Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дефиниция за лов? Какво е ловът?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Истината е винаги някъде посредата.Алекс аз съм този със
    Самурая и санбернарката от двата похода на LRЕ.Имам
    много фотолов от Европа и Л Америка сомо че за съжаление
    е на хартиени снимки.Никога не съм дебнал животно качен
    на дърво нито съм въоръжен със супер модерни оръжия.
    По-скоро съм класик в лова,не стрелям по сърни и по
    женски животни(когато може да се различат(.Това ми прозвуча
    като оправдание за мойте грешни страсти но какво да
    направя като едни от първите ми спомени са как дядо ме мъкне
    по горите на лов.Преди да се науча да карам велосипед знаех
    да стрелям-това за първите 7 години.
    За Обера -кое животно го има във вариант и като тревопасно
    и като хищнно?-няма го у нас.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Прав си за истината, по принцип. Помня те и кучето помня една от най-готините животинки които съм виждал напоследък не би искал някой да тръгне на лов за нея? Но всеки прави своят избор.

Коментар

Аз пък мисля, че всеки противник на лова, който не е вегетарианец е лицемер и трябва заедно със свинското да се подарява диск със записаната екзекуция на прасето, за да вкара теоретиците в реалността!

Как така решихте, че домашното животно няма право на живот!??

То било с безсмислен живот, но пора и лисицата са адски смислени!

/ да не говорим за живота на някои хора.../

Значи кокошката може да изкара живота си със занитени крака, за да ви снася яйцата на закуска, а глигана който се насладил до гуша на природата не може да се убива!!

Тези извратени и лицемерни възгледи са част от изкривения ни нов свят със много съмнителни ценности, както каза по-горе Litle Joe - "хомосексуалисти и транссексуални определят модела на поведение"!

Коментар

невегетарианците неловци (аз съм такъв пример) със сигурност не познаваме животното, месото на което е в тенджерата, нито сме го гръмнали или заколили малко преди това - направили са го касапите, не лоши хора но просто не им пука

а и лова за по-голямата част от ловците и тръпка и развлечение
          показват някакви умения там - точностл стратегия и тн НО ЗАЩО убиват за кеф? Защо стрелят по изчезващи видове - елени например - като за това "удоволствие" после с гордост се разказва колко е платено за рогата на убитото животно

има още много защо в разговорите между ловците и неловците

Коментар

Е, тук вече ни хфана...

Обаче само с вегетарианство не става, по очевидни причини. Поне докато детето расте. Ясно, че промишленото отглеждане на животни за храна и суровини е отвратителна история и сумарните страдания на животното вероятно са по-големи от тези на дивото. Обаче ядем и ползваме кожи без елемента сами да си ги трепем.

Обаче не ми казвай, че вие трепете животни, за да задоволите някаква материална потребност. Така , че по въпроса за вегетариантсвото взаимно се неутрализираме - и вие, и ние мушкаме пържоли. Обаче ние не се кефим сами да си убиваме прасетата. Поне този гъдел си спестяваме. Или и на вас ви е неприятно да убивате, ама се налага?

Самият аз рядко ям месо. Не че спорът е количествен, ами качествен.

Коментар

Аз пък мисля, че всеки противник на лова, който не е вегетарианец е лицемер и трябва заедно със свинското да се подарява диск със записаната екзекуция на прасето, за да вкара теоретиците в реалността!
              Ето аз например не съм вегетарианец и съвсем убедено твърдя, че и не съм лицемер. Защото нямам нищо против факта, че преди да изям определено прасе то е било убито. Аз лично съм го правил питайте съседа, на който прасето беше толкова яко, че никой не се осмели да го заколи, та трябваше собственоръчно да го застрелям с пушката. Това прасе беше отгледано за храна и правото върху неговия живот беше на собственика му! Но това няма нищо общо с лова. Ако и когато е необходимо за моето или на семейството ми хранене мога да застрелям всичко, което е нужно. Но нищо повече. Не убивам за удоволствие!
              Как така решихте, че домашното животно няма право на живот!?? То било с безсмислен живот, но пора и лисицата са адски смислени!

Значи кокошката може да изкара живота си със занитени крака, за да ви снася яйцата на закуска, а глигана който се насладил до гуша на природата не може да се убива!!
              Да правото на живот на домашното животно се определя от неговия стопанин. Той, затова го е отгледал, и това е неговото предназначение. Между впрочем, когато купувам яйца гледам в най-лошия случай да са от „свободни кокошки” или в по-добрия от частни стопани, които знам как и къде си гледат стоката. И то не от милосърдие, а поради факта, че са много по качествени...

Глигана нито е отгледан от някой, нито предназначението му е да задоволява страстите на определена група хора. В тази връзка глиганът е и мой. И аз нямам нищо против някой да си купи едно голямо място, да си го залеси, да си развъди глигани и да си ги трепе на воля. Имам против само когато убива „моите” глигани. Глигана както и всичко живо на свобода са част от екосферата, която пази нашия (вашия) живот също. Живота на глигана е свързан с много други животи в природата и тази връзка е много по-сложна и важна, отколкото ние си представяме. И защитавайки глигана, а освен него и всичко останало живо аз защитавам моя живот, този на детето и на семейството ми. И не мога да разбера какво е неясното в случая? А колко са важни глиганите, мушиците, дърветата и храстите както и всички останали живи същества обитаващи природата някой ден всички ще разберат, и дано не е късно...

