Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейди ..... Най-добрите ..... ? Със особено мнение .....? Лично за мен безмислени .....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Днеска ми идеше да са фана за гАз0 и да се разцепим до врат0

Тръгна се от уш дребна пошибалка дето трябваше "само" да се монтира на КУРмилачката.
    Само че заради нея се оказа, че трябва да се смени цялата стойка на гармина парабар с инсталацията.
    Удобството да не "мажеш" по талавизура струваше към 500лв + ден и половина преправяне и цъкане на тетрис кое одека да мине та най да не пречи.
    И пцуване естествено - бях се зарекъл да не си докарвам повече такова мазало.
    Дано да е за последно.

Добре де - поне докато дойде новият
    Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      6 пъти……..6 пъти съм го докарвал моя така озъбен преди да го наредя как ми трябва.

Гледай да не останат части пък другото е част от играта

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Братчед, купИ си друг мотор, па тоа го дай на менека. Я че го нАпръА. :-)

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Оправих са ама вероятно ще има поне едно последващо отваряне за финален гейминг
      Не съм имал време да покарам и да видя какво ще трябва да се коригира след отварянето.
      Нещо се е преев@л линка, турянето на ето това чудило наложи такъв апокалипсис:

'Ку знаех колко ше излезе всичко и к'во количество работа ще ми отвори - щех да го пропусна.
      Да не говорим, че реално само едно предстоящо пътуване го провокира - до ся не ми е било нужно това.
      Чисто технически тая хуйня се оказва USB клатикура с 4 бутона и подсветка свързана по кабел с гармин-а посредством индустриални микро-хуйесби конектори.
      Затова трябваше да се смени и базата - за клатикурата трябват още пинове по конектора на стойката.
      99.9% съм сигурен, че ако туря Micro-USB на PC клавиатура гармина ще я подкара.

Нанам, това е доста спорна джаджа.

Първо, че излиза прекалено скъпо - както казах около 500лв.
      После в повечето време спокойно може да се мине и без нея.
      И накрая нещо се случи с навигацията тая работа става безполезна дори повече от мен.
      А дори и да не се случи нищо почти сигурно Garmin ще отебат подръжката и при следващи модели.
      Не като да не се е случвало и преди.
      Са ка'т се има предвид, че лайфсайкъла на такива неща при мен е десетина години (ку не се строши, де) - може да не е проблем.

Ще видим!

• Бахти мерака - телефон вързан за Кардото да ми говори в каската,един Гармин за резерва и газ,няма копчета,няма зор,даже Гармина ония ден го включих на Български,да го видим дали Улица я произнася правилно или мъца УлиКа
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• А тва па кардо що го толко аресвате - така и не стигнах да проверя.
      А трябваше отдавна и не липсва повод - сена все повече ми лази по нервите.
      Даже от неколко дена намерих съвсем конкретен бъг с моето.
      Масово познати налитат баш на кардо в последно време.
      Друг път ще е - не ми се трошат други пестин лева са!

Талафон на курмилачката не ща ма то кой как си е свикнал.
      Аз и враминеца не го слушам.
      Гласовите инструкции ме дразнят, стряскат, досадни са ми, пречат на музиката и изобщо не ги пускам.
      Враг усраине

Коментар

• Пламен Атанасов
        Пламен Атанасов коментира
        Редактиране на коментар
        Ползвам десетина години сена , има си собствен характер и е по сложна за първоначално свързване . Лесно се свързва , но като се накачат няколко неща и почва с капризите . Сама решава какво и кога да изключи . Поръчах си нов леген , и ще минавам на кардо . При топ моделите на сена и кардо опциите са им почти идентични . При кардото има според мен по добри слушалки 45мм JBL , срещу харман кардон при сена , Безжично обновяване на софтуера , 13 часа работа , по компактно от сената , сензор за движение който изключва устройството след 60 секунди ако каската е в покой , тръгва авроматично при движение. При инцидент праща смс с координати на посочен телефон , Ip 67, и др. благинки . Та минава се на Кардо , смятам че наистинна е много по добро .
        Без значение на марката се свързват помежду си.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        И аз съм по тоя път.
        Но не точно сега!
        Живи и здрави като се приберем на есен.

