Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейди ..... Най-добрите ..... ? Със особено мнение .....? Лично за мен безмислени .....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
    ...Мое произведение. Кутията е от ПВС тръба за канализация 110 мм диаметър със съответният капак за нея в задният край и гумен капак в предният край. Задният капак е залепен, а за да не губя предният капак има шина с крилчата гайка, която я държи гумената капчка. Ето снимките.

...

1:1 с тая кутия правих и в нея си държа електродите.
    Никога не ни ми хрумнало да я използвам баш за тая цел ама защо па да не

Идеално е мястото за целта, то и без това иначе е чист зян.
    На мен там ми е кутията за инструменти.
    От другата страна - тубата с гориво.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3672.png
Прегледи:119
Размер:328.2 КБ
ID:6995957

Е това е другото тарикатско решение за тежки инструменти,но не ми харесват парите му. Ако ще си играя да го правя обаче бих го пернал баш там,да си тежи колко иска
    Даа, и това е бая нестандартно.
    Верно ли го продават баш за там?
    Нема ли да е винаги пълно с вода?
    Няма вид като да е много уплътнено...

Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Не е уплатнено никак,даже някои имат дупки за изтичане на водата,качествените ключове за гуми,отверките,болтове там кой какви носи,железата за смяна на гуми,линк за верига,резервната вътрешна ако някой е в тая мода,аз си нося желязото за превключване на скоростите и съединител,комплект ремонтни жила,че моя текерлек е на жила още,резервна свещ в едно като бутилчица за нея,трионче……..не им пречи много да са мокрички. Вода да набуташ там пак става,тежи мамка и

И това е марково,оригинал един вид,Алитата правят фалшименто за никакви пари,чак се замислям ма аз на тия пари не давам по принцип
      Последно редактирано от BENZBOSS; 15-04-25, 21:56.

• https://www.nomad-adv.com/store/p100...%2FKTM690.html

https://dualsportgarage.com/husky-70...-with-tool-box

за хора с мерак и без работа, мерак аз имах ма и работа си имам,това много играчка ми се видя
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Тези идеи май са единствената смислена причина която би ме прекършила да сложа метална кора долу - яз както знаете съм фен на полимерите
      Още не мога да приема напълно концепцията, все ми се струва, че нещо не е в ред.
      Освен некой камък да я направи на войнишко канче...
      Ама к'во от това - нали не е йенски кристал...
      Балига!
      Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Да я прави на какво иска,мойта резервна вътрешна гума е Мотоз Ултра Хеви Дюти,тежи на камък,дебела,голяма,евтина………най-много като го праснеш някъде да предпази генерацията,гумата майната и

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Не, имах предвид че като отплесне некой камик от гумата ще направи отделението за инструменти на войнишка манерка.
        Не е като алуминиева ламарина дето да лежи на рамата както е при обичайните skid plate.
        То вътре не се очаква да се носят нежни неща ама пак...

Знам ли - сигурно става ма съм малко скептик.
        Все още

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        То ако си го правиш сам няма да е от нежна ламаринка,а като го гледам от какво е направено си е баш материала на бронята под мотора,това лесно не се троши. Е ако скокнеш грешно на някой паднал дънер и ще се наденеш ма това та няма вадене мотора,трябва да си носиш трионче като мойто 😳🤣

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3673.png Прегледи:0 Размер:1.06 МБ ID:6995967

Това като го гледам е баш като моя GS,ако ти трябват инструменти да отваряш сервиз у пустинята

Баш моя модел е,че има и броня на радиатора като моята
      Последно редактирано от BENZBOSS; 15-04-25, 21:16.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• Още маааалко така да ги понакичите, и нема да се виждат моторите от багажериии :-) само колелата ще се подават отдолу
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Това е между колелетата и не пречи,стърчат си от долу 😜

• Явно се прави.
        На мен ми е все още прекалено "проветриво" това място.
        Определено е идея, която няма да ми хрумне ако не я бях видял.
        Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          А прави,всеки си прав за него си,има хора педали въртят,други на Златни Криле са понесло с все дивана. Тая идея е идея само,няма да се хареса на всички и не е за всеки. Няма ти показвам как носим дърва за лагерния огън на натоварен мотор,един кара,трима събират след него

• Ако си се олял с размера на резервната вътрешна и така става,слагаш в една найлонова торба и набиваш у мазето,да се каля колко иска

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3674.png Прегледи:0 Размер:1.03 МБ ID:6996002
        Последно редактирано от BENZBOSS; 16-04-25, 01:48.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Решил съм да взема с мен 2 вътрешни тази година - нищо, които до сега на съм правил.
          Имам намерение да ги закрепя отстрани по краш бара.
          Дори поръчах някакви евтини чантета от Амазон за тая цел.
          Ако ми се види прекалено обемно и гротеско може да изоставя идеята.
          Лепенките заемат несравнимо по-малко място а работата е една и съща.

