Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Тоя, ако си купи ендуро ще кара само по магистралите...
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Първоначално публикуван от SIM Преглед на мнение
      Да се наредя и аз на опашката за новите машини,нали все пак са подарък
      Триумф или БМВ ама от новите,а иначе както и колегата ''деймън'' спомена FJR е един перфектен турист за път а и не само;
      Само не разбрах с това клипче какво се показва.?Всеки опитен ендурист ще го мине това и с тежък мотор като FJR(измежду другото ми е един от любимите туристи )и след Африката с удоволствие бих си взел такъв. Но без тежко ендуро в гаража не бива да се остава. Това е като да показваш колко върви крос или супер леко ендуро по магистралата. Ебаси безсмисления клип.
      ПП Илко , ако ги подаряваш : ЗА МЕН КРОСТУРЪР, ТИГЪРЧЕ ИЛИ КТМ...каквото остане! Сериозно : Не знам защо за Триумфа се коментира толкова малко. Където и да погледна, (не , че има много писано де), или аз не засичам, или ....не срещам отрицателни коментари. Може би , само , че е по- бутиков и няма толкова широка дилърска мрежа. Ама нали като ще ни подаряват нови мотори не би трябвало да се чупят веднага. В предвид анти БМВ пристрастията ми(които са си мои лични и не касаят никого), това е моторът в който се хващам, че се заглеждам все повече. Не , че тук в Бг ще се намери де(ако тръгна да го купувам) .

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
        Само не разбрах с това клипче какво се показва.?Всеки опитен ендурист ще го мине това и с тежък мотор като FJR(измежду другото ми е един от любимите туристи )и след Африката с удоволствие бих си взел такъв. Но без тежко ендуро в гаража не бива да се остава. Това е като да показваш колко върви крос или супер леко ендуро по магистралата. Ебаси безсмисления клип.
        ПП Илко , ако ги подаряваш : ЗА МЕН КРОСТУРЪР, ТИГЪРЧЕ ИЛИ КТМ...каквото остане! Сериозно : Не знам защо за Триумфа се коментира толкова малко. Където и да погледна, (не , че има много писано де), или аз не засичам, или ....не срещам отрицателни коментари. Може би , само , че е по- бутиков и няма толкова широка дилърска мрежа. Ама нали като ще ни подаряват нови мотори не би трябвало да се чупят веднага. В предвид анти БМВ пристрастията ми(които са си мои лични и не касаят никого), това е моторът в който се хващам, че се заглеждам все повече. Не , че тук в Бг ще се намери де(ако тръгна да го купувам) .
        Еми квото имал това вкарал в гората човечеца,защо клипа трябва да показва нещо конкретно,а и сигурно повечето с лъскави ''джи еси'' ''тайгъри'' и така на татъка не биха и си помислили да ги вкарат там
        Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

На FJR му е много ниско кила и задира при офроуд, иначе е с нисък център на тежестта и не е толкова зле. Учудващо как това японче не задра някой клон от земята. Карали сме фейзърите през разорана нива, и проблемите изчезнаха след като махнахме предните калници.

Аз гласувах за Дукати, щото според мен е най-подходящия за алпийските завои от изброените. Иначе не бих върнал никой от другите, ако някой подарява

Емо, в Германия има доста развита мрежа на Триумф, и според мен те напредват стабилно. Есента на един италианси ферибот се засякохме с един германец с Тайгър 800 и той твърдеше че е по-добър от Ф800ГС, какъвто е имал преди това.

Коментар

Герчев, не говори глупости!

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
              На FJR му е много ниско кила и задира при офроуд, иначе е с нисък център на тежестта и не е толкова зле....
              Стига бе, на този редовак 1300сс даже акумулаторът му е в яйцето под дясната дръжка, смятай колко ниско му е ЦТ!
              Ride to arrive.

Коментар

Хубаво - човека се каля по деретата с FJR-, евала. Друго не разбрах - от кога пенсионерски разходки по алпийските проходи с перфектен асфалт минават за адвенчър туринг и не е ли по-добре за такова място човек да се качи на един спорт-турист или суперспорт ако щеш и да си навиа масура колкото ще.....появи се една мода тия мотори да се карат с празни куфари по стелвио и прочее, пък мястото (поне на някои от тях) хич не е там Знам ли, хем адвенчър им казват, хем идеята няма нищо общо с адвенчър. Ако съм засегнал някой сигурно е имало защо, ама пича с FJR-a е 100 пъти по-адвенчър от батковците с куфарите по гладките завои.....и на края на деня е издънил поне 5 ракии сигурно
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Хубави и качествени мотори,но мен ме грабна нещо друго,което е от същия клас и година ,но не е в тази класация.

http://www.autotrader.co.uk/EDITORIA...rt_review.html

Коментар

Аз немога да разбера(и не само аз), защо в Алпите хората карат толкова много ендура? Там си е за лека ПИЛЪ
                    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Абе много крайни мнения. Защо пък адвенчър да означава лош асфалт и какво общо има качеството на асфалта с адвенчъра?
                      Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Какво е асфалта и има ли почва у нас
                        Адвенчър означава приключение. Значи тръгваме със стари дрънгели и се виждаме в приключение като се счупят. Да, но ако тръгнем по слабо обитаеми маршрути, където не са и чували за такива мотори, тогава няма кой да ни помогне и приключението ще е пълно.
                        Ето затова адвенчъра трябва да е по забравено от бога дестинации

