Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
    И още нещо , ама то не е свързано точно с моторите...
    Колегата е много прав, в цивилизованите държави не се изхвърлят излишно... Ние понеже сме "освободени" и "над нещата" наричаме реда и да си знаеш сметката и мястото - комплексарщина... както и да е, това е дълга и друга тема... Ама, странно, не съм видял младежи на по 20-25 с мултистради и GS-и (и изобщо от посочените модели)... сигурно щото не им трябват за дълги турове, а за кеф или адреналин други вършат тази работа... Като поулегнат с годинките и/или с приоритетите - стигат и до тях.

P.S. и "ко речи" е показателно... не използвам подобни изрази, кво ли значат...

Коментар

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      Колегата е много прав, в цивилизованите държави не се изхвърлят излишно... Ние понеже сме "освободени" и "над нещата" наричаме реда и да си знаеш сметката и мястото - комплексарщина... както и да е, това е дълга и друга тема... Ама, странно, не съм видял младежи на по 20-25 с мултистради и GS-и (и изобщо от посочените модели)... сигурно щото не им трябват за дълги турове, а за кеф или адреналин други вършат тази работа... Като поулегнат с годинките и/или с приоритетите - стигат и до тях.

опаа - би ли обяснил какво точно означава да си знаеш мястото?!? Кара ми се мотор - ще карам, кара ми се пистарка на 50 години ще карам, за тези, които се съобразяват с това, което другите "..ще си помислят.." вместо с това, което им е на сърце и душа ми е жал - а и леко ме изнервят когато почнат и на мен да ми обясняват, че трябва да си знам мястото

P.S. ако от предния ми пост не си разбрал само въпросния израз е добре, но малко се съмнявам....
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

карай, квото ти се кара... няма проблем

Коментар

карай, квото ти се кара... няма проблем
          аз това и правя, и много се радвам, че това не е проблем за някой - важно е всеки да кара каквото му се кара, без да очаква одобрението на тълпата!
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

bushiDO, мисля че и egerchev и ivied са прави, а също, че и ти си абсолютно съгласен с тах, но не ги разбра правилно. Идеята е, че няма как, или поне е много рядко, някой да се прави на тарикат в подредения свят, без системата да го изплЮщи качествено и обществото (всички) играят голяма роля в процеса на контрол.
            Представи си, че 22 годишният, "свръхуспешен бизнесмен", Х е намерил хитър начин да не си плаща данъците, или хитър начин да не плаща на работниците си, или хитър начин да му работят изтерзани източно-европейски гастербайтери без документ, или хитър начин да продава забранени стоки, или друг хитър начин... те хитрите начини не са кой знае колко много, па и са доста добре описани в Наказателния кодекс. Та същият Х се вижда у едни пари и си вика, "Дай сега да избухнем!", да видят те "Кой съм Я!". Купува си чисто ново, черно BMW, 7-а серия и за да не се мине също един GS, пак BMW "Чи кЪк!".

У нас, предполага се, всяка уважаваща себи си съпруга и/или майка ще каже: "Гледай го Х, колко е добре, а ти за нищо не ставаш..."

В "оня свят" (не съвсем "ОНЯ", де, тоя зад р.Одер) същата тази дама ще вземе да рече (Да и се ненадяваш на глупостта!): "Абе тоя Х дали си е платил данъците, като си е купил такава кола и мотор. Я да звънна на данъчните да го прослушат..."

И като се обадят 6 лели/мами, максимум на втория ден, откак GS-a се е появил в квартала (и аз като Емо ще кажа, виждал съм го да се случва това), на Х току виж му скочили няколко качулки в багажника, любопитни да "прегледат" дали пък няма някоя забранена суровина там... След още един ден, във фирмата му ще дойдат учтиви, но много любознателни ревизори, умиращи си за един бърз прочит на книгите... току виж с тях и няколо служитли от министерство на заетостта... хм, тия обикновено са заитересувани колко им е добър немския на работягите... и те така!

Ако всичко му е наред, да е жив и здрав Х да си кара новите придобивки! Ако не е (на колко ли Х-овци всичко им е наред мислиш?)... е, тогава всекиму според заслугите...

И каква е връзката с моторите от заглавието и темата въобще... ами много просто. Тия Х-овци, дето всичко им е наред обикновено са над 40 години, не ги влечат пистарките и пилите, искат мотор на който да си подпрат шкембето (по-голям резервоар), да не се стресират излишно, че и без друго са сресирани в работата си (голяма кубатура с неизпилен двигател), да не ги прави да подскачат като маймуни по дуките (меко окачване с голям ход) и да може да им носи нужните неща - апарат за кръвно(не дай боже), резервни чорапи, дебели и тънки ръкавици, 3 чифта очила и подарък за тъщата... (достатъчно товароносим ще рече).