И в тая връзка пак един практичен инструмент за ремонт на гуми, какъвто си нямам:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2025-04-16 09-20-12.png
Прегледи:104
Размер:320.7 КБ
ID:6996022

Ще трябва да го потърся при чайниците, че нямам баш такава алтернатива.
          Всичко дето мога да извадя от гаража ще е по-обемно и тежко!

P.S: Оправих и снимката ама то е чудо неземно - едно време по копелелетата си карахме такива ламаринени ключета.
          24, 10 и шестограм 14 - всико, което трябва за демонтаж на колелата на едно място.
          Поръчах от тук, че не ми се занимаваше да търся в ибей.
          75 кинта не е малко, дано поне не е съвсем от кашкавал.
          Че цената е за почти 2 кила хубав
          Последно редактирано от Esper; 16-04-25, 08:27.
          Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Снимката не се вижда

Задната я залепих и съм без вътрешна ма предната не и вярвам много и карам с вътрешна,комплект шило и фитил за гуми нося,и лепенки нося,и железа за смяна и компресорче и резервна………..и не пукам гуми. Оставя ли нещо в нас и веднага ще спукам

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            https://www.rallyraidproducts.co.uk/...er-set-rrp-750

Нищо особено но 3 в 1

При 2 хонди и от тук до го купа не голяма щета

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3675.png
Прегледи:38
Размер:150.4 КБ
ID:6996085 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5376.jpeg
Прегледи:41
Размер:1.04 МБ
ID:6996086

идея за практичен инструмент - кеф ти гума да вадиш,кеф ти болтовете да развиваш,става и за копане на кенеф / ако стискаш и имаш време /.

За чук не стават,че добрите са никакви пари дуралумин,много леки и колко да блъскаш нищо - виж тука на предния калник - 2 от тия с размер на Бавареца,2 карабини,голям и малък ринг за въжето за теглене,колан за теглене……….даже не пречат на фара,всичкото я тежи 300 грама я не

Прикачени файлове
          Последно редактирано от BENZBOSS; 17-04-25, 01:28.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• Shider
            Shider коментира
            Редактиране на коментар
            Добре звучи, ама не се виждат снимките...

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Сега пък твойте гаджети се не кирис, давай на линкове.
            По принцип никога на съм носил нищо за гуми освен компресор.
            Не знам сега що се посипвам уя с пепел като всички знаем какво се случва така

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Линкове ма на снимки ги имам на пада,мамка му и форум

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3675.png
Прегледи:65
Размер:150.4 КБ
ID:6996088 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5376.jpeg
Прегледи:61
Размер:1.04 МБ
ID:6996089
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• Да, интересен инструмент е това - мисля, че попадах и на него.
            Дълги ми се видяха тогава и преди няколко месеца придобих 2 доста по-къси .
            Те нямат накрайници обаче се стиковат една с друга в края за разлепване от джантата.

И двата веда изглеждат практични но аз не мога да преценя ползата от файдата.
            Както казах гуми освен на колело не съм правил.
            И нямам желание да правя.
            Враг усраине

Коментар

• Дългите щанги са определено по-добри от късите. С късите щанги сериозна борба пада, до като отлепиш гумата и я извадиш. Това не ти е гума на велосипед. Освен това само с две щанги не става. Трябват три щанги, или две, но с добавка още на голяма и здрава отверка. Трябват и две специални пластмасови втулки, които се слагат по ръба на джантата, когато сваляш и качваш гумата, иначе ще съдереш джантата с щангите.
              А има гуми, които са толкова корави, особено тези с много голям грайфер за офроуд, че жална ти майка, когато започнеш да ги правиш...
              Последно редактирано от ВладиЧ; 17-04-25, 06:30.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Е Дънлопите които караме са най-коравата пластмасова и тежка гума на тест от 15 марки и модели 50/50 гуми,това го борим 2ма на машина в сервиза,с къси щангички не става,иска си поне педя и половина щанга,водач за щангата и едно което се надява на джантата,като сцепен маркуч такова. На колело става и с пластмасови лъжички по 6 см, и такива имам за на синовете кросови моторчета и колелета ма тоя Дънлоп иска борба,псуване и пот,без щанга няма смисъл да се пробва човек