Коментар

Алпите са цивилизована и подредена планина. Можеш да ги прекосиш с всичко, с чопър, с писта и т.н. Тук са използвани за фон на тази рекламна кампания, защото са красиви. Иначе сравнително малка част от хората които, купуват такива мотори ги интересуват точно деретата и горските пътеки. А пък друга част от купувачите навярно никога няма да напуснат асфалта с такъв мотор, но какво от това? Това са универсални машини, удобни, с изправена стойка, сравнително големи резервоари, по-голям клиренс, с голям ход на окачването, с възможности за качване на повечко багаж и т.н. Като нямам възможност да си купя 3-4 различни мотора ще си купя един, но по-универсален, а не толкова тясно специализиран и ще си го карам кротичко навсякъде. И в Алпите, и в пустините, и в Памир, и в Тян Шан, и по асфалта, и по макадама, когато ми се наложи...
                          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                            .....Като нямам възможност да си купя 3-4 различни мотора ще си купя един, но по-универсален, а не толкова тясно специализиран и ще си го карам кротичко навсякъде. И в Алпите, и в пустините, и в Памир, и в Тян Шан, и по асфалта, и по макадама, когато ми се наложи...
                            Не е въпрос само на възможност - дори и да имаш възможност да си купиш различни по предназначение специализирани мотори, не можеш да тръгнеш на пътешествие със всички, та затова този тип (шосейни адвинчъри) мотори си имат широк кръг от почитатели...
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

И още нещо , ама то не е свързано точно с моторите.Значи , който е ходил в бели държави много добре знае, че примерно БМВ 7-ма серия, Ауди А8 или МБ S-класа никога няма да видиш да се карат от хора под 40г, неутвърдени в обществото(за разлика от тук). Системата е такава , че това до 40 годишна възраст няма как да се случи(имам в предвид утвърждаването или създаването на някакво име-разбирай пари).Естествено , че има изключения, но това наистина са изключения. Младите хора или карат по- стари мотори, или пистарки, защото за моторите , които са в теста дори да имат пари да си ги купят, съмнявам се , че ще го направят , най- вече заради общественото мнение. Това го знам не само от наблюдения , а и от МНОГО РАЗГОВОРИ С ЧУЖДЕНЦИ. Само на изток от река Одер и на юг от Карпатите всеки направил пари по КАКЪВТО И ДА Е начин първата му работа е да си купи нещо с което да покаже -ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ.ГС примерно ако си купи човек на 25-30 за да го кара през уикенда по проходите дето са до тях, ще го гледат с недобро око, но ако същия човек си вземе кредит и си купи същия ГС и тръгне да обикаля света, ще му кажат БРАВО. Изводите си ги правете сами. А в конкретното клипче сравняваните мотори са наистина такива направени за обиколка на света(или поне на Европа). Естествено , че адреналина в Алпите с голям, турър, спорт-турист или чиста пластмаса е много по- голям(знам го от опит), но как си представяте един чичко като мен на 50+ да вземе една лелка колкото него и с GSXR, CBR или R1 да тръгне да върти проходи. А инак....нищо не ни пречи да мечтаем или да влезем в изключенията.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                                И още нещо , ама то не е свързано точно с моторите.Значи , който е ходил в бели държави много добре знае, че примерно БМВ 7-ма серия, Ауди А8 или МБ S-класа никога няма да видиш да се карат от хора под 40г, неутвърдени в обществото(за разлика от тук). Системата е такава , че това до 40 годишна възраст няма как да се случи(имам в предвид утвърждаването или създаването на някакво име-разбирай пари).Естествено , че има изключения, но това наистина са изключения. Младите хора или карат по- стари мотори, или пистарки, защото за моторите , които са в теста дори да имат пари да си ги купят, съмнявам се , че ще го направят , най- вече заради общественото мнение. Това го знам не само от наблюдения , а и от МНОГО РАЗГОВОРИ С ЧУЖДЕНЦИ. Само на изток от река Одер и на юг от Карпатите всеки направил пари по КАКЪВТО И ДА Е начин първата му работа е да си купи нещо с което да покаже -ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ.ГС примерно ако си купи човек на 25-30 за да го кара през уикенда по проходите дето са до тях, ще го гледат с недобро око, но ако същия човек си вземе кредит и си купи същия ГС и тръгне да обикаля света, ще му кажат БРАВО. Изводите си ги правете сами. А в конкретното клипче сравняваните мотори са наистина такива направени за обиколка на света(или поне на Европа). Естествено , че адреналина в Алпите с голям, турър, спорт-турист или чиста пластмаса е много по- голям(знам го от опит), но как си представяте един чичко като мен на 50+ да вземе една лелка колкото него и с GSXR, CBR или R1 да тръгне да върти проходи. А инак....нищо не ни пречи да мечтаем или да влезем в изключенията.
                                Ко речи?!?
                                Колега това което пишеш си е пълна комплексарщина нетипична за хората, които познавам от визираните развити капиталистически страни, а това, че ти плащаш данък обществено мнение, е само в твой ущърб - отхвърли това бреме и се наслаждавай на това, което ти е на душата
                                Последно редактирано от bushiDO; 13-01-14, 11:02.
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X