Дали ще му кажем "адвенчър" на тоя мотор или "много удобен шосеен мотор, който върви добре и по леко извънпътие", на кой му дреме особено. Кой за каквото иска за това да си го ползва... Както видяхме и с FJR се ходи в гората.

Аз не съм на 40 още , но пък обичам да ми е удобно... (може да съм поузрял по-рано хахаха, дано не презрея скоро ) ...и ми харесват тоя тип мотори... Трябва ли задължително да ги вкарвам в пущинака... едва ли. Имам ли право да се нарека "Адвенчър", ако не го изкарвам мотора от асфалта... не ми пука... Ili4 направи страхотен адвенчър с VFR, само по асфалт и то перфектен асфалт... (виж James Bay пътеписа, ако не е ясно за какво говоря).

Ами.. да живее България... хм, таковата Адвенчъра исках да кажа, че в Българията Аман от Х-овци...
            Последно редактирано от Ilarioncho; 13-01-14, 18:49.
            Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
              И още нещо , ама то не е свързано точно с моторите.Значи , който е ходил в бели държави много добре знае, че примерно БМВ 7-ма серия, Ауди А8 или МБ S-класа никога няма да видиш да се карат от хора под 40г, неутвърдени в обществото(за разлика от тук). Системата е такава , че това до 40 годишна възраст няма как да се случи(имам в предвид утвърждаването или създаването на някакво име-разбирай пари).Естествено , че има изключения, но това наистина са изключения. Младите хора или карат по- стари мотори, или пистарки, защото за моторите , които са в теста дори да имат пари да си ги купят, съмнявам се , че ще го направят , най- вече заради общественото мнение. Това го знам не само от наблюдения , а и от МНОГО РАЗГОВОРИ С ЧУЖДЕНЦИ. Само на изток от река Одер и на юг от Карпатите всеки направил пари по КАКЪВТО И ДА Е начин първата му работа е да си купи нещо с което да покаже -ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ.ГС примерно ако си купи човек на 25-30 за да го кара през уикенда по проходите дето са до тях, ще го гледат с недобро око, но ако същия човек си вземе кредит и си купи същия ГС и тръгне да обикаля света, ще му кажат БРАВО. Изводите си ги правете сами. А в конкретното клипче сравняваните мотори са наистина такива направени за обиколка на света(или поне на Европа). Естествено , че адреналина в Алпите с голям, турър, спорт-турист или чиста пластмаса е много по- голям(знам го от опит), но как си представяте един чичко като мен на 50+ да вземе една лелка колкото него и с GSXR, CBR или R1 да тръгне да върти проходи. А инак....нищо не ни пречи да мечтаем или да влезем в изключенията.

Мислех, че пътуващите мотористи не робуват на догми. Или гроздето е кисело или вие сте от пишещите, не от пъуващите. Направо ми звучи безумно написаното от вас. Засрамете се, че налагате личните си ограничения на другите.

Коментар

Май не е за тая тема ама ....ТОКУ ЩО СЕ ВРЪЩАМ ОТ ГАРАЖА КЪДЕТО НАЙ- ПОСЛЕ СИ СЪБРАХ ЦЕЛИЯ МОТОР СЛЕД ГОЛЯМОТО ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ(на 2г. веднъж е хубаво да се прави такова ТО). И сега остава да чакам да мога да си напълня баката и да .....карам колкото мога из Родопите и максимум Трансфагарашан тази година. Май това ще ми е чужбината, че дупка след дупка...да се чудиш коя да прескочиш. А наистина не е лошо да можеш да караш каквото ти се кара. Замислял съм се да си продам Африката и да си взема FJR- във Варна има една читава Ямаха, ама като знам , че накъдето и да тръгнеш, все ще има поне едни 20 км с ремонт и ще ти стъжнят живота, и за сега съм пас. Дрънгела ми си е супер и още някоя година се надявам да му се кефя. А иначе ...няма да ви кажа как ми текат лигите като го гледам клипчето. Не знам защо нищо не казват за Кростуръра, но ....ИЗОБЩО НЕ МИ СЕ СТОРИ ТЕЖЪК на място, а и цената му с нормален съединител , а не с тия бутони от кормилото е доста по-ниска. Както няма да мога да свикна с автомат на лека кола, така и това нещо да го карат тия след мен. Следващото очаквам да започнат да правят мотоциклети с ония двойните двигатели - ел. и бензин. Ако има само такива ...спирам с моторите или ще съм си с поредния дрънгел до края.