https://650thumper.blog/2024/07/17/r...mission-tires/

The Major Flaw - е това на преводач,да не кажете,че само аз мрънкам или съм много кекав,това без сериозни щанги няма махане. Задната ми обаче гони над 16 000 мили вече и още живот има в нея,бая още. Преди следващото каране сменям пак с такава и се кръстя да не се налага смяна в гората
                Последно редактирано от BENZBOSS; 17-04-25, 06:44.

• Абе както казах не ме гони желание да ги барам и с ляйняна пръчка,
              И с 4 щанги от половин метър псуването ще е пак еднакво тежко!
              Ма тетака колко да има нещо за отбиване на номера.
              Се едно като до ся немаше даже в гаража, ама...

А ти щом държиш толкова на шишета с широко гърло те ти те дъ бест пркактис:

Аз как знаеш мое грам да не отбирам от тръкала ама па съм шише експерт

Prisan, Cappy са по-подходящи от ония за препарати.
              Шишетата са ОК но на всички им куца здравината на капачката.
              Но пак 100 пъти по-добре от веро!

Там кола/фанта немат КУРкуренця щото са тесняци
              Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
                ВладиЧ коментира
                Редактиране на коментар
                Е те точно такива шишета съм приготвил за пътешествието. По два литра бутилката с голяма капачка. А даже на тубата от течен сапун е още по-голяма капачката. От Кока кола шише е добро, но нали се сещаш, че ние ще ги пълним тия шишета в Мургаб. А там го сипват бензина с кофи... Та не знам дали с шише от кола, или друго с малка капачка ще се получи.

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3677.png Прегледи:0 Размер:273.6 КБ ID:6996106

е и такова подобно имам ма си трябва едната щанга за да работи,свалям обаче от всякакви мотори. Евтините са желязо и тежат. Желание и аз няма ма зора като дойде и не пита

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3677.png Прегледи:0 Размер:273.6 КБ ID:6996107
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Скъпите от какво са че да не тежат?
                Нали няма да ми кажеш, че за титаниеви?
                Щото изходждайки колко струва едно канче - едва ли има нужда

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Някакъв алумин,от здравия,същата работа като железата за смяна на гуми - евтините желязо,скъпите сплав някаква,от леките. Кой колко дава и какво е нормално за някой никой не го смята,правят за всеки джоб по нещо

• Е те точно такива шишета съм приготвил за пътешествието. По два литра бутилката с голяма капачка. А даже на тубата от течен сапун е още по-голяма капачката. От Кока кола шише е добро, но нали се сещаш, че ние ще ги пълним тия шишета в Мургаб. А там го сипват бензина с кофи... Та не знам дали с шише от кола, или друго с малка капачка ще се получи.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                Метална туба 2л. тесняк :-) Вече имам две такива. Може да си купя и още две. Махнетете ги тия пластмасови шишета, беля са. Тубата е адски здрава, компактна и удобна. За зебинджийница ще трябва фуния, но и това може да се измисли. Има и допълнителен накрайник за наливане в резервоара, с който не може да се разлее и капка. Но се продава отделно.

https://tubi.altomo.bg/wp-content/up...-za-benzin.jpg

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Новобранците…..тука чети,аз съм от ваща гвардия

Аз туби не нося освен ако съм сигурен,че няма да падам,малка е тубата и стои на седалката на мотора без да влача багажа над нея. Имам поне 5 Ротопакс,от галон та до 4 галона
                В ония туби за инструменти влиза MSR алуминиева бутилка от литър,и такова имам а литър на мен ми е малко като се запилея,ако имам дистанция да смятам е долу горе лесно ма като хванеш из горите и кое да смяташ.
                Имам 2 и 3 галонови Гайди от скъпите и за мен това е истината - като е празна не заема място,не тежи и не се троши,а като я напълниш ти трябват 2-3 ластика за закрепване къде да е,не ти трябват фунии и събира поне половин резервоар бензин.

Става и с шипета Кола,тях и в багажа мога да ги набутам ма предпочитам бензина да е далеч от четката за зъби
                Последно редактирано от BENZBOSS; 17-04-25, 21:43.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X