БТВ Сена имат концептуален проблем И с батериите.
        Или със сигурност в моделите до преди 4-5 години.
        Потвърдено, сега вече дори не ме интересува.

БАШ като КТМ.
        Нищо вече не е същото за фатален период от време.

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Трябва да провериш дали ти ги събира тия 45 мм слушалки в Каската, Арай ХД4 ги събира

• Не мога да си представя защо да не влязат какви да е драйвери в каската.
      Дори предвиденото място да не е точно с такъв диаметър - материала е вид стиропор.
      Колко му е да се изреже колкото е нужно?
      Това няма да компрометира каската

Аз съм приготвил за замяна ето това:

Не съм му особен фен, още повече серията U-COM на Interphone е чиста Sena ребрандирана за италианците.
      Дори не е директно съвместима с останалите им модели а Интерфон имат доста!
      Даже май правят такива неща още преди корейците.
      Ма нали Владича е с подобно - за пътуването предпочитам да не правя тестове за съвместимост.
      Пък и му искат и 180лв, което никак не е зле за модел с такива възможности.
      Това реално е хардуерен еквивалент на 10 серия от Сена,

Обаче съм с намерение да не ползвам неговата батерия (долу в ляво) понеже е мъничка - 500mAh.
      Ще я остава за резерв но в пълнежа на каската ще намахам поне 2-3 пъти по-голяма.
      Хубавото на модела е, че батерията е на конектор и е предвидено да се подменя с резервна дори на път.

След тестикълс с някаква 1000mAh на етикет - нещото издържа на музика от телефон почти 20 часа.
      Активно свързано с телефон се държа 3 денонощия и го спрях.
      А на активен интерком не успях да го засека понеже тъпата ми сена 20s се гаси без предупреждение след 10-15 мин а нямам друго за тест.
      Но би трябвало да е нещо по средата.

За сравнение нито една сена с оригиналната им батерия не ми издържала на еднодневна езда с музика.
      Това са да кажем 5-6 часа.

В каската имам намерение да вградя дори по-голям капацитет от 1аЧ но не повече от 2 понеже урутката е стара и не поддържа Quick Charge.
      Максимум до половин ампер и трябва да може да се зареди за една нощ все пак.

Иначе и аз мисля да придобия нов и прост "леген" на който да натворя това ТНТМ.
      Изобщо нямах намерение да се занимавам сега с това обаче тъпата сена го предизвика.
      За високоговорители ще го мисля.
      Имам нещо предвид но не съм проверявам импеданс - драйвери от лаптоп
      Не са ни хармън-кардън ни жейбиел но интуитивно усещам, че ще извадят по-добър звук от тия на снимката.
      Но и ще падне по-големо рязане

Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Аз мразя да режа каски пък и моите ги събират тия 45 мм,но иначе да - режеш докато не влезе,нагряваш докато не се развие

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Едно време и аз бях предубеден към промени и дотурки по каските но вече съм имунизиран
        Последната каска, която оставих преди 2 години в Бишкек се държеше основно на свински опашки и телове.
        Заради падания, изпускания и какво ли не я бях разковал до безобразие.
        Свалих само сената преди да я оставя на една ограда преди самолета.
        А може би не трябваше дори нея да свалям

• Пламен Атанасов
        Редактиране на коментар
        Новото кардо про пристигна , Невероятен звук , и се свърва бързо и лесно с устройствата . Има си отделни канали за навито , мотора и телефона , гласовите команди също работят отлично

• Аз също съм доволен от резултата.
      И каската и интеркома всъщност ги взех набързо за конкретна цел но имам усещането, че ще останат задълго и няма повече да се пипат.

Първо каската ме изненада приятно с това как жабарите са я подготвили добре за комуникация.
      Събират се до 45мм високоговорители на местата за тях като дори могат да се сложат "истински" драйвери - толкова е дълбок отвора.
      И най-якото - предвидено е специално отделение за батерия на интеркомите, при които е отделна.
      Какъвто е точно U-COM серията.