Коментар

Първоначално публикуван от Sheiha Преглед на мнение
                  Мислех, че пътуващите мотористи не робуват на догми. Или гроздето е кисело или вие сте от пишещите, не от пъуващите. Направо ми звучи безумно написаното от вас. Засрамете се, че налагате личните си ограничения на другите.
                  Нито се познавам с колегата, нито скоро ще се видим сигурно ( надявам се да не съм прав) . Но забележи, че той го пише това от Германия, а аз от тук. Не е хубаво да се изпортва темата , за това предлагам всеки да си живее както реши , че е правилно , а законите и тия които ги контролират, да решават какво да правят. А за пътуването...всеки пътува колкото може и колкото му стигат силите и желанието. Аз май ще спирам да пиша в тоя форум , а само ще чета (както направиха доста хора) , защото все ми дават акъл разни хора дето за 3г. най-далечното място дето са стигали е съседния окръг, а пък иначе ...адвенчър, не знам си какво си .....Няма лошо де , всеки да пътува и живее така , както му диктува сърцето. А ЛИЧНИ ОГРАНИЧЕНИЯ НЯМАМ, ИМАМ ФИНАНСОВИ САМО И ТО НЕ ПО МОЯ ВИНА. Ако работех и живеех там дето се произвеждат ГС-ите тая същата работа дето я работя тука сигурно нямаше да пиша тук , а в раздела за пътеписи само и щях отдавна да съм с едни 50 000 напред с един кростурър или КТМ 990(не 1150)

Коментар

Господа, пише се "дръгел" - http://www.bgjargon.com/word/meaning...B3%D0%B5%D0%BB
                    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Айтоз Адвенчър мъ кефи на мах, но съм много млад за него, от тук http://gill05.wix.com/tripenside#!photos01/c4mx

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1496057_252278818265862_1998227500_o.jpg
Прегледи:1
Размер:96.6 КБ
ID:5554165
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Тегава работа са тия адвенчъри. Като ябълка на раздора. Без акумулатор могат ли да запалят??
                        Gnome Rhone AX2 800 1938
                        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                        Husqvarna Te 510 1989
                        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                          Тегава работа са тия адвенчъри. Като ябълка на раздора. Без акумулатор могат ли да запалят??
                          Значи, като стигнеш баш най - горе на Алпите и ти се скапе акумулатора, махаш го, свързваш клемите паралелно, даваш на контакт, обръщаш по нанадолното и като се засилиш включваш на втора....и си се пали. Немога да разбера къв е проблема

Коментар

ако трябва да избирам само един -
                            определено това ще е Ducati Multistrada 1200!!!
                            вече имах възможност да го тествам на живо... и...
                            изключителен мотор за дълъг път и асфалт...
                            на цената на GS-а...

P.S. имах възможност да изпробвам и останалите от посочените без КТМ-ите, разбира се за кратко...
                            но според моето скромно мнение Мултистрадата ги превъзхожда във всичко на шосе...
                            изключително удобство, ергономия, качество на изработката
                            а от КТМ бих избрал - един от моделите им на ...екипировката...
                            яке и панталон, пробвах ги и до месец, два мисля да се пооборудвам...
                            и не ми пука, че мотора ще е друг
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от ivied; 26-01-14, 23:59.

Коментар

За мен най най на Adventure си остава Moto Morini Granpasso 1200

Име:2013-Moto-Morini-Granpasso-1200-Travel-Yellow-03.jpg
Размер:63.6 КБ
ID:5558458

но има хора на които по би им харесало Moto Morini Scrambler 1200

Име:2013-Moto-Morini-Scrambler-White-Queen-04.jpg
Размер:68.2 КБ
ID:5558459
                              а какво ще кажете за това нищо че мотора не спада от клас Adventure, може пък моториста да е Adventure настроен и да иска да е различен с едно Moto Morini Rebello 1200 Guibileo

Име:2012-Moto-Morini-Rebello-1200-Giubileo.jpg
Размер:89.8 КБ
ID:5558467

а що се отнася до Алпите, всичко на тази марка върши страхотна работа, все пак нали си мечтаем

Име:original_64595_MmNT9B15zuTBQXuArJhishXR4.jpg
Размер:258.0 КБ
ID:5558460
                              Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Записах се - Triumph Tiger Explorer XC .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X