Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дефиниция за лов? Какво е ловът?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уважаеми Хари Потър, досега не ми беше ясно че "джипките" са изобретени специално и единствено да се ходи на лов с тях но вече съм информиран и ще знам. Ей човек се учи докато е жив...

И един съвет от първа ръка, недейте още с първата си публикация тук да се изживявате като хищник последна инстанция. Хубаво е човек като дойде някъде да се огледа, пък и добър ден да каже. Че знае ли хищника на какъв друг по-голям ще попадне...без да предполага...!

Тук има отдавна не се делим на ловци и неловци а гледаме да сме от групичката на Човеците, малка е но си заслужава компанията...

Ще се радваме на вашето присъствие и занапред но месианския тон няма да ви даде някакви преимущества повярвайте ми....
    VPetrov.photography

Коментар

• Harry Potter, който не се самозадоволява вече

Като те гледам к'во пишеш, си мисля, че много пъти си чистил вътрешности, една "благородна" задача, за "печен" ловец...!!!
      И сигурно, най-много ти дават, да махнеш жлъчката от черния дроб на сърната, нали?!!!
      Ако, Обера не беше сложил дрегери, щях да ти кажа, "оди се пери"!
      А иначе....., що не се пробваш в друга пералня!
      Тук, всички сме обръгнали на реклами за перилни препарати!

...Яд ме е, че ти обърнах внимание, освен дето ти праснах едни везнички, на минус!!!
      ПОДПИС
      (чети по-долу)
      Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 05-02-07, 01:23.

Коментар

• То ти и на мен ми прасна едни та сега грея в червено.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          То ти и на мен ми прасна едни та сега грея в червено.
          Не е вярно!!!!!!
          Грееш с две зелени правоъгъничета, едно до друго и "ставаш известен"!
          Не знам що, ама ми приличат на един специфичен изглед, back ..?!
          A, ако съм сгрешил наистина, като дам още 19 везнички, ще оправя и твоята...!!!!

Коментар

• ААААА-НЕ! Извинения приемаме само във вид на течност/високо
            градусна/ и разни други дето се режат на тънко.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

• Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              ААААА-НЕ! Извинения приемаме само във вид на течност/високо
              градусна/ и разни други дето се режат на тънко.
              Добре де, то се е видяло!!!....Пак ша пием бира с дробчета...!!!

Коментар

• Предлагам на чист въздух идната неделя.

Коментар

• Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Уважаеми Хари Потър, досега не ми беше ясно че "джипките" са изобретени специално и единствено да се ходи на лов с тях но вече съм информиран и ще знам. Ей човек се учи докато е жив...

И един съвет от първа ръка, недейте още с първата си публикация тук да се изживявате като хищник последна инстанция. Хубаво е човек като дойде някъде да се огледа, пък и добър ден да каже. Че знае ли хищника на какъв друг по-голям ще попадне...без да предполага...!

Тук има отдавна не се делим на ловци и неловци а гледаме да сме от групичката на Човеците, малка е но си заслужава компанията...

Ще се радваме на вашето присъствие и занапред но месианския тон няма да ви даде някакви преимущества повярвайте ми....
                  Уважаеми Венцислав Петров, Не мога да си кача снимката в твоя форум. В момента, в който се светна, ще го направя. Тогава ще се окаже, че с някои от вас се познаваме.
                  Никъде в моя пост не съм казал, че джипките са измислени и произведени за лов. Ставаше дума за каране извън пътя и връзката му с лова. Още повече, че в тази тема става дума за дефиниция за лов. Мисля, че това е името на темата. Да де, аз си дадох моята дефиниция за лов. Извинявай, г-н. Петров, но все едно ти да създадеш тема с име "Дефиниция на offroad" и аз да напиша, колко си гаден, че мачкаш маргаритките и цветчетата. Не се сърди, ама, ако прочетеш всичко преди моя пост, ще видиш, че е точно така.
                  А колкото до вътрешностите на животните ГАД, аз сам си ги дебна, сам си ги трепя и сам си ги чистя. Групови занимания не обичам.

Коментар

• Няма проблем с темата дефиниция за офроуд. То и вече има няколко такива... Тук не отбягваме въпроси включително и тези които изглеждат неудобни. Най-малкото защото аз поне лично се стремя да си ги задавам предварително... Та за маргаритките и прочие цветенца сте прав затова и ние не случайно полагаме немалко грижи за компенсация на природата.

Вижда се че още не сте чел нито сте наясно с много неща тук, в което няма нищо лошо стига да искате да промените положението...

