Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейди ..... Най-добрите ..... ? Със особено мнение .....? Лично за мен безмислени .....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моите меки като са пълни са около 5 см по-тесни от КУРмилото,аз се навирам спокойно,но тоя след мен с Ямаха Трейсър и твърди дисаги бая зор видя ония ден,неговите са 3-5 см по-широки

Разликата е при падане п моя пада на меко и ако се сетя изтупвам дисагите,неговия ако падне и троши крак,дисагите ще са на парчета.

И тоя с кривата капла не рита ли каплата като маже верига,не я ли вижда,че върви на змей тая задната 😳
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2664.jpeg Прегледи:0 Размер:945.9 КБ ID:7028352

Е я разликата,моите са полупразни,но пухеното яке надува от тая страна,мога да я свия на 1/3 от тоя размер. Неговите мъде си се клатят е така там,пълни/празни все пречат
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• Да, това е разликата: При падане и удари мекото е в завидно по-добра позиция а па аз съм съм си "профи" в точно тази част
        И все пак сандъците ми до сега оцеляват въпреки услилия, което е изцяло в тяхна полза.
        Обаче тежат за което няма какво да добавя

Иначе при мен ако се очаква да видя нещо при мазане на верига ще съм като прилеп с локмен пред Берлинската стена.
        Или последното нещо дето ще мине през главата на муха като нацели шлем - какво да е освен гъза и?!?
        Нема начин да видя нещо такова при такава ситуация понеже нема шанс да се случи

Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Тръгвам една вечер от пустинята и на ниска скорост нещо щтрака 4-5 пъти,извадих го от пясъка,в тъмницата какво там се дзверих и нищо,всичко му ОК. Мажа ония ден верига,ритам обратно на въртенето,че по-лесно и нещо пак изчатка……..БАХМААМУ,то 3 неща се въртят там,а аз съм с верига за 200 коня мотори,зъбаците в близко до ново сьстояние,че аз нали мажа………..линка/снадката на веригата е пуснала влага вътре и пиновете ръждясали въпреки мазането и износени до положение линка да шава и по вертикал и при хоризонтал.

DID 525 ZVM-X2. - веригата като нова след доста мили на нея,линка на ТРЪТКА

Снимки след малко,че ми се зарежда телефона и отивам да пуша,че пк ме хвана яд.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Не им се трЕсете толкова на тия вериги все едно са колянна става или менискус!

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Не им се тресете ма това върти задната гума 😁🤣кофти да щтрака баш там

Грешката в мен,че от време на време я МИЕХ с вода

Това вече освен Максима, Амсойл или Мотул спрей за верига няма да види,НИКАКВА ВОДА освен ако не го вали.

Веригата е слагана от профи,човек който пипа все едно операция прави,аз бях там,греста оригиналната и навряна всичката,Оринговете сложени как си пише по дебелите книги.

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2656.jpeg
Прегледи:124
Размер:1.14 МБ
ID:7028380 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2657.jpeg
Прегледи:125
Размер:1.29 МБ
ID:7028383 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2658.jpeg
Прегледи:123
Размер:949.9 КБ
ID:7028382
        Прикачени файлове
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Е, поарчило се е малко, ко!
          Виж к'ви щети прави миенето

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Баш, това вода няма да види,му пикам на веригата аз

• Като система за меки мъдя лани ми допаднаха тия от цуцукито на Владича.
        Текстил с твърд гръб и механизъм, нещо такова - по средата на куфар и ептен меките, раклес:

Неговите са подобни но с бая брутална система на заключване.
        Имам усещането, че са тежки колкото алуминиев куфар.
        Остава им само уж по-голямата надеждност при падане.
        И пак са от вида фиксиран обем.

Абе човек може да се загуби в джунглата от системи за багаж.
        И все излиза нещо интересно а не може да се пробва всичко, че скупо.

Най-лесно е както в случая някой да е решил вместо теб.
        То и без това няма съвсем верно и напълни грешно.

Враг усраине

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Е чак огромни не са!
          Доколкото помня обема им беше точно колкото са моите куфари.
          Ако не са разпънати докрай са дори по-малки, което всъщност им е ценното.
          Има все пак гъвкавост от към обем но както казах вероятно изобщо не са по-леки.
          Механизма им е брутално здрав и масивен - нищо общо с ония ефирни пръдни от Givi/Kapa.
          По спомени неръждавейка, 5мм маларина, 'баго

P.S: Сетих се, че имаше фотка на двата с багаж - в случая поне при мен ВСИЧКО беше фул.
          Ама това щото цялата екипировка + каската бяха в куфарите.
          Всъщност единственият случай в който обема е бил на 100%

Последно редактирано от Esper; 27-02-26, 09:51.

• the slow heart
          the slow heart коментира
          Редактиране на коментар
          Снимката наистина е хубав спомен, ама црф-чето като го гледам и ми се струва че си бил близо, ако не и отгоре на макс книжното му тегло?