Обръщащият се подбрадник назад е ясен - отдавна го искам.
      Любимият ми модел от години е Boxxer Roof но за съжаление тук никой не внася марката.
      Карай, като няма риба и цацата минава за такава

Интеркома - на първо четене удобен за манипулации, удобен за монтиране.
      Приемлив звук - силен но малко плосък, доста липсва бас.
      Могат да се включат 2 телефона и още нещо едновременно.
      Отделно до 4 интеркома през БТ и още един универсален тип за съвместимост с останалите производители.
      Би трябвало на теория да се закачи и с Кардо през БТ, меш разбира се няма.

Качество на шумоподтискането и разбираемост в интерком - предстои да видим.
      Очаквам не по-зле от кой да е кардо или сена.

Комбинацията стана добре.
      Първо набутах вместо оригиналната 500мач батерия пакет от 4х550 тоест имам 2200мач.
      Би трябвало да даде нормален рънтайм около седмица като се очаква да се зареди на 100% за една нощ.
      После това за разлика от сените ми до момента е супер слим и не стърчат никакви жици заради фабричен отвор на каската за тях.
      Обаче НЕ се сваля както сените ми - директно е лепнато за каската с лепенка.

Едно време адски държех да се сваля лесно но в последствие лепнах тежка венерическа болест.
      Подскачането да се сваля се базираше на идеята един дивайс да може да се мести на няколко каски.
      Да обаче основите са толкова скъпи, че са направо безмислени за купуване допълнително.
      По добре 2 устройства или направо DUO пакет - толкова е малка разликата.

Ето така си седи "заковано" с фабрична 3М лепенка:

Това е в режим на джангър като пийква до към 200mA:

А ето тук жабарите са предвидили място за батерия в каската като отгоре се затваря с капаче:

Враг усраине

Коментар

• Shider
        Shider коментира
        Редактиране на коментар
        А каската каква е, че ми се губи да е коментирана... (че също съм замислил и сравнявам модели с обръщаща се назад муцуна)

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Airoh Mathissе

Мислех, че ставаше въпрос по-напред.
        От това глупаво време не ми стиска да я пробвам.
        Nolan N120 е доста сходна и в същият ценови диапазон демек неутрална среда.

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AI20010098.jpg
Прегледи:98
Размер:219.4 КБ
ID:6999849 Поръчах си и аз айрох , командер 2 карбоновия размер L 59/60 . Върнах го за смяна със следващия размер XL 60/61 , Прекалено ми стискаше , на живо изглежда много добре .

Коментар

• Аз имам същият проблем с размера...и май ще се сменяме...
        След половин час почва да ме боли главата отгоре.
        Ако някой има интерес да свирка.
        Не съм я пуснал да се продава все още.
        Бетоново сива.Носена 3-4 карания.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• Пламен Атанасов
          Редактиране на коментар
          Скоро бях си поръчал ц 5 шуберт от XL moto . Пратиха го безплатно , без да съм го плащал , и им го върнах безплатно . Проблем че на същия размер новия модел е с много по голяма коруба външно , изглежда огромна . Пазаренето при почти всички големи фирми е идентично . Дори и да има доставка е символична , а стикера за връщане си е безплатен и пристига с пратката . Айроха дойде от Фц мото . Платил съмм доставка 3,79 Евро , а връщането безплатно ,Отделно че ми пращат редовно ваучери за отстъпки от 10 до 30 процента варират обикновенно . На тази покупка конкретно имат на сайта 13 процента намаление , като ми изпратиха и още 10 на ваучер които приспаднаха .

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Явно аз съм карък!

Този Айрох беше първата каска дето дойди с КУРиер от майна таун.
          Платих 21лв над цената и ми беше бая криво за тая сума!
          Не питах но ако я бех върнал вероятно също трябваше да пратя!

Та явно у мотомоло нема безплатен обяд.

При факинг мото не помня колко беше шипинга но от Луис например е около 20 евро.
          Не знаех, че връщането на стока може да без пари, каква е точно процедурата за да сработи и с кой куриер се прави?

Аз съм си чугун, не харесвам онлайната, куриерите и електрическите търговци.
          Затова съм учуден, че може да ти пратят нещо и особено да им го въртиш за тяхна сметка.
          Било то за гаранция или просто за замяна.

