Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Ах мечти , те поне са безплатни Triumph Tiger Explorer XC 1200
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

От: Top 8 Adventure Мотоциклета за 2013 + 8 Adventure ездача в Алпите (не пропускай)

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
      Ах мечти , те поне са безплатни Triumph Tiger Explorer XC 1200
      ...за сега
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
        В същото време имате възможност да добавите към него един супернов ""Тop" мотоциклет...
        .
        Кой от показаните горе би бил той? Защо?
        Аз бих избрал стандартния КТМ. За мен това е мотора, с който бих изпитал най - голямо удоволствие по завойте на Алпите,а в същото време не ме ограничава кой знае колко да мисля и за трипове малко по - на изток. Ако ми се наложи да карам по - магистрала ще имам комфорта на високата слюда и мощния двигател.

Сравнявайки нови модели, редно е да се обърне внимание на екстрите. КТМ 1190 има всички нови технологии които се вграждат в мотоциклетите, като същевременно е с една от най - ниските цени при покупка от магазина. От гледна точка на поддръжка, това категорично е мотоциклета с най - евтини части. За информация - ауспух Акрапович може да се монтира за около 900 лв. Счупено огледало се подменя за...23 лв За сравнение, огледалото на Мултистрадата струва 355 лв.

BMW-то би бил следващия ми избор, но определено с много лични компромиси. Просто смятам, че фън фактора при него е заменен с това, да изпитваш удоволствие от притежаването му.

Коментар

Относно Хондата и XTZ, мисля, че тези господа могат да споделят повече.

п.п. Моя избор е обоснован само от желанието ми да допълня гаража си.
          • Triumph Tiger Explorer XC 1200
          • Ducati Multistrada 1200 S Touring
          • KTM 1190 Adventure R
          още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Хайде не бъдете скромни. Приемете, че ги подарявам. Кой искате?
            Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Брей - много си настоятелен?!? Ето ми класацията, да не взема да изпусна нещо при раздаването:
              DUCATI Multistrada;
              KTM 1190 Adventure R;
              BMW R1200GS Adventure

Мен пък никаква носталгия не ме гони по старите и уж лесни за сервизиране модели! Ако ще тръгвам някъде предпочитам нещо ново и просто ще го поизтествам, и газ към Тумбукту...
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                Брей - много си настоятелен?!? Ето ми класацията, да не взема да изпусна нещо при раздаването:
                DUCATI Multistrada;
                KTM 1190 Adventure R;
                BMW R1200GS Adventure

Мен пък никаква носталгия не ме гони по старите и уж лесни за сервизиране модели! Ако ще тръгвам някъде предпочитам нещо ново и просто ще го поизтествам, и газ към Тумбукту...
                Ако кажеш и защо, може и да те огрее

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                  Миналата година гледах Путин на един предизборен за Русия дебат и там говореше , че ако го изберат, ( а те го избраха), до края на мандата му, щяло да може да се стига по асфалт от Москва до Владивосток. Като гледам май си спазва принципните обещания , така , че според мен , ако някой тръгне за Улан Баатар(така било по- правилно да се пише Улан Батор), ще може да стигне и със здрав спорт- турист. За степта и пустините в Монголия не казвам нищо , но от Улан Уде, до Улан Баатар е асфалт. Аз бих тръгнал с Крос Туръра. Качвах му се .Жалко , че не успях да го карам. Изобщо не създава впечатление за тежък. А и в някоя друга тема тук , Митко от Плевен , дето работи в Хонда в Италия беше споделял впечатления от него и беше впечатлен. Не ми харесва само електронното табло, ама то май вече няма други. И още ..мисля , че това дето новите адвенчъри ги правят с капли за безкамерни спестява много време и усилия, (ама то толкова са и истински адвенчъри де. Ама са си хубави мотори
                  Абе те и в Турция имат трилентова магистрала до Ерзорум, ама само на картата. Толкова "чалашма" не бях газил през живота си. Не че FJR1300 няма да мине ама ще му е малко по-гадно на този отгоре. (Иначе магистралата наистина я строяха със завидна и впечатляваща скорост).

Коментар

Илко,
                    За малко да изпусна раздаването на моторите
                    Аз си заплювам един ГС с въздушно охлаждане

Като изключим чисто маркетинг идеята на въпросното видео, просто концепцията на този мотор ми харесва изключително много. Доказала се е във времето и концептуално е подобен на мотора от войната (изключваме електроника, която вече е част от всичко модорено)…. Не случайно е бил копиран и от Руснаци и от Американци….

-Ефективно въздушно охлаждане = по- малко критични точки като, радиатор, антифриз и водна помпа; кардан; нисък център на тежестта; възможност за отмятане на километри на магистрала (то май това вече важи за всички мотори от това поколение); някак си премерена мощност и възможност да носи ефективно два човека и достатъчно багаж; добро окачване и пр. Моето виждане е, че има само две наистина инженерни нации- Японци и Немци и всички останали са само бегли имитатори (изключвам дизайна) и за мен тази машина, към момента е оптималната опция, като само за протокола, ще допълня, че никога не съм имал БМВ- нито мотор, нито кола

И не на последно място, може би този мотор, някак си ми изглежда най- възможен за покупка втора употреба….. надявам се, че след някоя и друга година вече ще е доволно остарял, за да можем да си го позволим и да на разправяме колко е кисело гроздето.… пък и вече има и нов модел, т.е. може да се очаква да има известен спад в цената му, но пък от друга страна въпросните БМВ-та, някак си много държат цена и почти не се обезценяват- може би причината се крие в клипове и теми като тази

Поздрави
                    Асен

Коментар

BMW R1200GS LC минус 400сс Дори и да се счупи, специалния иструмент на БМВ оправя всичко, без значение къде.
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

И аз гласувам за БМВ - новия, с воден радиатор. Не съм имал баварски мотор, но винаги, когато съм се качвал да покарам ме е кефил и съм откривал за себе се нови и приятни усещания и джаджи...
                        На второ място поставям СуперТенерето - и то защото като бивш тенерист ми е интересно да видя докъде са го докарали от личен опит, а не четене и гледане на клипчета...
                        Пък като ще е подарък - и Мултистрадата ми е любопитна още от излизането си с ултра-хипер-хайтек техниката и нстройките си...
                        И към Триумф имам някакъв пресантимон, но и австрийците, че и 'онда даже не бих отказал за трипче, де...

Коментар

Да се наредя и аз на опашката за новите машини,нали все пак са подарък
                          Триумф или БМВ ама от новите,а иначе както и колегата ''деймън'' спомена FJR е един перфектен турист за път а и не само;
                          Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Тоя изби рибата!
                            И с чужд мотор не бих го направил това.

Коментар

Японец ендурист с FJR 1300... Размазващо!
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Много добър контрол при такава скорост ,с такъв мотор,с тез гуми при кални на места участъци ,направо не знам тоз ако си купи ендуро за оффроад направо шна прескача.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X