Тези извратени и лицемерни възгледи са част от изкривения ни нов свят със много съмнителни ценности, както каза по-горе един участник "хомосексуалисти и транссексуални определят модела на поведение"!
              Без коментар!
              VPetrov.photography

Коментар

ОООХ без мръвчица не мога. Пробвал съм ама като
                си легна и едни мисли едни картинки в главата-
                не ти е работа.А казват че било лошо да гризкаш
                посред нощ.Синдром порочен някакъв там.И си
                мисля"Малко ли са ми че да прибавям още?"
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

По повод яйцата...
                  Изяждате децата на животното и то още докато са бебета!!
                  Даже преди това ги сварявате живи!

Какво стана, а !?

Коментар

Всичко е до навик. Човек знае и две и двеста. Ти си мислиш, че не можеш. Ако ти се наложи да свикнеш, после ще се чудиш как си се заблуждавал.

Яйцата не са бебета и не са живи. Още по-малко промишлените. Не че има голямо значение, но да поясня. А това, че ще ни изобличиш нас в нередности, не те прави автоматично прав. Става малко като "а вие що биете негрите"...

Венци, за равновесието на екосистемата сме на едно мнение, обаче имам проблем с оформянето на собствеността над живите същества. Това, че сам съм отгледал прасето или платил за отглеждането му в магазина значи ли автоматично, че имам право над живота му? Щото за мен тези неща със живота са малко сложни и смятам, че отглеждащият има право да се грижи доброволно, но това не значи, че може по този начин да узурпира собствеността автоматично. Проблемът ми идва от там, че по тая логика родителите са собственици на децата си (дори и осиновените) и могат да ги правят каквото си искат, включително и да ги изяждат. Общо взето, в моите очи грижите са преди всичко отговорност и след това или изобщо някакви права.

Май се омотахме...

Коментар

Хич не си се омотал...
                      По тази логика, аз ако си отглеждам няколко служителя, мога да си направя абажур от кожата им...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                        По повод яйцата...
                        Изяждате децата на животното и то още докато са бебета!!
                        Даже преди това ги сварявате живи!

Какво стана, а !?
                        Както и по-горе казах никакъв проблем нито с животното нито с малките му стига това да е необходимо за насъщните ми нужди или тези на семейството ми. Няма животно чийто живот да струва колкото моя!

Но никога, никога не убивам за удоволствие! Само ако, когато, както и колкото е необходимо!

За мен принципа на минимализма е водещ. Всеки уважаващ себе си човек следва да се ръководи от него. Не взимай повече отколкото ти трябва, не консумирай повече отколкото ти е необходимо, и не унищожавай нищо без причина!
                        VPetrov.photography

Коментар

Така де. Никой няма право над чуждия живот и там вече - на кой докъдето му стигнат зверствата...

Тая работа с необходимостта е много размита, щото както един има "необходимост" от пържоли, друг има от трепене. От изчетеното по въпроса, смятам, че за възрастния индивид месото изобщо не е критична съставка от менюто.

Коментар

Венци, за равновесието на екосистемата сме на едно мнение, обаче имам проблем с оформянето на собствеността над живите същества. Това, че сам съм отгледал прасето или платил за отглеждането му в магазина значи ли автоматично, че имам право над живота му? Щото за мен тези неща със живота са малко сложни и смятам, че отглеждащият има право да се грижи доброволно, но това не значи, че може по този начин да узурпира собствеността автоматично. Проблемът ми идва от там, че по тая логика родителите са собственици на децата си (дори и осиновените) и могат да ги правят каквото си искат, включително и да ги изяждат. Общо взето, в моите очи грижите са преди всичко отговорност и след това или изобщо някакви права.

Май се омотахме...
                            Съвсем не съм се омотал нито пък съм смутен. Единственото същество на тази планета което е дарено с душа е човека, той е и единствения с разум. Затова и между хората и животните има разлики. И то много и големи. И една от тях е съзнанието за живота и смъртта, друга е отговорността пред самия себе си. Отговорност заради това, че живота на много същества зависят и от твоето решение и воля.

Не е хубаво да се отнема живота на което и да е същество. Но когато това е необходимо за живота на човека няма нищо лошо. Добрия стопанин с едната ръка убива с другата дарява живот. Въпросът е защо, кога и колко. И тук иде разликата между човеците. Ако отглеждаш агнета за храна имаш право над живота им, но само, доколкото и колкото ти трябва не повече и не за удоволствие. Да животът е труден, част от тази трудност е да убиеш, за да живееш. Но да убиеш, за да се чувстваш удовлетворен или щастлив е престъпление!
                            VPetrov.photography

Коментар

Хич не си се омотал...
                              По тази логика, аз ако си отглеждам няколко служителя, мога да си направя абажур от кожата им...
                              Еййй,Volk благодарско за рамото че аз като един същий
                              Матросов браня великата ловна идея от сутринта

Коментар

Хич не си се омотал...
                                Да, ама не. Убийството на хора не е като убийството на животни. Има няколко разлики. Първата е че хората са разумни одушевени същества. Втората произтича от първата, помнят и то дълго. Третата е, че си обменят информация. И имат съзнание за родова принадлежност. И оттук произтичат много възможни проблеми... И така забраната за убийства на хора има и съвсем практичен смисъл. Ако си направиш абажури от тях все някой техен роднина ще разбере и целта на живота му ще стане абажур от твоята глава, и най-вероятно ще си го направи...А дори и да не го направи светлината на твоите абажури ще е такава, че някой ден увиснеш на някой от тях... Хайде да не преразказвам човешката история, всички знаем много примери по въпроса оттам, включително и за любители на абажури...

Говорехме за лова... а той не включва същества с разум и душа... защото ако ги включи никога не се знае кой е ловеца и кой жертвата...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X