудно се стига...
      Със здраве и да стигаш винаги там дето си тръгнал макар и по-бавно от оранжевите....
      Това с по- бавното стигане, по-скоро няма да е вярно, всеки, който е карал вибратор като КТМ-а , знае че с него не може да се пътува с висока скорост, не и продължително време
      Браво колега, чудесен избор, насладавай се прекрасни пътешествия, наблизо, надалеч и навсякъде където те тегли, със здраве и напълно безопасно!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
        ПОРЪЧАН!

Честитутка и от мен.
        05.2023 e OK, дано го спазят.
        Вероятно не всичко зависи и от тях, де.
        Но мотора дори да е на витрина и да изсипеш парите от буркан на касата - поне 10 дни не можеш да си го вземеш от там.
        Това от опит, няколко пъти - може пък да е нормално.
        Враг усраине

Коментар

Благодаря за поздравленията! Рано е още, не съм го яхнал.
          Дилъра каза, че очакват към 40 бройки, другия месец!!! Можело и да са от Япония - не знаел откъде ще дойдат.
          И да не е май - знам как е първоначално с транспорта... И юни да е - тъкмо...
          В наличност имаха ВСЯКАКВИ Африки, стрийт-рейс файтъри, скутери и т.н. Аз съм бил 7-8-я досега от поръчалите Трансалпа този месец - и познайте всичките от кой цвят
          Последно редактирано от ivied; 20-04-23, 17:50.

Коментар

НЕАМ търпение вече! Б@си и лудницата, мотор да чакаш С екипировката съм ок, налична и почти нова.
            Но БенцБоса е прав - да не спамим темата с екипировка!
            Последно редактирано от ivied; 22-04-23, 11:03.

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Идеи да искаш……..тука работата отива на тема Екипировка,сьседната тема

Магистралка ли ще го караш или селско? Аз за селско съм събрал Giant Loop меки чанти,че като подскача и пада да не ми троши краката или да си разбива куфарите. Имам и твърди оригинални на Баварец,лесно се свалят и пренасят,заключват се - това им е единственото предимство.
              За ботуш АлпайнСтарс 10ка Супервентед - това ако наблягаш на селското каране,малко големи и широки идват та с едно на ум. Ако търсиш само обувки там идея нямам,аз толкова не рискувам,че моя мотор само пада и ботушите се избиват на всяко каране по 5 пъти

А ти допълни,сега видях че си на тема къс ботуш. Тук не знам,главно крака се троши от падане на ниска скорост и то точно над тия ботички та аз поне съм наблегнал на чисто кросови ботуши за лятото
              Последно редактирано от BENZBOSS; 21-04-23, 18:41.

• ivied
              ivied коментира
              Редактиране на коментар
              Шосе ще е за сега... Алпите са ми наблизо...
              Прав си - да не спамим за екипировка темата!
              Последно редактирано от ivied; 21-04-23, 18:45.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:изтеглен файл.jpeg-1.jpg
Прегледи:671
Размер:9.8 КБ
ID:6920892

Карам е те това! Иначе ботуш последният път ми докара само навехнат глезен. Ма това е много добро!
            Прикачени файлове
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Стоянчо кажи марка и модел де.Може да правят и някакви "нормални" номера да пробваме и ние малко по-големокраките.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Sidi - само подметката като му видиш и щрамерите.
              Гортекс обаче, няма Гортекс който да не спарва,а не виждам смисъл / лично мнение,без бой / да взимам къс ботуш който не проветрява много, ни за яко дъждовно,ни за жега. Дьлгото СиДи не лъже,ония високия ботуш е един от най-добрите и не е далеч от цената на тия късичките

https://www.revzilla.com/motorcycle/...QaAkv1EALw_wcB

• Стоян Боюков-Sariones
              Стоян Боюков-Sariones коментира
              Редактиране на коментар
              Да спарвааа ..., колко па да спарва!? Оплакване йок! Ма па можеш и да ходиш спокойно с тях.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Е колко да спарва……колко спарва ГорТекса,не е перфорирана кожа примерно с пластмасови въздушни отвори по ботуша

13 награди Red Dot Design за Honda

Проектирани в Европа, новите модели Honda CB750 Hornet и XL750 Transalp получиха награди за най-добър мотоциклетен дизайн в своята категория.

Наградите "Red Dot Design" са сред най-престижните международни награди, които отличават изключителен продуктов дизайн.
            Избрани от група експерти, състояща се от 50 международни експерти, победителите трябва да отразяват най-новите технологични, социални, икономически и екологични изисквания на клиентите. Honda отново беше отличена.

"Тази година отбелязваме 75-ата годишнина на Honda и спечелването на множество награди Red Dot Design Awards в категорията продуктов дизайн за четвърта поредна година за нашия отдел за автомобили и мотоциклети ни кара да се чувстваме фантастично и е доказателство за нашата изобретателност. Когато става въпрос за дизайн и функционалност, ние винаги поставяме хората на първо място и е изключително задоволително да знаем, че ангажиментът на Honda е признат с множество награди Red Dot.
            Тези награди са доказателство за нашия уникален дизайн и екипи за научноизследователска и развойна дейност, които поемат отговорност за нашите продукти и поставят потребителите – нашите клиенти – в центъра на своята работа. Honda ще продължи да създава дизайнерски концепции, които ще внесат „вълнение“ в бъдещите продукти, като същевременно продължава неотслабващо с ориентирания към полезността подход.
            ТОШИНОБУ МИНАМИ, главен оперативен директор, ДИЗАЙН ЦЕНТЪР, HONDA R&D CO. LTD

С връщането на Transalp в мотоциклетната гама на Honda след почти десетилетие, XL750 Transalp е насочен към ново поколение водачи като удобен, универсален кросоувър модел. Със същия нов 755-кубиков редови двоен двигател като Hornet, той е тясно базиран на легендарния оригинален модел 'XL600V Transalp' от 1986 г., но с по-модерен външен вид.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:х_рес.jpg
Прегледи:601
Размер:71.3 КБ
ID:6921345

https://www.motorradundreisen.de/mot...n-awards/7170/

Коментар

Колеги здравейте, някой знае ли с доставките кога ще дойдат тези от вас които са поръчали мотора?
              Лично аз го поръчах Март месец и днес ми казаха че няма да дойде до края на Юни.
              А по договор трябва да дойде до 30.06
              ​​​​​В момента да ли има екземляр в шоурума им?
              Или за тест драйв примерно някой питал ли е?
              ​​​

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Преди няколко дни ходих там но мисля, че нямаше трансалп в шоурума, ако за него питаш.
                Но и не съм гледал конкретно за това и е възможно да не съм го видял.
                Но пък попитах за други неща и те бяха продадени.
                Нови доставки - също юни.
                Иначе най-лесният и актуален отговор ще имаш ако просто им звъннеш.

Това е, че им звънях и немогат да ми кажат кога ще бъде доставен мотора. Абослютно никаква информация. Щяло да бъде след Юни обаче кога не се знае... Може да е началото на Юли може и към края да е може и по натам... Незнам това е странно за офицялен дилър, да не може да ти каже конкретни дати.

Коментар

За съжаление вече така стоят нещата далеч не само при тях или в този сектор.
                Колеги чакат едни нови микротик рутери повече от половин година.
                И за тях се говореше нещо като юни-юли.
                Или трябва да привикваме с тези особености или да не купуваме неща, които не са в наличност.
                Аз се придържам към второто за да не "припалвам".
                Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X