Ако имате желание и почетете малко тук ще видите колко много неща в тази връзка са вече разглеждани и обмисляни от много страни. Тук има много класни човеци от които ще можете да научите много неща включително и за лова. Вашата първа изява не беше в особено издържан тон, но грешки всеки може да направи... важното е да се коригира. Снимка няма да можете да качите защото все още нямате необходимите публикации или рейтинг за целта. Щом смятате че това е важно ми я изпратете на мейла и ще ви я качим служебно...
                    VPetrov.photography

Коментар

• Всеки един човек е уникален с опита и мирогледа си. Всеки си има собствени начини за забавление, хоби и спорт. Всички тези начини са интересни и никой не е по-велик от другия, правейки го. Както и никое чуждо забавление, хоби и спорт не е по малоценно от вашето. Просто в желанието си да се чувстваме уникални, ние принизяваме чуждите виждания и или ги отричаме, или ги смятаме за маловажни. Лова и събирателството са първите начини за изхранване на човечеството. За мен, в момента, хобито "лов" е здраво свързано с хобито "каране извън пътя" и взаимно се мотивират и допълват. Качването с вседеходите (джипки са само JEEP) до хижи, почистването на същите от боклуците и т.н. е едно наистина похвално занимание. Ваше право е да го правите. Но това не изключва пълноценното преживяване на "каране извън пътя", когато става дума за ловен туризъм. Нито обезмисля лова като човешко занимание. Все пак, законните ловци в България са около 200 000 човека. И ако някой не е съгласен с убийството на животни (а, това си е негово право), нека да създаде тема за това и да се изрази вътре. Смятам отричане на лова в темата "Дефиниция за лов" за чисто "спамене" и непредизвикан изблик на емоции. За това и реакцията ми беше емоционална. Колкото до жлъчката на сръндака и това кой от групата дере убитото животно - възприемам това като стандартен приятелски майтап, за сега. Не ме интересува системата ви на точкуване и в този смисъл не ми пука на кого ще се харесам и на кого не. Това не е причината да пиша тук. Страстен фен съм на "каране извън пътя" и това, може би, е и моя форум. Разбира се, времето ще покаже. Не забравяйте, че "каране извън пътя" е преди всичко свобода и липса на ограничения, а свободата е приоритет на свободните хора. В този смисъл, ми е трудно с правилата. Пожелавам на всички свободни сила в двигателя и здрава земя под гумите.

Коментар

• Интересно, че за теб излизането от асфалта и от апартамента задължително е свързано с лов. По твоята логика всеки пеши турист, ако не носи пушка е балама, а който е излязал с джипа, за да си пробва уменията или да се полюбува на природата по-далеч от града без да застреля нещо е тръгнал по "неистински" занимания.

Такъв тип разсъждения са в диапазона от лапешки до тесногръди...

Коментар

• Общо взето почнахме да се разбираме. Между впрочем тук има достатъчно ловци и то какви. И още малко ако почетете ще видите че непреодолим конфликт ловци офроудери тук няма. Стойностните човеци са си такива без значение да са или не ловци.

Колкото до свободата и свободните хора ще припомня една сентенция мисля беше на Волтер: Вашата свобода свършва там където започва тази на другия... За съжаление в днешни дни свободата е нещо много условно, твърде условно и е повече такава на духа отколкото даденост от света около нас...
                          Както и да е. Има ли разум, включително и в лова всичко е ОК...
                          VPetrov.photography

Коментар

• Защо ми се струва че всички познаваме Хари Потър?!Няма нужда от тази анонимност,но все пак е въпрос на личен избор.
                            И за мен лова е свързан здраво с Газката,но лова е от октомври до първите седмици на януари/ходя само на едър лов/ , а в гората съм целогодишно.Значи ти или караш само три -четири месеца ,или бракониерстваш целогодишно.Всъшност при твойте възможности не е изключено и това,като към това причислявам и подборния лов,който у нас е по-правилно да се каже безподборен.
                            п.п. Дано да греша?!
                            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

• Първоначално публикуван от HARRY POTTER Преглед на мнение
                              ... аз сам си ги дебна, сам си ги трепя и сам си ги чистя. Групови занимания не обичам.
                              Аха...!!!
                              Не се заяждам,
                              въпреки, че признавам, с първия си пост успя да ме подразниш.
                              Но приятелю, защо нахлу тука, по този начин?!
                              Всеки от нас си е индивидуалист,
                              а и може би, прави това, което и ти?!
                              А, може би, го прави много по-отдавна???!!!
                              Що, "с рогите"???
                              Ами, поогледай се първо,
                              виж колко ни е акъла и действай,
                              пиши каквото и както го разбираш.
                              Ти от вратата извади картечницата и задумка!!!
                              Знаеш ли, Конфуций е казал,"много е трудно, да хванеш черна котка в тъмна стая, особено, ако нея я няма вътре"!
                              Ти влезе "на тъмно" и се опита, да "хванеш на тясно" някои,
                              които просто не са на това място....
                              Съжалявам, че ме принуди, да оценявам човек, по едно мнение!!!
                              Считай, че оценката е само, за това,
                              а нататък, ще видим...!!!

Коментар

• Като казах КАРТЕЧНИЦА, та се сетих...! Венци......????!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X