Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    ...
    И малко да поспекулирам, щото не ми се гугли, а и не знам точен модел на ел. скутерчето...
    Та, да предположа ли, че чайниците са цитирали мощност на двигателя и въртящ момент на колелото?
    Скутерче?
    Ицо ти карал ли си мотор?
    Тоя Варг към момента е един от най-мощните "мотори" от този вид, които човек може да си пожелае.
    Приравнява се към най-големите рейсингови цвайтактери и то поради липса на друго.
    Ел.скутерчета продават Хонда, Веспа и още сума официални и китайски брандове.
    Включително моето може да се нарече така но дотам.
    Но пак - не съм чек официални данни от вендора.
    Просто не не интересува такъв вид машина.
    Но напред имаше линк че и видело за нея.
    Враг усраине

Коментар

Ицо и на дино стенд не е ходил явно, за това се бърка с понятията.

Реално за всеки човек зад кормилото има значение какво се случва на колелата, дреме му на шмайзера за фабрични характеристики, стойности на изгорели газове и охранени бюрократични гъзове, какво се случва на точилата е важното, и за кефа, и за разхода, и за способностите за изпреварване, и т.н.

Който е висял с един "хакер" с лаптоп в колата и после намнайсе стенда и тестови дръпки, той знае кое е важно за к.с. и за нютоните.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Така де!? Мощност продава, а всъщност въртящ момент движи возилото!
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          В този случай, екзистенциалния въпрос е - Кое е по-важно, тока или напрежението

• Стоян Боюков-Sariones
          Стоян Боюков-Sariones коментира
          Редактиране на коментар
          Кой не знае закона на Ома, да си оди дома!

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Ицо и на дино стенд не е ходил явно, за това се бърка с понятията.

Реално за всеки човек зад кормилото има значение какво се случва на колелата, дреме му на шмайзера за фабрични характеристики, стойности на изгорели газове и охранени бюрократични гъзове, какво се случва на точилата е важното, и за кефа, и за разхода, и за способностите за изпреварване, и т.н.

Който е висял с един "хакер" с лаптоп в колата и после намнайсе стенда и тестови дръпки, той знае кое е важно за к.с. и за нютоните.
        Остави къде съм ходил. Зададох конкретни въпроси. Би ми било интересно да чуя как ще им отговориш, а не общи приказки за "хакерчета" с ноутбучета. Че за тях мога да напиша не много кратък роман, и за не малка част от тях той съвсем няма да е ласкателен...
        Да, на думи всички те са измислили двигателя. Ама в реалността... И накрая гледат виновно...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За закона на Ом-а:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1713716_1442468713833.jpg
Прегледи:110
Размер:33.6 КБ
ID:7046093
          Прикачени файлове
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Power
            60/80 hp

Torque
            721 ft-lbs on the rear wheel
            Аз не виждам абсолютно нищо подвеждащо или нередно в тази част от спецификацията.
            Това за съоръжение тежащо 120 кила е направо чудовищно.
            За кратко както при всека жица - ако се карало сериозно нямало дори 1 час кеф.

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
              Така де!? Мощност продава, а всъщност въртящ момент движи возилото!
              М...не. Движи това което можеш са "сложиш" на пътната настилка. Няма особена ползва от това да пилиш гуми и да дрифтиш на почти всяка предавка. Освен за пред кафето де...

И коментаторите...

Коментар

Няма предавки, редукция има но на никой не му дреме каква е а как върви проклетото нещо.
                А то върви според сумати народ, даже най-често човек0 се арчил по-бръже от баКтерята в тоя случай.
                Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  Иначе те за Паната - са не виси
                  АААА....за Паната толкова лесно няма да се откачиш, само с една снимка
                  Идвам за тест на жицата...само да видя кога

Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение

Идвам за тест на жицата...

Никакъв проблем.

Изваждам го от активна експлоатация по-рано от предвиденото - днес/утре ще имам накладки за супер-мариото
                    Супер е това в града, супер е и по черно но за съжаление ми липсват едни 15-20км пробег.
                    С тях щях да избегна досадното презареждане в офиса.

Другата седмица идва следваща сервизна профилактика - 1000км.
                    На всеки 1000км пише, че се прави такава и си мислех да са само няколко.
                    Недоумявам как и къде навъртях с това колело подобен пробег като уж не го карам?!?

И сега малко съжалявам, че не купих по-големият Ultra Bee.
                    По официални данни разликата в пробега е 40км и те щяха да покрият липсата.