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Малко подвеждаща е снимката понеже централният куфар по време на същинското пътуване беше почти празен.
          Дори по едно време съжалявах, че не го оставих в Бишкек - имаше такава възможност.
          Имах идея да претегля всичко от любопитство но до сега така и не съм го направил.
          И всъщност се справи много добре с всичко.
          С ДР-а на същото място преди 3-4 години бях направил тавата под картера на войнишко канче.
          Даже накрая се стреснах и "върнах газта" като видях, че пробката на картера вече стърчи над алуминиевият протектор

Тук въпреки желираното оказване по-рядко ляга по корем.
          Клиренса определено помага иначе изобщо не съм го карал по-различно от др-а под наем.

А там имаше бая такива покемоните и някои бяха станали направо нейкед - като от лудият макс имаше няколко
          Ще подиря снимки

• Аз си долюбвам криегата...ма не съм и никакъв фактор за пътуване де...
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар
          Разкошна снимка в камиона... А сега си го представи, като ги разгъна нагоре и стигнат до горният багажник на задният куфар... Това им е пълният обем. За проба съм го правил у дома в гаража и видях, че аз никога няма да пътувам с толкова багаж на мотора.
          Тука мисля, че даже и малко странично допълнително бяха свити с ленти и токи. За това съм писал, че даже и на половина не съм ги пълнил за Памир.

• Пламен Атанасов
          Пламен Атанасов коментира
          Редактиране на коментар
          Владич колко да са големи , 35 и 31 литра са . Това дето казваш да ги оставиш развити нагоре не е правилно . Прегъват се поне три пъти за водоустойчивост . То при всички меки е така де , със сигурност го знаеш.
          Крепежа им е алуминиев 4мм . и тежат наистина колко алуминиев куфар.
          Последно редактирано от Пламен Атанасов; 27-02-26, 21:56.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          ОМГ, Владич ти верно ли това имаш предвид?
          Те не се карат така отворени от никой, тава да не е кош за пране

Доколкото си спомням имаш резервен обем под капака - там може да закопчаеш например шалте.
          Но толкова - обемът е колкото на снимките.

Това дето го мислиш не се брои, тия чанти не работят така

• Аз да питам,че новобранец с питанки учи - тия мотори като ги натоварите лягате ли ги в паднало положение за проба дали го вдигаш сам?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Мотора 7,коляното 60 преди 25 години,аз не вдига,скачам,ритам……ако не е лесно,еВах го у мотора

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Теорията е едно ама най-често е добре да можеш да го вдигнеш...

Лани баш с ралито и то накачен с чантите какъв го ядох като си спомня почвам да се потя и сега.
          Беше точно преди да го пратя към Азия.
          Не че ми трябваше багаж в Рила но исках да тествам за последно закрепването по камънак наблизо.
          От Нехтеница се зачуках по една пътека у гората и до последно се напинях докато не стигнах едни скали между които мое да се провреш ама пеша.
          То и пътеката си беше за одене а не за каране ама кой да го мисли...
          Пътеката в стръмен склон - абсурд да се обърне мотора: От едната страна баир от другата - дере.
          Свалих багажа и ЕБАСИ СЕЦАНЕТО и пцуенето, сигурно половин километър фитнес.
          Т'ва ку бех с некой туч - пълен абсурд да го върна сам у тая теснотия и камънак.
          И преди некой да е рекъл че ако беше струг немаше да съм там - е не е верно в моя случай

Те тогава баш за една бройка да си избия и зъбите в едни камъни ама на друго место.
          Та добър тест беше

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Аз я карам просто,че сложно не мога

Празен - вдигам го
          Пълен - вдигам го

Не мога да го вдигна пред нас натоварен и разтоварвам,по-добре насран моторджия от колкото чист пехотинец 🤣

• Абе как ще ги карам отворени?!?! И на максимума пак си се затварят много добре. Има си лепещо велкро отгоре плюс колани и катарами. А вътре в тях имаше допълнителни водоустойчиви торби, все едно си водолаз и ще плуваш с тези чанти под вода. Тях разбира се ги махнах и прибрах в гаража, но и тези външните, и те са водоустойчиви, само че в по-ниска степен.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 28-02-26, 18:30.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Моите пласмасовите се разпъват и те,това го помня като ги махнах още като ги видях

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Владичовите ако бяха предвидени за разпъване щеще да пише 35+10 (примерно) както на раниците.
          Според мен гледа размер, който не е правен да бъде пълнен но и няма особено значение.
          Не съм ги гледал чак толкова подробно - просто ми направи впечатление, че просто са адски масивни а не, че са големи.

• Като почнат да се появяват ДРЗ-та от новите на промо цена...единствено теглото би ме повлякло към тях именно с цел да може да се кара и тук и там.
        Вчера ходихме до манастирите на Кремиковци,Сеславци и Бухово на разходка с новата жипка.
        Еми...на Кремика нагоре от пистата...с тенджерето ще се минава както и жипа...ама няма да е като с Ралито да речем.Всякак може...ама 240 кила пълно и с багаж са си баш толкова и ни грам по-малко.
        Та така.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          ТрансАлпа е голям,онова уж по-малко щяло да бъде

На мен ми трябва нещо на 3-4-5 години,хибрид между Крос и Адвенчър,просто,яко,леко,евтино и надеждно…….да не ме е яд като се търкаля по къра

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ми според мен това, което търсиш са 300 - 400cc ендура, коите се адвенурят с малко тунинг.
          Ти просто имаш още по-голям избор, например и е това аки, което в евеогея е нихуя.
          Хонда според мен е малко вероятно на "пуснат" нещо такова a май такова баш очаквате.
          И нанам защо го чекате от онда като чайниците вече го предлагат.
          И това и CFMOTO...