Не че не пазарувам онлайн… Но има ли реално място предпочитам на място.
          И до майните щях да ида ку не биши тази киша

P.S: Сега погледнах поръчката лани от факинг мото (fc-moto):

Поръчката беше за mo.blaze мигачите на motogadget и още някакви дреболии, абе под кило и се вижда колко ме оскубаха за доставка.
          Как го правите постигате това с 4 чифута доставка направо не знам
          Последно редактирано от Esper; 26-05-25, 07:57.

• Пламен Атанасов
          Редактиране на коментар
          Поръчките си ги правя в Германия , може би това е различното. Доволен съм много , за каската която им върнах ми възтановиха дори сумата платена за доставка , а връщането както казах си беше безплатно . Изпращането на новата ми струваше само 2,99 , отново има безплатен етикет за връщане. Тази обаче остава пасна ми идеално , много удобна а саунда на кардото е топ.
          45мм си пасват без доработки , дори подложих допълнителните велкрота за приближаване на слушалките към ушите . Предвидено е достатъчно място.

• Аз нещо такъв тип каски не успях да харесам.
        Имам дома един Arai Tour-X, мисля 4 беше, 2023 го купувах.
        Нищо удобно и практично не успях да намеря в такъв тип каска и почти не го ползвам.
        Всичко ми изглежда дърво, дето се вика даже шибаната слюда е трудно да я сваля за да я измия!
        Беше голяма грешка да купя такъв шлем ама какво да се прави - докато сам не разбереш едно дърво колко е чепато...

Основният ми проблем обаче знам какъв е - тъпя леген просто не се отваря и това не успявам да го преодолея
        Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Аз съм с подобна ма малко по-аеродинамична,тиха и малко по ориентирана към офроуд,HD 4 модела,десетина - 15 часа с леки почивки не ми е проблем

Каска дето се отваря АЗ поне няма да сложа или поне нямам идея да слагам

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          То и аз нямам някакъв проблем с комфорта докато ми е на главата.
          Просто не ми допада това, че не мога да си открия лицето с едно движение.
          И това, за което вече споменах - за да сваля слюдата ми трябва... Инструмент.
          На нормална каска това се прави за секунди БЕЗ нужда от инструмент.
          А аз съм свикнал да я чистя - долу и под някой чучур.

И НЯМА тъмна плака за слънце.

И закопчаването е само на рингове та на практика я ползвам незакопчана.
          Просто неам нерви да се занимавам с тях и за мен тая работа е тотален овъркил.

Да не говорим, че струваше колкото 3 (три) като тая, дето взех онзи ден.

• Ставам все по-доволен от интерфона и по-скоро от извращението, което направих с батериите

Каската почти ежедневно се ползва, редовно забравям да го изключа но музика не забравям да пусна като ми е на тиквата.
        Вижда се колко батерия има а все още не е зареждано - като гледам от 2 седмици

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image_20250610_090612.jpeg
Прегледи:55
Размер:104.5 КБ
ID:7001761

Такъв рънтайм със сената е чиста полюция!
        С което и да е кардо - тоже.

Ако сменя високоговорителите ще задобрее и качеството на звука.
        Вероятно ще го направя след време но саунда тук не е много важен.
        При отворена каска, при целият шум наоколо Hi-Fi няма как да има с каквито и да е драйвери.
        И съвсем пък няма никакво значение при интерком връзка или телефония.

А парите за които го придобих изобщо няма да ги коментирам.
        Супер-дупер-мега-ултра Cardo ъпгрейда се отменя отново за неопределено време
        Враг усраине

Коментар

• dancoo
          dancoo коментира
          Редактиране на коментар
          От къде го напазари този уком?

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          От приятел и няма повтаряемост.
          Иначе май спомена, имал и един нов U-COM 16 но аз нямах интерес към него.
          Той е с JBL драйвери и вероятно с по-добър саунд.
          Но е по-скъп и по-обемен като и двете неща не ми харесват

Иначе ги има в магазините.
          В линсон мисля ги виждах.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X