Не, че ходенето до работа беше основната причина за такова "колело".
                    Сега става за резервен вариант докато ултрата можеше да бъде основен.
                    Обаче пък щеше да бъде трети мотор а това не исках да правя.

Как да е, като нещо се тъни така - често се къса.
                    Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не ме слушаш ти мене и това си е 🤠

Продай го това и вземи горния модел - опит,кила,години,размер……..имаш, сега натежава и пробега,а като се качиш на Ултрата ще усетиш и разлика в окачването,размера гуми,теглото му нормално…….

Продавай

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Има вариант за по-мощна батерия.
                      Обаче не е оправдано икономически - към 2К минимум.
                      Само заради тези 30-40км пробег в повече си е направо безумно.
                      Тя разликата в цената на моделите е малко над 1К а както каза не само пробега е различен.
                      Всъщност лайт и ултра нямат нищо общо.

Ще го помисля, за сега съм ОК както си е.
                      Това му е единственият проблем но е с нисък приоритет.
                      А и още не съм се примирил с идеята за трети мотор - още време трябва

А скутерчето има ли екстрата на електромобилите - хубава моторна спирачка?

И коментаторите...

Коментар

Има, рекуперация мисля да му викат.

В двата режима на каране може да се настройва индивидуално на няколко нива.
                      В момента е по-силна в спорт режим и е по-лека в еко.
                      Четох, че промяната се правила в спряло положение с някаква комбинация от натискания на спирачките.
                      Няма индивидуален бутон или бърз начин да се настройва това нещо.
                      Мисля да вдигна нивата и в двата режима но не съм стигнал до това.
                      Враг усраине

Коментар

Вече бях писал за моторната спирачка когато се замислих, че това при автомобил е едно, а при електроциклет е друго.
                        При мотоциклет, ако е прекалено агресивно, в някакъв момент може да се окаже еквивален на това "да биеш контри" което на мокро и когато човек няма навик че това става при връщане на газта може да е опасно.
                        Дано да са се сетили да следят за блокиране на колелото...

И коментаторите...

Коментар

Особено е наистина - аз до сега не бях карал нещо, което да се държи така.
                          Свиква се и все още не знам колко по-агресивно може да се направи без странични ефекти.
                          Настоящата настройка е почти ОК.
                          Аз всъщност ползвам бутона за режима и като моторна спирачка.
                          Преминаването от еко към спорт без газ видимо убива инерцията по-агресивно.
                          И уж връща енергия в батерията като бонус.

И не - този модел няма гейщини като ABS или какъвто и да е тракшън контрол.
                          Това с ограниченията се води мотопед и като такъв няма изискване за подобни неща.
                          По-големите модели на марката (Ultra/Storm) мисля да имат но не съм сигурен.

Има още нещо интересно свързано със спирачките около този модел - както на велосипед са.
                          Тоест задна спирачка на лявата ръчка, предна на дясната.
                          При моторите задната спирачка е на десен крак.
                          На лява ръка е съединител.

Първо си мислех, че ще ме дразни и дори имах намерение да модна системата с крачна помпа както е на мотор.
                          Продават се китове за целта, това например:

Обаче установих, че при агресивно спускане при пресечен терен е по-удобно спирачката да е като на колело.
                          Изобщо като се кара по черно по-често човек е изправен на степенките и в това положение натискане на спирачка с крак може да е кофти.
                          Та всъщност идеята и двете спирачки да стоят на кормилото в случая е по-добра.
                          И мода да стане като мотор отпадна напълно.
                          Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
                            BENZBOSS коментира
                            Редактиране на коментар
                            Това му е хубавото на електриката - нямаш спирачка на крака и нямаш скорости да включваш, краката и ръцете са ти точно където трябва винаги и нищо не местиш.

На колелото на сина му сложиш спирачки от Сурон,задна на лявата ръка,за да може да кара на задна гума,идеални са

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Сичко е яко на електриката.
                            Само да имаше и бактерии за да ги движат....

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                          Има, рекуперация мисля да му викат.
                          ...
                          Имай предвид че ако си в режим на висока степен при рекуперация, при продължителни и стръмни спускания, например ако спускаш от Шипка надолу, това ще прегряват контролерите и вероятността да изгорят в един момент не е малка, предполага се че би трябвало да имат добро охлаждане и би трябвало да са с монтиран ел. вентилатор, имат ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 3 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                          X