P.S: Новинка, пресно май от тая година: RIEJU Aventura Rally 307

300 цици, 30 коня под 140 кила + 20 кила тунджа.
          И почти на половината от цената на дъргелчЕто.

Чайниците са си емали бабата!
          Последно редактирано от Esper; Вчера, 07:41.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Китайско не купувам

• Ако е с килата на алпа...файда.
        Тия не са прости и конкуренция на себе си няма да правят.
        Та най-вероятно ще е нещо около 400-500...ако стане.
        Ако пустиняка 701 хъски все още го имаше в ЛР вариант и не бе толкова...кебапчест по здравина...Мда...няма да е.
        Искал съм ма няма.
        А относно онуй дето ти е интересно...на мен също ми привлича окото още от как го видях за пръв път по ревютата.
        Но докато не седна...не признавам,че ако е на базата на дюк...е за миньони.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Нема логика ама кой друг освен синтетиката е обещавал такъв матор?
          Не ми е попадала официална информация от ондажийницата за подобно намерение.
          Оно аз и за КТМ-а разбирам година по-късно та не съм ич мерило за каквото и да било.
          Но да кажем, че за КТМ имам, абе намирам оправдание
          Последно редактирано от Esper; 01-03-26, 20:36.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          А трябва много да ми пасва за да избягам от 800GS,тук тия сега се намират и за по 5 бона и ми върши идеална работа пък и моя е млад оше,до 150 000 мили имам годииииини каране

• Я да върна темата

До последно режех лостчетата на спирачка и съединител до дължина да ги хващам с 2 пръста.
        Първо по навик вече са ми е по-удобни така и после при падане - винаги до сега оцеляват.
        Последно на ГАЗ-а и като го върнах на мотогараж за малко да трябва да ги възстановя, да се разбира - платя.
        Добре, че купувача каза, че не му пречи по никакъв начин както бяха.

Са за последният 300L реших да пробвам от ония, дето се обръщат на обратно.
        Не знам дори как се наричат но купих почти първите чайници а стоковите - прибрах девствени.
        Ми малко ми беше несвойствено да стърчи толкова но важното е, че от 2 падания все още са напълно оперативни.
        При това без шини и протектори пред тях.
        Бяха нещо около 60 кинта а сега поглеждам същият листинг и вече са 160 паунда.

За 60 кинта не съм го мислил ама това, което "струва" в момента - дума да не става да дам.
        Какво ми е мнението за тези глупости?

На мен с нищо не са ми по-удобни от резаняците а мислех да взема още един комплект за рали-то.
        Обаче не и за толкова пари.
        Не знам каква е нормалната цена ама Zeta примерно е име и пак е под 100.
        И пак ми иде много пред ножовката, която е без паре

Тете за такиви говоря, чайниците ми са 1:1 като тия:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:zeta-ze44-5011-honda-cp-lever-set.jpg Прегледи:0 Размер:71.1 КБ ID:7029037
        Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Няма как да няма,те тия за Веспа правят та за твоето да няма, от 28 до 45 долара без напъване

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ще видя пак.
          Не, че е голям зор.
          Дори още се двоумя дали изобщо да ги подменям.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          В пустинята 6 КТМа и една Хонда,познай кой падна първи,какво строши и колко резервни имахме за Хонда, толко’ зор за 2 кутии цигари

Аз старите на дълго си ги нося резерва,нищо не тежат.

• Сега загледах риехуто,че пък него аз не съм му обърнал внимание по навик...ми то много добре на хартия.
        И цената...абе добре.Лошото е че и аз като Боса съм малко алергичен към китайска стока...ма това е на такава цена,че и кеш може да се плати баси.
        И ще носи с 2 литра по-малко бензин от Raid-a.Мдааа на хартия добре.
        Дали имат налично,че ти ходиш към онзи край на София по-често?
        Аз имам да поръчвам едни профили и наелони за парника си та като ида натам ще мина да ги видя и дам актуална информация.
        Иначе в тая група на миньоните КТМ-а дето ти не си видял и Кавазакито дето го има при Боса най-добре ми се виждат цена качество.
        ДРЗ-то...е абе много пари е.
        Днес минах оттам напът за нас и мислех да спра да го гледам...ма как да махна тенере и да взема ДРЗ...някак неправилно ми се вижда.А да имам и двете...скъпо.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Не зная дали го има дори на витрина.
          Видях го в сайта им случайно.
          Иначе до тях не съм се отбивал от лани.

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2659-compressed.jpeg
Прегледи:0
Размер:413.9 КБ
ID:7029121

Е как му стоят на моя,на Ямахичката и там съм така,само на КТМа с от скъпите,на децките мотори на поне 4 бройки съм пернал такива
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
        X